Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
Opel Combo Side

Opel Combo

Opel Combo Prezentare

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului Opel Combo, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Nou din:
Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

Calitate germană, inovație, fiabilitate și confort – acești patru termeni definesc brandul german Opel, care face istorie în plan mondial de peste un secol. Totul a început cu un tânăr lăcătuș, însetat de cunoaștere și noutate: se numea Adam Opel și a construit o afacere de renume internațional, pornind de la fabricarea mașinilor de cusut, apoi a bicicletelor, compania sa devenind lider pe piața germană în ambele domenii. Pasiunea pentru tehnică a fost continuată de fiii săi, care au început să construiască autovehicule în anul 1899, în parteneriat cu Friedrich Lutzmann. Au conceput un vehicul cu două locuri, care atingea o viteză de 20 km /oră, însă cum vânzările au fost mult sub așteptări – doar 65 de exemplare fiind comercializate pe parcursul a trei ani – Opel a intrat într-un alt parteneriat cu compania franceză Automobiles Darracq S.A.; noile autovehiculele au fost construite pe șasiu Darracq și caroserie Opel. În 1914, compania se afirma deja drept cel mai mare constructor german de mașini, iar la începutul anilor 1920 devenea prima companie germană care utiliza o linie de asamblare a autovehiculelor. Tehnologia avansată le-a permis creșterea spectaculoasă a producției, modele precum Opel 4 PS, RAK 1, RAK 2, Opel "P4", Olympia și Kapitän numărându-se printre marile succese dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial. Conflagrația a stopat producția, 47% dintre clădirile fabricii din Rüsselsheim fiind distruse, iar fabrica din Brandenburg fiind dezafectată. În aceste condiții, General Motors a preluat controlul, Opel devenind subsidiară. În deceniile următoare, Opel s-a reafirmat ca unul dintre importanții jucători de pe piața automotive germană și europeană, astăzi operând în 11 fabrici și având peste 35.000 de angajați. La Opel sunt construite autovehicule pentru transport pasageri, vehicule comerciale ușoare și piese de schimb, comercializate sub brandurile Opel, Buick, Holden și Vauxhall.

Prima generație Opel Combo

Seria Opel Combo a fost lansată în anul 1993, ca o furgonetă și vehicul pentru activități în aer liber, cu motor și tracțiune pe față. Denumirea Combo fusese deja utilizată pentru furgoneta Opel Kadett Combo, aflată în producție între anii 1986-1993. Noul Opel Combo avea la bază seria Opel Corsa B, partea din față fiind identică la cele două modele. Popularitatea de care s-a bucurat vehiculul l-a determinat pe producător să vină, în scurt timp, și cu o variantă cu cinci locuri, trei dintre acestea fiind rabatabile, pe bancheta din spate. S-a lansat astfel, în 1995, versiunea pentru pasageri Opel Combo Tour, care a fost urmată de versiunea DeLuxe, cu jante din aliaj și alte facilități. În această primă generație, Opel Combo venea cu o gamă variată de motorizări: de la 1.2 la 1.7 litri, diesel și benzină, cu motoare Ecotec și Circle L, fabricate de General Motors.

A doua și a treia generație

La ediția 2001 a Frankfurt Motor Show a fost lansată a doua generație Opel Combo, care avea la bază aceeași platformă Gamma folosită și pentru Opel Corsa. La capitolul noutăți, această generație a adus în prim plan: ușa glisantă pe partea din spate, versiunea Tour menită să atragă amatorii de activități în aer liber și versiunea Tramp Tour, concepută mai mult ca un vehicul off-road. Cea de-a treia generație a seriei a fost lansată în anul 2011 și are la bază modelul Fiat Doblò. Aceste ultime două generații respectă gama anterioară de motorizări, dar sunt introduse motoarele CDTI, Fire și Fire Turbojet. Spațiul generos de încărcare și accesul facil la acesta, interiorul primitor cu grad ridicat de confort, sistemul ABS de asistență la frânare și prețul accesibil transformă acest vehicul, nou sau rulat, într-un competitor serios în fața modelelor Citroën Berlingo, Mercedes-Benz Citan și Nissan NV200.