Audi A4 allroad autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Audi A4 Allroad: forță și confort

Eleganța, competitivitatea și fiabilitatea definesc vehiculele marca Audi, un brand cu tradiție de peste un secol în domeniul auto. Printre automobilele care au contribuit și contribuie la menținerea brandului în topul preferințelor conducătorilor auto se numără linia Audi A4, dedicată mașinilor compacte din gama executive. Aceasta este produsă încă din anul 1994 și a ajuns la cea de-a cincea generație.

Caracteristicile generale ale liniei sunt: designul cu motor pe față, transmisia de tip transaxial și volanul pe partea dreaptă. Prima generație a fost produsă între anii 1994-2001, în versiunile de caroserie sedan și break; la cea de-a doua generație (2002-2005) și la cea de-a treia generație (2005-2008), Audi a mizat și pe o variantă decapotabilă, ultimele două generații revenind la variantele sedan și break.

Varianta A4 allroad a intrat în fabricație în cadrul celei de-a treia generații a liniei. Versiunea Allroad a fost prezentată oficial la Geneva Motor Show, în vara anului 2009, și s-a remarcat prin garda la sol ridicată, tracțiunea integrală quattro pe cele patru roți, grilajul distinctiv al radiatorului și șinele de acoperiș, aceste caracteristici diferențiind-o față de modelele Avant.

A4 se remarcă a fi o linie de succes care a adus brandului Audi numeroase premii, printre care se numără: Mașina Anului 2016, conform revistei britanice „What Car?”, Mașina de Lux a Anului 2016 - după Kelley Blue Book, titlul Cea Mai Bună Alegere pentru un Număr Mare de Mile - în clasamentul celebrei reviste „Top Gear”, Mașina de Import a Anului 2016 în Japonia, Cea Mai Bună Mașină Mare Premium și Mașina de Firmă a Anului 2008 - ambele titluri fiind acordate de către cititorii revistei Auto Express, Mașina Anului în Singapore, conform revistei „Stuff Singapore”.

Audi A4 Allroad vedere din spate

Primele modele Allroad

Generozitatea este cuvântul cheie al echipamentelor standard specifice primelelor modele A4 allroad quatro; aceste vehicule, parte integrantă a celei de-a patra generații A4, se remarcă prin: lumini LED pentru rularea pe timpul zilei, sistemul Multi Media Interface, frână de mână eletronică și servodirecție sensibilă la viteză, centurile de pe spate cu sistem de închidere 3X3, airbag pentru șofer și pasager, oglinzi electrice și încălzite, scaune rabatabile pentru partea din spate, geamuri electrice pe față, lumini de ceață, scaun reglabil pentru șofer, sistem Isofix pentru scaunul copilului, senzori de parcare și controlul tracțiunii.

Opțional erau disponibile sistemul Audi pentru avertizarea la părăsirea benzii de rulare, sistemul adaptiv al controlului croazierei, sistemul de sunet de 505W marca Bang & Olufsen, tehnologia avansată pentru asistență la parcare cu cameră de luat vederi pe spate, sistemul de navigare cu ecran de 180 mm și luminile adaptabile. Pe nivelul de echipare Sport, posesorii auto puteau opta pentru tapițerie parțială din piele și pentru scaune sport în habitaclu. Vehiculul se remarcă prin manevrabilitatea ușoară, dată și de motoarele turbo pe benzină de 2.0 litri și diesel V6 de 2.0 litri și 3.0 litri, cuplate la sistemul de tracțiune pe cele patru roți.

Echiparea asigură modelului confortul de care conducătorii auto și pasagerii se bucură într-un Audi Avant, precum și performanțe apropiate de cele ale unui Audi Q5, ceea ce face ca modelele allroad să fie alegerea optimă pentru cei care doresc o mașină de oraș sau de drum lung capabilă să facă față și terenului special.

Echipamente de ultimă generație

Cel mai recent model Allroad a fost prezentat oficial la mijlocul anului 2015 și a fost dezvoltat pe platforma B9 a Grupului Volkswagen. Modelul face parte din a cincea generație a liniei A4, generație propulsată de motoare pe benzină cu o capacitate între 1.4 litri și 3.00 litri, respectiv diesel, de 2.00 litri și 3.00 litri, conectate la cutii de viteză manuală în șase trepte, S-tronic în șapte rapoarte sau automată în opt trepte. În ceea ce privește designul exterior, noul Allquatro se identifică prin panourile de protecție, care dublează caroseria în părțile laterale, iar pentru interior, constructorul german a mizat pe spațiu generos pentru picioare și zona capului, pe scaunele încălzite atât pe față, cât și pe spate. Vizibilitatea este foarte bună spre toate unghiurile datorită zonelor mari de sticlă.

Portbagajul are în mod normal un volum de 505 litri, dar, prin rabatarea scaunelor din spate, capacitatea poate fi mărită la 1510 litri. Cârligul de remorcare și sistemul de siguranță Pre Sense City intră în dotările standard, iar pe lista de opționale sunt incluse: sistemul de avertizare la coborârea din mașină, tehnologia Stop&Go, jantele din aliaj cu dimensiunea de 18 sau 19 inch, conectivitatea la internet, pilotul automat adaptiv și ecranul cu touch.

Vehiculul a obținut 5 stele la testele pentru impact lateral. Toate aceste caracteristici alături de prețul competitiv al unui vehicul rulat poziționează modelele Audi A4 allroad în topul preferințelor posesorilor de vehicule, la concurență directă cu Subaru Outback, BMW Seria 3.