Audi RS7 autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Audi RS7 este introdus în anul 2013 drept modelul de top al seriei Audi A7

În anii 1970, coupé-urile mari din clasa business reprezentau baza programului de modele al producătorului din Ingolstadt, Audi. Câteva decenii mai târziu, producătorul din Bayern folosește din nou ideea prezentată prima dată cu modelul Audi 100 Coupé. Acesta a dezvoltat conceptul unei forme speciale de caroserie, Sportback, care se bazează pe seria Audi A6.

Ideea din spate: această formă trebuie să fie folosită pentru a introduce în clasa business o limuzină în stilul coupé-urilor. Astfel, în vara anului 2010 este introdusă pe piață o nouă serie independentă, purtând denumirea Audi A7. Ulterior, în primăvara anului 2012, versiunea sport Audi S7 extinde oferta motoarelor disponibile în această serie. În 2013, la reprezentanțe este disponibilă o versiune și mai puternică a modelului, Audi RS7 Sportback, care și-a asumat rolul de flagship al seriei Audi A7.

Audi RS7 Sportback

Audi RS7 Sportback este produs de către subsidiara Audi quattro

Întocmai ca în cazul altor modele sport ale producătorului, subsidiara quattro a primit sarcina de a dezvolta și de a produce modelul Audi RS7 Sportback. Motivul: pentru a putea înregistra modelul Audi RS7, datorită motoarelor de înaltă putere, unele componente trebuie să fie montate special, cum ar fi suspensia sau sistemul de frânare. Pe lăngă asta, flagship-ul a primit o caroserie modificată și dotări interioare speciale.

Astfel, noul Audi se diferențiază de convenționala serie Audi A7 prin partea frontală modificată: grilă frontală în formă de fagure, prize de aer laterale și un spoiler. În spate, Audi RS7 se remarcă cu ajutorul unui difuzor și a finalelor de eșapament ovale, cromate. Printre caracteristicile dotărilor interioare se numără scaunele sport și un panou cu instrumente cu un turometru adaptat puterii mai mari a modelului, precum și cu logo-ul RS7.

Audi RS7 Sportback vedere din spate

RS7 Sportback este dotat cu tracțiune integrală și un diferențial sport

Pentru a îmbunătăți comportamentul modelului pe șosea, dar și pentru a ușura manevrabilitatea sport-modelului, producătorul a dotat modelul RS7 standard cu tracțiune integrală, al cărui diferențial sport, special, poate acționa separat roțile din spate. Această tehnologie își demonstrează avantajele pe drumurile cu multe curbe, tracțiunea fiind cu mult îmbunătățită, iar riscul ca spatele „să fugă“ este redus. Opțional, producătorul oferă noul RS7 cu o suspensie sport dotată cu sistem electronic de control al forțelor de rulare, care acționează un sistem hidraulic. Modelul este dotat standard cu un sistem de frânare ceramic.

Dezactivarea cilindrilor sporește eficiența Audi RS7 Sportback

Pentru a pune în mișcare noul Audi RS7 Sportback, producătorul se folosește de motorul V8 cunoscut de pe S7, dotat de data aceasta cu două turbo-compresoare. Acest fapt duce la o creștere semnificantă a puterii motorului, Audi RS7 având la dispoziție 412 kW (560 CP). Cuplat la o transmisie automată în 8 trepte, modelul parcurge 0-100 km/h în 3,9 secunde.

Particularitate RS7: un sistem automat de dezactivare a cilindrilor are ca scop îmbunătățirea eficienței modelului, iar astfel, consumul mediu al acestuia este de 9,8 l/100 km.