Ford Sierra autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Modelul Ford Sierra

Cu o cifră de afaceri de peste 149,5 miliarde dolari, Ford Motor Company se afirmă ca unul dintre cei mai importanţi constructori din industria auto mondială. Succesul acestei multinaţionale are la bază calitatea autoturismelor, a maşinilor de lux şi vehiculelor comerciale construite, dar şi tradiţia de peste un secol în domeniu.

Ford Motor Company a fost înfiinţată în 1903, de celebrul Henry Ford, alături de alţi antreprenori americani. În acelaşi an a fost construit primul automobil, denumit Ford Model A. Acesta beneficia de un motor de 1688 cm³ şi de cutie de viteze în două trepte, atingând o viteză maximă de 45 km/oră; era construit în variante de două locuri şi de patru locuri. Recepţia foarte bună a automobilului a stat la baza dezvoltării ulterioare a companiei şi a produselor sale, vânzările de maşini Ford ridicându-se în curând la câteva sute de exemplare anual.

În 1913, Ford dezvoltase deja, în premieră la nivel mondial, o linie modernă de asamblare şi producţie în masă, iar în 1920 în fabricile sale se construiau un milion de vehicule anual. De asemenea, compania s-a remarcat prin cercetările în supraconductibilitate, prin pachetele de siguranţă cu care şi-a dotat maşinile, prin metoda vânzării în leasing şi prin atenţia acordată vehiculelor hibrid. Astăzi, compania construieşte vehicule sub două branduri: Ford şi Lincoln.

Ford Sierra vedere din fata

O generaţie și un facelift

Ford Sierra a fost lansată în luna septembrie a anului 1982 la British International Motor Show din Birmingham, uimind prin designul exterior extrem de aerodinamic, mult avansat pentru acele vremuri. A fost concepută ca o mașină mare de familie, în versiunile notchback cu trei sau cu cinci uși, sedan cu patru uși, break cu cinci uși; varianta pick-up a fost introdusă în 1987, când a demarat un facelift al modelului.

Pentru propulsarea vehiculului, s-a ales o gamă extrem de variată de motoare: 1.3, 1.6, 1.8 și 2.0 litri Pinto, 2.0 litri DOHC și 2.0, 2.3, 2.8 și 2.9 litri Cologne V6, toate pe benzină. La acestea s-au adăugat două versiuni diesel: 2.3 litri Peugeot și 1.8 litri Endura-D.

Gradul ridicat de confort din interior era asigurat prin trei factori: spațiul extrem de generos oferit, scaunele din față încălzite şi îmbrăcate în piele, posibilitatea de a rabata scaunele din spate. Faceliftul din 1987 a adus modernizarea designului interior, mărirea geamurilor laterale şi repoziţionări ale farurilor.

Ford Sierra vedere din spate

În topul mașinilor rulate preferate

Producţia Ford Sierra a încetat în anul 1994, dar modelul s-a remarcat ca a zecea mașină populară în Marea Britanie după numărul unităților vândute – aproape 1,3 milioane. A fost apreciată deopotrivă de specialiști, obținând titlul Semperit Mașina Anului 1983 în Irlanda și intrând în competiția finală pentru titlul Mașina Europeană a Anului, la concurenţă directă cu Audi 100 și Rover 3500.

Ca mașină rulată, Sierra s-a dovedit a fi la fel de apreciată grație costurilor reduse de întreţinere, designului aerodinamic și confortului asigurat pentru familii. Aceste calități, alături de prețul accesibil, o recomandă și astăzi conducătorilor auto care își doresc un vehicul second hand fiabil.