Opel Astra J autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

1. Ce probleme putem avea la Opel Astra J?

2. Cum imi dau seama ca amortizoarele sunt uzate?

3. De ce se infunda filtrul de particule?

Opel Astra J

Seria Opel Astra J, produsă de germanii de la Opel, este un model compact apărut ca variantă îmbunătățită a seriei Opel Astra H. Automobilul a fost prezentat pentru prima oară la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt în anul 2009, obținând remarci pozitive din partea iubitorilor de mașini. Stilul prezentat prin designul mașinii este preluat de la modelul Opel Insignia, Astra J aducând în plus mai multe opțiuni și standarde tehnologice de ultimă generație.

Primul proces de producție s-a realizat la fabrica Vauxhall, iar în doar 2 luni de la fabricare, mașinile au fost trimise pe piața de automobile din toată lumea. Detaliile tehnice și designul unic al modelului au fost dezvoltate mai întâi în cadrul Centrului Internațional de Dezvoltare Tehnică din Rüsselsheim, pentru ca apoi ideile să fie traduse în limbajul sculptural al preciziei germane, specific tradiției inițiate de Opel. În 2010, Opel Astra J se situează pe locul 3 în clasamentul European Car of the Year.

Caracteristicile Primei Generații

De la varianta cu 3 uși până la cea cu 5 uși, mașinile Astra J din prima generație au fost produse din 2012 până în 2015, timp în care au avut parte de cosmetizări și îmbunătățiri semnificative. De exemplu, după revizia din septembrie 2012, compania decide să fixeze un grilaj pentru radiator care să permită ridicarea în sus a capetelor acestuia. Farurile din față beneficiază de un fundal negru, iar luminile utilizate pe timp de ceață sunt construite cu margini cromate. Mai mult, platforma din față este modificată, schimbând aspectul mașinii cu un design plăcut și confortabil.

În materie de schimbări tehnice, Astra J este echipat cu noi motoare diesel turbo, cu o capacitate de 195 cai putere sau cu motoare turbo pe benzină de 1,4 litri și 140 cai putere. Aceste schimbări au crescut semnificativ funcțiile automate ale mașinii, ceea ce a dus la o creștere a numărului de automobile vândute. De asemenea, Astra J a produs modele la diferite nivele de finisaj pentru edițiile Astra Sports Tourer și Astra GTC Edition și Innovation.

Cea mai sportivă variantă a modelului este OPC, dotat cu motor turbo de 2.0 litri cu injecție directă cu benzină, producând 280 cai putere. Datorită performanțelor sale, modelul Astra OPC a fost înscris în 2013 la Campionatul VLN Endurance Nürburgring, beneficiind de o configurație specială cu 300 cai putere și caroserie din fibră de carbon. Toate variantele Astra J au fost dotate cu transmisie manuală cu 6 viteze. Comparativ cu predecesorul său, acest model a fost construit cu o lungime în plus de 18 cm.

Alte detalii semnificative

Deși este recunoscută la nivel mondial cu o singură generație a modelului J, Opel Astra a evoluat semnificativ în ceea ce privește eficiența motoarelor. Cei care achiziționează această gamă de mașini pot alege între variantele cu transmisie manuală în cinci sau șase trepte, singura opțiune automată fiind cea cu 6 trepte și selectare activă. Versiunea de transmisie automată poate fi comandată pentru variantele de motor turbo de 1,4 litri sau 1,6 litri, simplu 1,6 litri sau versiunea CDTI de 2.0 litri, în funcție de regiunea în care au fost achiziționate.

Cea mai nouă versiune a motoarelor Astra a fost lansată în februarie 2014 cu numele de GM Medium Diesel, care a fost supranumit și „motorul-șoaptă”. În 2012, Astra prezintă și varianta salon a modelului J, lansată la Salonul Auto Internațional de la Moscova. Mașina era inițial disponibilă doar în varianta cu 4 uși, fiind cunoscută sub mai multe denumiri în diverse regiuni ale lumii. Spre exemplu, în China purta numele de Buick Excelle GT, în timp ce în America de Nord era cunoscută drept Buick Verano. Această versiune nu a fost vândută în Marea Britanie, însă este comercializată și vândută cu succes în Irlanda, Malta și Africa de Sud în varianta cu volan pe partea dreaptă.

Dincolo de eficiența impresionantă a motorului, versiunea J oferă pasagerilor un grad ridicat de siguranță, modelul primind în anul 2009 5 stele în cadrul testelor Euro NCAP. Notorietatea mondială de care se bucură seria Astra J se datorează în primul rând calității designului și fiabilității specifice tradiției germane. Aceste mașini sunt ideale atât pentru traficul urban, cât și pentru escapadele de lungă durată.

Ce probleme putem avea la Opel Astra J?

Dacă dețineți un Opel Astra J vă puteți aștepta la pierderi de ulei, probleme cu condensatorul (pierdere de refrigerant), defecțiuni ale amortizoarelor, blocarea roților din spate, cedarea cutiei de viteze și ruginirea etrierilor din spate.

Cum îmi dau seama că amortizoarele sunt uzate?

Câteva semne ale unui amortizor uzat sunt uzura inegală a anvelopelor, producerea unor zgomote ale suspensiei atunci când treceți peste obstacole, pierderi de ulei ( cauzate de coroziunea tijei amortizorului producând deteriorarea rapidă a simeringului)

De ce se înfundă filtrul de particule?

Filtrul de particule se poate înfunda datorită calității nu foarte bune a combustibilului, calitatea scăzută a uleiului de motor sau chiar poziția filtrului pe traseul evacuării.
Dacă filtrul dvs s-a înfundat mai jos vă enumerăm câteva soluții:
Puteți înlocui DPF-ul cu unul nou dar acesta implică un cost destul de mare deoarece majoritatea reprezentanțelor auto consideră aceasta ca piesă consumabilă. Montarea unui DPF dedicat este un pic mai avantajos deoarece costul acestuia este mai mic dar calitatea este mai proastă iar problema va reaparea după un timp.
Curățarea acestuia cu agenți chimici este de asemenea avantajoasă datorită costului mic, ține cam 5000 km până eroarea de presiune reapare.
Anularea DPF-ului din soft sau pe scurt resoftarea prezintă performanțe mărite, problemele de regenerare neapărând pe viitor dar în urma acestei metode consumul va crește, autoturismul nu va mai fi încadrat în aceleași noxe și va elimina un fum negru la turații mari.
Unii specialist recomandă regenerarea naturală, aceasta făcându-se cu motorul turat la peste 3000 de ture pe o distanță de aproximativ 30 km.