Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
aixam-l.jpg

Aixam

Producătorul francez Aixam ocupă, începând cu mijlocul anilor 1980, o nişă în industria auto, cu maşinile lor cu trei roţi şi puţini cai putere – maşini mini care pot fi conduse fără a fi nevoie de un permis de conducere. Ideea companiei: maşina în două locuri ar trebui să le ofere mobilitate oamenilor pentru care o maşină convenţională nu intră în discuţie. Condiţii prealabile: maşinile trebuie să nu poată să atingă viteze mai mari de 45 km/h şi să cântărească maxim 350 kg. Dacă aceste condiţii sunt împlinite, atunci aceste autoturisme pot fi conduse în Germania cu carnet de conducere categoria S, fără a fi nevoie să fie omologate sau taxa să fie plătită.

Seriile Aixam

Primul model cu patru roţi ce atingea maxim 45 km/h a fost Aixam 325 D, D vine de la diesel. În anii 1990 urmează sedanele din seria Aixam Revolution, Evolution, Innovation şi în 2010 seria Impulsion. Pe acestea se bazează şi decapotabilele Aixam, care, odată cu seria de autoutilitare Aixam Mega din 2003, extind gama de produse oferite de către Aixam. Noua orientare a companiei: maşinile trebuie să fie percepute ca maşini de oraş practice. Pe lângă modelele destinate utilizării cu carnet de conducere categoria S, Aixam se concentrează şi asupra unor modele mai puternice. Aixam City vedere din fata

Sedanele şi decapotabilele Aixam care pot fi conduse cu permis categoria S

Francezii de la Aixam oferă, din 2010, o serie actualizată cu modelele Aixam City şi Aixam Crossline. În afară de acestea, în program mai este hardtop-cabrioletul Aixam Scouty. Autoturismele sunt dotate cu motoarele diesel ale producătorului japonez Kubota şi cu cutii de viteze automate. Consumul este, conform producătorului, de 2,9 l/100km, ceea ce corespunde emisiilor CO2 de 78 g/km.

Benzinarele Aixam destinate uzului cu permis categoria B

Producătorul extinde gama de modele oferite cu Aixam Crossline GT şi decapotabilul Aixam Scouty GTR, modele care pot fi conduse doar dacă şoferul posedă permis categoria B. Benzinarele atingeau o viteză maximă de 93 km/h. Aixam City vedere din spate

Maşini sport şi autoutilitare Aixam-Mega

În 1992, francezii au intrat cu marca lor Mega într-o cu totul altă clasă: sub numele Mega Track, Aixam oferă maşini sport dotate cu motoare V12 de provenienţă Mercedes, ce produc 395 CP. Patru ani mai târziu are loc prezentarea coupé-ului sportiv Aixam Mega Monto Carlo. După, brand-ul Mega este folosit pentru a comercializa autoutilitarele Aixam. Erau oferite trei versiuni de caroserie: Mega Minivan, Mega-ul cu platformă, precum şi versiunea pick-up. Toate trei modelele puteau fi utilizate fără înregistrare şi necesitau doar un permis categoria S.

Maşinile electrice Aixam

Aixam oferă un vehicul electric cu modelul Mega Charly, care atingea o viteză maximă de 15 km/h. Pe lângă acest model mai există şi o variantă decapotabilă, Mega Elektro Scooter. În timp ce grupul ţintă pentru aceste vehicule este alcătuit din persoane în vârstă şi persoane cu dizabilităţi, Aixam şi-a folosit cunoştiinţele pentru a dezvolta o versiune electrică a micului sedan Aixam City. În 2007, pe atunci doar cu volan pe dreapta, a apărut modelul Mega e-City, iar în 2011 apare şi versiunea cu volan pe stânga.