Dacia Lodgy autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Dacia Lodgy este primul van de familie al mărcii româneşti

După startul mărcii tradiţionale româneşti, Dacia, pe pieţele din zona vestică a Europei, compania mamă, Renault, stabileşte producătorul low-cost pe segmentul maşinilor mici cu modelele Dacia Sandero şi Dacia Logan. După schimbarea mileniului, francezii şi românii au lucrat intens împreună, pentru a pune conceptul lor în aplicare şi în alte clase auto şi pentru ca Dacia să-şi lărgească orizonturile ca şi producător low-cost. Începutul strategiei este marcat de modele ca şi Crossover-ul Dacia Sandero Stepway, precum şi de combi-ul Dacia Logan MCV. În 2010, românii prezintă primul lor Sport Utility Vehicle (SUV): Dacia Duster.

În cursul anului 2012, ofensiva continuă: primul combi-van al brand-ului, Dacia Dokker, părăseşte liniile de asamblare a fabricii Renault din Africa de Nord. În aceeaşi perioadă, Dacia prezintă primul van de familie, Dacia Lodgy.

Dacia Lodgy privit din fata

Dacia Lodgy are loc pentru până la şapte pasageri

O bună utilizare a spațiului și spațiu flexibil, acestea sunt principiile după care van-ul a fost conceput de către dezvoltatorii de la Dacia. Caroseria nepretenţioasă, cu linia acoperişului în cădere, ar trebui să ofere un sentiment de spaţialitate. Astfel, locurile de pe rândul din mijloc se bucură de un spaţiu de 95cm la nivelul capului şi de 18cm la nivelul genunchilor. Cu o lungime de aproape 4,50 metri, Dacia Lodgy dispune de suficient loc pentru a mai monta, opţional, un al treilea rând de scaune cu două scaune de mărime normală. În această configuraţie, van-ul oferă loc pentru şapte pasageri.

Dacia Lodgy oferă până la 2.600 litri spaţiu de bagaje

Scaunele rabatabile asigură flexibilitatea interiorului dorită. Astfel, scaunele din spate se pot rabata, iar astfel volumul portbagajului Lodgy creşte la 2600 litri. Ca maşină cu şapte locuri, Dacia Lodgy rămâne cu doar 200 litri spaţiu pentru bagaje. Lungimea portbagajului este, în cazul variantei cu 5 locuri, de circa 1,20 metri.

interiorul Dacia Lodgy

Motoare diesel cu 107 CP pentru van-ul Dacia Lodgy

Dacia Lodgy, cu tracţiune pe roţile din faţă, are ca motorizare de bază un Common-Rail-diesel cu 66 kW (90 CP), cuplat la o cutie de viteze manuală în 5 trepte. Varianta de vârf, Dacia Lodgy Diesel, părăseşte liniile de asamblare cu un motor de 1,5 litri. Van-ul cuplat la o cutie de viteze manuală în 6 trepte dispune de 79 kW (107 CP). În această variantă, Dacia Lodgy atinge o viteză maximă de 175 km/h. Consumul mediu al celor două diesele este, conform producătorului, între 4,9 şi 5,3 l /100 km (109 – 116 g/km CO2).

Motoare turbo pe benzină pentru Dacia Lodgy

Motorul standard este reprezentat de un motor de 1,6 l şi 61 kW (83 CP). Mai târziu, este introdusă o variantă cu injecţie directă şi unitate turbo, care produce 85 kW (115 CP). Varianta cu un motor pe benzină de 1,2 litri atinge o viteză maximă de 170 km/h. Consumul este, conform producătorului, de 7,5 l/100 km (135 g/km CO2).