Audi RS autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

În 1994, producătorul introduce seria Audi RS: modele sport de top

În anii 1980, producătorul auto din Ingolstadt, Audi combină motoarele puternice cu, pe atunci, inovativa tracțiune integrală, iar rezultatul este un coupé sportiv. Manevrabilitate bună datorită tracțiunii integrale, putere suficientă datorită motorului sportiv și a designului dinamic. Coupé-ul denumit Audi quattro reprezintă primul pas în transformarea lentă a producătorului, care va ajunge să ofere modele potrivite stilului de viață sportiv.

În același timp, acesta dă startul tradiției de a produce în serie limitată modele dotate cu motoare puternice care se bazează pe versiunea de serie. Începutul este dat de seria Audi S și modelul Audi S4 introdus în 1991. Seria S este acum o parte solidă a gamei de modele Audi. Trei ani mai târziu, subsidiara Audi quattro completează seria cu cele mai puternice modele ale producătorului, introduse în 1994 pe piață cu denumirea Audi RS.

Audi RS vedere din fata si din spate

Primele Audi RS au fost produse în perioada 1994 - 1996 doar în variantă combi

Primul model din seria RS a fost dezvoltat împreună cu inginerii Porsche. Având ca model Audi 80, constructorii și-au propus să construiască un model turbo cu tracțiune integrală, care să dispună de 232 kW (315 CP) și să aibă o viteză maximă de peste 260 km/h. Prin urmare, acest model este comercializat drept sportcombi.

Optic, un Audi RS se poate recunoaște după suspensia mai joasă, după fusta din față și cea din spate modificată, și după etrierele roșii de proveniență Porsche. Aproximativ 3000 de exemplare Audi RS combi au fost produse până în 1996.

Modelele Audi RS bazate pe Audi A4

Primele modele Audi RS se bazau pe combi-ul din clasa medie A4. Acestea au fost introduse pe piață în 1999. Inginerii quattro au dotat combi-ul din clasa medie cu un motor V6 bi-turbo, același motor întâlnit și în Audi S4, care produce însă, în varianta RS 280 KW (380 CP), cu aproximativ o treime mai mult. Producătorul se decide să extindă seria RS, astfel încât, în 2005, acesta oferă versiunile de top RS și în alte forme ale caroseriei.

Începutul este marcat de Audi RS4, care se bazează pe sedanul Audi A4 Tip B7, urmat în 2006 de variantele Audi RS4 combi și cabriolet. Toate modelele Audi RS bazate pe seria A4 sunt dotate cu un motor V8 care produce 309 kW (420 CP).

Audi RS cabrio

Primele Audi RS bazate pe Audi A6 și pe coupé-ul Audi A5

Primele modele Audi RS, care se bazează pe autoturismele din clasa medie Audi A6, au fost produse din 2002 până în 2004 – atât în variantă sedan, cât și în variantă combi. Acestea au fost echipate cu motoare V8 de 250 kW (340 CP). O nouă ediție aduce în 2008 motorul V10 bi-turbo, acesta fiind folosit și de subsidiara Audi Lamborghini. Modelele mari Audi RS din această generație dispun de 426 kW (580 CP). Gama de modele este completată în 2010 de Audi RS5, care cu o putere de 331 kW (450 CP) reprezintă modelul de top din seria coupé-urilor Audi A5.