Audi A6 allroad autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Confort, putere și stil într-un Audi A6 allroad

Casa auto germană Audi înregistrează vânzări de miliarde de euro anual pe segmentul mașinilor de lux. Peste 2 milioane de unități sunt produse în cele nouă uzine din Europa, Asia și America, în fiecare an. Linia A6 a fost inaugurată în 1994, dar rădăcinile ei se regăsesc în seria Audi 100, care s-a aflat în producție din anul 1968 până în 1994, când constructorul a decis să o redenumească. S-a optat pentru denumirea Audi A6, ce se încadra în noua nomenclatură alfanumerică a germanilor.

În consecință, prima generație A6, produsă între anii 1994-1997 este strâns legată de Audi 100 C4, deosebindu-se prin designul luminilor, grila radiatorului, dar având șasiu, motor și cutie de viteză similare. Între timp, Audi A6 a marcat patru generații în istoria auto: C4 între anii 1994-1997, C5 în perioada 1998-2005, C6 în intervalul 2006-2011 și C7 din anul 2012 până în prezent. Linia este disponibilă în variantele de caroserie sedan și break, modelele coupe hatchback fiind parte integrantă a liniei Audi A7.

Audi A6 Allroad vedere din fata

Linia A6 a casei germane s-a bucurat de o foarte bună receptare în rândul presei de specialitate și al posesorilor de vehicule. Astfel, A6 a adus în palmaresul constructorului premii precum: Mașina Anului 2005 în Lume, titlul Towcar, decernat de „Practical Caravan”, a intrat în Top 10 al celebrei reviste „Car and Driver”, atât în anul 2000, cât și în 2001. În plus, vehiculele acestei linii sunt cotate în top 3 al celor mai fiabile mașini rulate.

Prima generație

Cu mult înainte de apariția Q7 și Q5, modelul A6 allroad a fost singurul vehicul offroad disponibil în oferta Audi. Baza pentru versiunea allroad a fost dată de A6 Avant, iar în anul 1999, constructorul german a introdus oficial pe piața auto vehiculul ce combina calități de offroad cu confortul și luxul brandului Audi. Roțile mai mari cu cauciucuri de teren, barele de protecție mai puternice, sistemul de suspensii cu aer-toate contribuiau la performanțe distincte față de versiunea Avant; în plus, sistemul de tracțiune pe toate cele patru roți, de tip Torsen, era dotare standard pe toate nivelele de echipare.

Suspensiile speciale permit ridicarea vehiculului cu 208 mm sau îl pot coborî cu 142 mm, contribuind astfel la o experiență sportivă a șofatului și la depășirea cu succes a dificultăților întâlnite pe diferite terenuri. Motorizarea a fost asigurată de agregate de 2.7 litri biturbo V6 pe benzină de 247 CP, de propulsorul diesel de 2.5 litri TDI de 177 CP, iar mai târziu au fost introduse alte două propulsoare de 4.2 litri V8 pe benzină și un altul TDI de 163 CP. ABS-ul, centurile cu sistem de închidere 3X3, jantele din aliaj, controlul climei, oglinzile electrice, luminile pentru ceață, airbagurile pentru șofer, pasagerul din dreapta și cele laterale, scaunul reglabil pentru conducătorul auto, geamul electric pe spate, închiderea centralizată, vopseaua metalică, indicatorul de service, șinele de pe acoperiș, suportul lombar și controlul tracțiunii, s-au numărat printre dotările standard ale versiunii de bază. Pe segmentul superior, denumit Limited Edition, au fost disponibile sistemul de navigare prin satelit, tapițeria din piele și barele de protecție colorate.

A doua și a treia generație allroad

În vara anului 2006 a fost lansată a treia generație A6 allroad, un concurent veritabil în clasa sa, pentru vehicule precum Volvo XC70 D5 Luxury și BMW X6 30d xDrive. Mașina este propulsată de două motoare pe benzină de 3.2 litri V6 și 4.2 litri V8, alături de două agregate diesel TDI de 2.7 litri, respectiv 3.00 litri. Vehiculul se remarcă prin cele două programe Drive și Sport, prin cele cinci niveluri ale suspensiilor cu aer, în funcție de necesitățile terenului de rulare; la acestea se adăugau detaliile de design ce includeau bare de protecție și praguri mai mari.

Audi A6 Allroad vedere din lateral

La Geneva Motor Show 2012, germanii au lansat o nouă generație A6 allroad, care a fost imediat remarcată pentru multiplele înnoiri: nu mai puțin de 1.100 de componente au fost concepute special pentru această generație și pentru transformarea ei într-un adevărat vehicul de teren; aerul agresiv a fost accentuat prin redesenarea farurilor, a oglinzilor laterale, a barelor de protecție și prin amplasarea unor cauciucuri mai mari. Însă interiorul respectă pe deplin standardele Audi, remarcându-se prin materiale de foarte bună calitate, inserții de lemn, scaune electrice reglabile în partea din față, un spațiu generos pe bancheta din spate, mai multe spații de depozitare, un portbagaj a cărui capacitate poate crește de la 565 litri la 1680 litri, o bună vizibilitate și izolare fonică deosebită în habitaclu.

La acestea se adaugă motorul silențios, dar performant, și suspensia adaptivă pneumatică. Aceste caracteristici, alături de prețul extrem de competitiv al unei mașini noi sau rulate situează Audi A6 în preferințele posesorilor auto care își doresc o mașină performantă în orice condiții, dar confortabilă.