Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
default-banner-l-01.jpg

Mercedes Vito

Mercedes-Benz Vito Prezentare

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului Mercedes-Benz Vito, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Nou din:
Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

Mercedes Benz este un brand extrem de puternic pe piața constructorilor de automobile. De-a lungul timpului compania și-a stabilit o reputație incontestabilă datorită mașinilor caracterizate de performanțe impresionante și construite după cele mai înalte standarde. Anul 1886 este considerat punctul de origine al brandului pentru că atunci Karl Benz lansa Benz Patent-Motorwagen, primul autovehicul pe benzină din lume. În anul 1901, numele Mercedes apare pentru prima oară folosit de Daimler Motoren Geselschaft pentru mașinile lor. Însă brandul Mercedes Benz a apărut abia în anul 1926, în urma fuziunii companiilor conduse de Karl Benz și Gottlieb Daimler. Atunci au fost puse bazele unei noi companii numite Daimler Benz, care avea să-și câștige un binemeritat loc în topul constructorilor de automobile. Printre primele vehicule de succes din istoria Mercedes Benz se numără și modelul 770, o mașină foarte populară în anii ’30. Încă de la început, automobilele produse de constructorul german au ridicat standardele în ceea ce privește calitatea și fiabilitatea, trăsături care au devenit integrate în filozofia companiei. Mercedes Benz a avut o contribuție semnificativă și în ceea ce privește inovațiile tehnologice, multe din invențiile lor fiind preluate în timp de către toți ceilalți constructori de mașini. Gama de vehicule produse de compania germană este foarte variată, pornind de la mașinile de mici dimensiuni și ajungând până la tiruri de mare gabarit sau autobuze. Astăzi vom urmări evoluția seriei Mercedes Vito, care a reprezentat debutul celor de la Mercedes pe piața utilitarelor auto de mici dimensiuni. Mercedes Vito vedere din fata

Prima Generație

Prima generație Mercedes Benz Vito a intrat în producție în anul 1996 sub denumirea W638 și a devenit în scurt timp o alegere populară atât pentru segmentul transportului de mărfuri, cât și pentru transportul de pasageri. Încă de la început mașinile Vito erau disponibile atât în varianta diesel cu până la 120 de cai putere, cât și pe benzină, cu până la 140 de cai putere. În ciuda prețurilor destul de ridicate față de competitori, Vito era o alegere preferată mai ales de către operatorii economici pentru care fiabilitatea reprezenta o trăsătură esențială.

Generațiile Ulterioare

Cea de-a doua generație Vito, lansată în 2003 sub denumirea W639 sau Mercedes-Benz Viano, a avut un impact mult mai puternic asupra pieței. Fiind disponibile în trei variante de lungime și patru tipuri de motorizare diesel, mașinile din această nouă generație ofereau cumpărătorilor numeroase dotări opționale și erau caracterizate de o flexibilitate greu de întâlnit la celelalte branduri. Scaunele puteau fi îndepărtate cu ușurință pentru a permite proprietarilor o tranziție ușoară spre transportul de mărfuri. Modelul Viano Extra-Long avea un volum de transport de 4610 litri cu o încărcătură utilă de 930 de kilograme. Schimbarea transmisiei de pe față pe spate permitea executarea unor viraje mult mai strânse față de modelele competitorilor, iar designul aerodinamic și motoarele eficiente în ceea ce privește consumul erau punctele forte ale noilor modele. Cutia manuală în șase trepte aducea de asemenea un consum mai redus, mașinile fiind conforme cu standardul Euro 3. Modelele 109 CDI, 111 CDI și 115 CDI erau dotate cu motoare de 2.2 litri cu patru cilindri ce dezvoltau 94, 114 respectiv 148 de cai puterete. La capitolul siguranță, mașinile Viano erau echipate cu airbag-uri frontale, un sistem electronic de control al stabilității, un sistem de control al tracțiunii, un sistem electronic de distribuție a forței de frânare și multe alte dotări opționale. În anul 2010, Viano a primit câteva îmbunătățiri considerabile. Tehnologia Blue EFFICIENCY făcea acum parte din dotările standard, materialele folosite pentru interior au fost schimbate și a fost introdus un nou sistem de iluminare ambientală pe bază de LED-uri. Printre dotările opționale se numărau un sistem multimedia pentru pasagerii din spate și noi suspensii optimizate pentru fiecare model în parte. Au fost introduse motoare diesel cu patru sau șase cilindri și motoare pe benzină ce ajungeau până la 258 de cai putere. Tot în cadrul acestei generații a fost lansat modelul Vito E-CELL, o mașină electrică echipată cu un motor ce dezvolta 80 de cai putere. În anul 2014 și-a făcut apariția cea de-a treia generație, denumită W447. Modelele din această serie erau monovolume premium, fiind disponibile în variante de lungimi diferite. Noile mașini puteau dispune de un sistem de iluminare inteligentă pe bază de LED-uri și alte câteva importante sisteme de siguranță. Tehnologia Blue EFFICIENCY făcea din nou parte din dotările standard, alături de transmisia automată 7G-TRONIC PLUS. Seria Mercedes Vito a revoluționat piața monovolumelor compacte prin numeroasele inovații introduse de-a lungul timpului. A ridicat standardele de calitate și a demonstrat că în sectorul economic, fiabilitatea și siguranța sunt mai prioritare decât costul de achiziție. Efortul depus de inginerii și designerii de la Mercedes Benz este apreciat de șoferii și companiile din toate colțurile lumii, iar inovațiile aduse de mașinile lor continuă să impresioneze.