Audi A4 autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

1. Care sunt cele mai frecvente defectiuni la Audi A4?

2. Cand apare noul Audi pe piata?

3. Cat consuma un Audi A4?

4. Ce înseamnă atunci când mașina ta intră în Limp Mode?

5. Când se schimbă uleiul sau filtrele la Audi A4?

Audi A4

Brandul Audi are o tradiție îndelungată pe piața constructorilor de mașini. Compania a fost înființată în anul 1909 de către August Horch, numindu-se inițial August Horch Automobilwerke GmbH. La puțin timp de la înființare, Horch a fost nevoit să-i schimbe numele în Audi Automobilwerke. În anul 1932, Audi s-a unit cu Horch, DKW și Wanderer, formând Uniunea Auto AG. În urma acestui eveniment a fost creată și emblema Audi, cele patru inele înlănțuite reprezentând uniunea celor patru producători de automobile.

În anul 1965, grupul Volkswagenwerk AG achiziționează Uniunea Auto AG, însă brand-ul Audi reușește să-și păstreze identitatea. Luna martie a anului 1980 marchează o premieră pe piața auto, odată cu apariția modelului Audi Quattro. Aceasta a fost prima mașină sport dotată cu tracțiune integrală. Un alt model important al companiei este Audi 80, produs între anii 1966 și 1996.

Audi A4 break

B 5 - Prima generație A4

Prima generație de Audi A4 și-a făcut debutul european la sfârșitul anului 1994, fiind moștenitoarea modelului Audi 80. Mașinile din această serie au fost construite pe baza platformei Volkswagen B5(PL45), care era folosită și pentru cea de-a patra generație de Volkswagen Passat. Din dotarea standard făceau parte motoarele longitudinale cu tracțiune pe față, însă multe modele A4 puteau fi achiziționate cu tracțiunea integrală quattro.

La început A4 era disponibil doar în varianta Sedan cu patru uși, însă după un an a apărut și varianta Avant. Piața europeană a beneficiat de o gamă largă de motoare, variind între 1.6 și 2.8 litri pentru versiunile pe benzină. Nu același lucru poate fi spus despre piața americană, unde până în anul 1997 puteau fi cumpărate doar mașini cu motorul V6 de 2.8 L. A4 a fost primul model de mașină creat de Volkswagen ce a beneficiat de noile motoare 20v de 1.8 L cu 5 valve pe cilindru, proiectate inițial pentru mașinile ce participau în cursele Supertouring.

Calitatea dotărilor și design-ul generației B5 au fost apreciate atât de specialiști, cât și de clienți, motiv pentru care a devenit standardul de calitate al companiei Volkswagen. Anul 1997 a marcat o nouă premieră pentru Audi, acesta fiind primul producător auto european ce a început producția în serie a unui automobil hibrid.

Audi A4 sedan

Generațiile ulterioare

În anii ce au urmat, seria A4 a devenit din ce în ce mai diversificată, fiecare generație ridicând standardele în ceea ce privește dotările și capacitatea motoarelor. B6 și-a făcut apariția la sfârșitul anului 2000 și a beneficiat de o nouă platformă mecanică, Volkswagen B6(PL46). Cu excepția modelului cu motor de 1.6 litri, majoritatea celorlate modele au primit îmbunătățiri considerabile pe partea de motorizare. Modelul Turbo de 1.8 litri era acum disponibil în două variante, una de 148 CP și una de 178 CP. Și versiunea 1.9 TDI a fost îmbunătățită cu un motor de 128 CP și injecție Pumpe Düse. Pentru modelele cu tracțiune frontală, Audi a schimbat sistemul de transmisie automată cu noua tehnologie de transmisie continuă variabilă, numită multitronic.

Seria B7 a debutat în 2004 cu direcție îmbunătățită, suspensie geometrică, noi game de motoare pe combustie internă și noi componente electronice. Versiunile TFSI 2.0 și V6 3.2 FSI au fost dotate cu un nou sistem de injecție bazat pe stratificarea combustibilului (Fuel Stratification Injection), datorită căruia capacitatea motoarelor a crescut la 197 CP, respectiv 252 CP.

În anul 2007 a apărut cea de-a patra generație, B8, construită pe Platforma Modulară Longitudinală Audi. Mașinile din această serie au devenit mai spațioase și totodată mai puternice, beneficiind atât de experiența dovedită a inginerilor, cât și de ultimele inovații tehnologice. Tipurile de caroserii s-au diversificat, fiind disponibile patru variante: Sedan, Avant, A4L și A4L Allroad Quattro.

Printre noile dotări s-au numărat un nou și foarte puternic sistem multimedia MMI cu interfață multi-mode, un nou sistem de parcare asistată sau LED-uri ce pot fi aprinse pe timp de zi. Seria B9 a debutat în anul 2015 la Salonul Auto de la Frankfurt. Cu toate că dimensiunile ultimei generații sunt ceva mai mari decât precedenta, greutatea noilor modele A4 a fost scăzută cu peste 120 de kilograme. Seria A4 continuă să aducă inovații importante pe piața automobilistică, confirmând încă o dată importanța istorică a celor de la Audi.

Care sunt cele mai frecvente defectiuni la Audi A4?

Cele mai frecvente defectiuni intalnite la Audi A4 sunt uzura franelor si unele probleme la faruri sau la stopuri.

Cand apare noul Audi pe piata?

Noul Audi A4 este așteptat în 2019 pe piața automobilelor, iar vehiculul va fi disponibil și ca hibrid promițând un consum redus de combustibil și inovații tehnice pentru celelalte modele A4, rezervate anterior doar pentru modelele A6 și A8.
De asemenea, se așteaptă inovații de design în partea frontală, a aripile, luminilor și capotei. Arcurile roților devin tot mai proeminente, iar grătarul este mai larg. A4 este astfel mult mai sportiv și mai puternic.

Cat consuma un Audi A4?

Consumul unui Audi A4 diferă în funcție de versiunea acestuia,astfel:

• Audi A4 Limousine – 6,5-3,7 l/100 km si 149-95 g/km CO2

• Audi A4 Avant – 6,7-3,8 l/100km si 153-99 g/km

• Audi A4 allroad quattro – 6,8-4,9 l/100km si 154-127 g/km

Ce înseamnă atunci când mașina ta intră în Limp Mode?

"Limp home mode" este un sistem de siguranță conceput pentru a proteja motorul de a fi deteriorat în timpul temperaturilor extrem de fierbinți. După ce Limp home Mode se angajează, motorul va funcționa numai la rpm foarte scăzut și abia se poate deplasa. De la activarea acestuia este recomandat sa conduceti pana la cel mai apropiat service sau acasa.

Când se schimbă uleiul sau filtrele la Audi A4?

Schimbarea uleiului este recomandată să fie făcută la 12 luni sau la fiecare 15.000 km. Înlocuirea filtrului de carburant se face la 60.000 km, a filtrului de praf și de polen la 30.000 km sau la fiecare 2 ani, iar filtrul diesel de particule se verifică la fiecare 180.000 km.