Ford Fusion autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Ford Fusion

Creat de Ford în anul 2006, modelul Fusion este un sedan cu 4 uși fabricat inițial în cadrul fabricii Hermosillo Stamping & Assembly. Recunoașterea internațională de care s-a bucurat acest model i-a motivat pe cei de la Ford să investească masiv în dezvoltarea unor tehnologii ecologice.

După ce de-a doua generație, Ford Fusion câștigă în 2013 premiul Green Car of the Year în cadrul Los Angeles Auto Show, confirmându-și încă o dată clasarea în topul inovatorilor din industria auto.

Ford Fusion privit de sus

Prima Generație

Prima generație Fusion a fost construită pe platforma Ford CD3 și a fost primul model care a schimbat designul tradițional al mașinilor Ford. Primele motoare atașate acestui automobil au fost de tip Duratec 23 l4 de 2,3 litri cu un randament de 160 cai putere. Deși asemănător cu Ford Mondeo ca aspect interior, modelul Fusion aduce performanțe mai bune, crescute în timp de înlocuirea motorului cu unul de 221 cai putere, cu transmisie automată în 6 trepte.

Începând cu anul 2007, seria beneficiază de câteva îmbunătățiri minore: airbag-uri în partea laterală a scaunului din față, sistem audio mai performant, sau un sistem avansat de navigație. Mai mult, anul 2007 aduce în plus iluminarea ambientală, un sistem de comenzi vocale mult îmbunătățit și un nou sistem de monitorizare a presiunii roților. Introducerea celor două pachete Sport Appearance și Moon and Tune a fost foarte bine primită de către fanii acestei serii.

Deși caracteristicile mașinii au devenit din ce în ce mai bune, tehnologia a evoluat, iar cerințele pieței au crescut, astfel că anul 2010 vine pentru Fusion cu o schimbare de aspect majoră, beneficiind de un nou design al caroseriei și de o reconfigurare a spațiului interior. Deși păstrează motoarele V6 Duratec de 2, 5 litri și 3 litri, cei de la Ford reușesc să le îmbunătățească randamentul, acesta ajungând până la 175 de cai putere. În plus, pentru varianta Fusion Sport, compania pune la dispoziția clienților motorul de 3 litri Duratec cu 240 de cai. Ambele versiuni sunt concepute pentru a reduce consumul de combustibil și pentru a crește confortul utilizatorilor. Interiorul mașinii este dotat cu un design nou pentru consola centrală și un sistem inedit de iluminare a bordului.

În 2010, acest model este inclus pe lista institutului Insurance for Highway Safety, încadrând Ford Fusion în topul celor mai sigure mașini de talie mijlocie. În același an, Ford lansează versiunea hibrid a modelului Fusion, care oferă o economie de 20% în ceea ce privește consumul de combustibil.

Ford Fusion vedere din fata

Generațiile Ulterioare

Din anul 2013 până în prezent, cea de-a doua generație Fusion, lansată la Noth American International Auto Show, își continuă periplul ascendent. Făcând parte din proiectul One-Ford, noua versiune a fost concepută sub supravegherea designerului Chris Hamilton în America, în colaborare cu inginerii și designerii Ford din Germania și Marea Britanie.

După numeroase teste ale motoarelor, cutiilor de viteze și ale suspensiilor, noua generație se concretizează într-un model cu motor Ecoboost de 1 litru, 3 cilindri și 123 cai putere, a cărui funcționalitate scade semnificativ cantitatea emisiilor de dioxid de carbon. De asemenea, apar 2 variante hibrid cu motor V6 de 4 cilindri și 3.0, respectiv 3,5 litri care ating performanțe ridicate și se bucură de o tehnologie avansată, cu noi senzori, camere și radar de ultimă generație.

Mai mult, noul model pune la dispoziție opțiunea de ajustare a vitezei mașinii în funcție de condițiile de trafic printr-un sistem adaptiv de control. Șoferii care au probleme cu parcările pot sta acum liniștiți, deoarece noua versiune are și sistem de asistare pentru parcare ce folosește o cameră atașată în partea din spate a mașinii. Tehnologia BLIS este o altă surpriză a noii generații care alertează șoferul în cazul pericolelor apărute din părțile laterale ale automobilului, oferind mai multă siguranță în condiții de circulație în zonele urbane.

În 2014, Fusion primește un nou motor de 1,5 litri și 4 cilindri, iar ultima schimbare a înfățișării modelului este prezentată iubitorilor de mașini în 2016 la North American International Auto Show. Datorită factorului de siguranță, a calității finisajului și a dotărilor tehnologice, Ford Fusion se regăsește, cu aprecierile de rigoare, în topul celor mai moderne și inovative mașini disponibile pe piață.