Audi SQ7 autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Audi SQ7

Germanii de la Audi au reușit de-a lungul timpului să cucerească piața auto internațională prin intermediul numeroaselor serii care au ridicat standardele de calitate la cote impresionante. În cei peste 107 ani de activitate, compania a avut două mari etape de dezvoltare. Prima a fost cea de pionierat, în contextul în care la începutul secolului al XX-lea se puneau bazele unei industrii ce urma să devină esențială pentru evoluția tehnologică a omenirii. Cea de-a doua perioadă importantă a început în momentul în care Volkswagen a achiziționat Audi în anii '60. Cu această ocazie viziunea companiei a fost reorientată, punându-se mai mult accentul pe crearea de modele de înaltă performanță.

În zilele noastre, piața auto trece printr-o schimbare semnificativă, în principal datorită creșterii surprinzătoare a popularității modelelor SUV. Aceste mașini au devenit în scurt timp un segment de piață esențial pentru orice producător, întrucât șoferii au început să aprecieze calitățile incontestabile ale acestui tip de autovehicul. Deși au avut un succes fenomenal cu modelul Q7, germanii de la Audi și-au asumat o nouă provocare prin dezvoltarea unui model de lux cu performanțe deosebite: Audi SQ7.

În rândurile care urmează vom analiza pe îndelete elementele care fac din această mașină unul dintre cele mai puternice modele SUV disponibile pe piață

Caracteristici Principale

Primul element care impresionează la Audi SQ7 este motorul, un diesel V8 de 4.0 litri ce dezvoltă nu mai puțin de 435 de cai putere. În plus, pe lângă cele două turbocompresoare, germanii au introdus în premieră și o turbină acționată electric, ce este alimentată de o baterie de 48 de volți instalată în podeaua mașinii. Cu ajutorul cutiei de viteze automate cu opt trepte, SQ7 poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4.8 secunde, atingând o viteză maximă de 250 de kilometri pe oră. Odată cu introducerea acestei tehnologii, Audi a ridicat încă o dată standardele industriei, dându-ne speranța că și ceilalți producători vor investi în astfel de inovații. Modelul vine echipat cu jante de 20 de țoli, însă cei interesați pot opta și pentru jantele mai mari de 22 de țoli.

Datorită faptului că a fost dezvoltată cu ajutorul platformei MLB Evo a Grupului Volkswagen, mașina împartășește numeroase elemente găsite și pe modele precum Q7 sau Bentley Bentayga. Însă grija pentru detalii în ceea ce privește optimizarea tuturor componentelor interne se observă cu ușurință în momentul în care sunteți la volan. În ciuda dimensiunilor, modelul se descurcă excelent în viraje, oferind un grad de control excelent chiar și în condiții dificile de trafic.

Interiorul mașinii este gândit pentru a oferi atât șoferului cât și pasagerilor un mediu spațios. Scaunele de tip sport împreună cu tapiseria din piele creează un grad sporit de confort, în timp ce bordul mașinii este gândit astfel încât șoferul să aibă acces instant la funcțiile esențiale. Datorită puterii motorului, inginerii de la Audi au depus eforturi deosebite în ceea ce privește izolarea fonică a mașinii, lucru care se simte imediat. Chiar dacă motorul este turat la maxim, nivelul de zgomot din interior nu depășește valoarea de 65 de decibeli.

Ca dotare standard, SQ7 beneficiază de sistemul Virtual Cockpit cu un display de 12,3 inch. Dacă sunteți pasionat de tehnologiile moderne, puteți alege opțiunea Technology Pack, ce vă oferă conectivitate wireless cu orice smartphone, încărcare prin inducție și un display head-up suplimentar cu ajutorul căruia aveți acces la cele mai importante statistici fără a vă lua ochii de la drum.

Bineînțeles că nu puteam să lăsăm la o parte capitolul siguranță, mai ales când vine vorba despre un SUV. Din acest punct de vedere, Audi SQ7 vine cu dotări standard precum ABS, un sistem electronic de control al tracțiunii și stabilității, sau sistemul de prevenție a coliziunilor cu frânare automată. Pe lângă toate acestea, modelul beneficiază și de sistemul Audi Pre-Sense, care anticipează încercarea șoferului de a evita o coliziune prin tensionarea centurilor de siguranță și închiderea automată a geamurilor.

Mașina mai beneficiază și de un număr impresionant de airbag-uri dispuse într-un mod foarte eficient atât pentru șofer, cât și pentru pasageri. Cu toate că airbag-urile laterale pentru scaunele din spate sunt opționale, ar fi bine să le achiziționați pentru un grad sporit de siguranță în eventualitatea unei coliziuni.

Concluzii

Audi SQ7 este o mașină remarcabilă din toate punctele de vedere. Experiența constructorului german, împreună cu filozofia orientată spre calitate de top și performanțe deosebite au făcut posibilă dezvoltarea a ceea ce poate fi numit un nou standard pe piața SUV-urilor de lux. Pentru entuziaștii și pasionații automobilismului, această reușită este un motiv de bucurie, întrucât istoria ne-a arătat că un grad sporit de competitivitate pe piața auto aduce numeroase beneficii pentru consumatori. Iar succesul de care se bucură modelul SQ7 va duce cu siguranță la o abundență de oferte avantajoase pe piața automobilelor second hand.

Așa că dacă vreți să vă bucurați de o mașină impresionantă din toate punctele de vedere, SQ7 este o alegere excelentă.