Opel Agila autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Opel Agila

Cu o istorie de peste un secol în construcția de mașini, cu zeci de milioane de autovehicule livrate peste tot în lume și cu tot atâția clienți mulțumiți, Opel a devenit unul dintre cele mai apreciate branduri din domeniul automotive. Piatra de temelie a statutului de astăzi a fost pusă încă din anul 1862, când Adam Opel a început să fabrice mașini de cusut în orașul german Rüsselsheim; a făcut apoi biciclete, iar în 1899 fiul lui s-a lansat în industria constructorilor de automobile, alături de lăcătușul Friedrich Lutzmann. Folosind un motor Otto de 1.5 litri, cei doi au construit un automobil de două locuri, cu o greutate de 520 kilograme, care atingea o viteză maximă de 20 km/oră. Un număr de 65 de exemplare au fost fabricate până în anul 1902 și cum parteneriatul nu dădea roadele așteptate, familia Opel i-a pus capăt și s-a îndreptat spre francezii de la Automobiles Darracq S.A., construind automobile sub marca Opel Darracq. Acestea utilizau caroseria Opel și șasiu marca Darracq. Investițiile au continuat prin implementarea unei linii de producție în serie, ceea ce a contribuit la succesul fenomenal al automobilului Opel 4 PS. Cu această serie, cunoscută în Germania drept “Laubfrosch”, compania a dat lovitura: era primul vehicul produs în masă în Germania, iar prețul foarte accesibil și cererea extrem de mare au permis companiei Opel AG să devină firma care a motorizat Germania, precum și cel mai mare exportator de automobile din țară. Cel de-al Doilea Război Mondial a fost o piatră de încercare: fabrica Opel a fost distrusă, dar a fost reconstruită de muncitori la finalul conflagrației. Loialitatea angajaților, a clienților, fiabilitatea și renumele mașinilor au fost factorii care au permis redresarea companiei. În prezent, Opel este parte integrantă a General Motors, operează în unsprezece fabrici din șapte țări, are peste 35.000 de angajați și vinde vehicule în peste 50 de țări.

opel Agila vedere din fata

Prima generație Opel Agila

Opel Agila, o mașină de oraș, a fost lansată în anul 2000 și s-a afirmat ca un vehicul ideal pentru a te strecura în aglomerația marilor orașe. A fost proiectat ca un hatchback cu cinci uși, urmând întocmai designul seriei Suzuki Wagon R+, gama de motorizare incluzând variantele 1.0 litri și 1.2 litri benzină, respectiv 1.3 litri diesel. Consumul mic, rafinamentul, fiabilitatea și faptul că mașina a fost proiectată cu cinci uși, nu cu trei, precum concurentele directe Ford Ka, Volkswagen Lupo și Renault Twingo (prima generație) au asigurat succesul seriei încă de la început. Un facelift a avut loc în 2003 și a fost menit să crească gradul de confort prin plafonul înălțat, să asigure o paletă diversificată de culori și un design interior modern. Peste 400.000 exemplare au fost fabricate și vândute în această primă generație.

Opel Agila vedere din lateral

A doua generație

În 2007, odată cu lansarea celei de-a doua generații, Opel Agila a trecut în clasa mini MPV, datorită dimensiunilor mai mari și a spațiului extra pentru pasagerii care ocupau locurile din spate. Plafonul a fost coborât la înălțimea caracteristică mașinilor din clasa sa, contribuind astfel la stabilitatea vehiculului. Gama de motorizări a fost păstrată pe benzină și diesel, de la 1.0 litri la 1.3 litri, iar pentru cutia de viteză s-a optat pentru varianta automată în cinci trepte și cea manuală în șase trepte. Pentru a cuceri tinerii și pentru a concura cu succes împotriva competitorilor direcți Citroën C3 Picasso, Toyota Yaris, Honda Jazz și Nissan Micra, noul Opel Agila era disponibil în două versiuni de echipare Essentia și Enjoy. Toate aceste caracteristici, alături de prețul accesibil, transformă un Opel Agila rulat în mașina perfectă pentru drumurile în oraș.