Opel Corsa autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

1. Ce este valva EGR si cum imi dau seama ca aceasta e stricata?

2. Cand se schimba distributia pe lant?

3. Ce este bieleta de directie? Cum pot verifica daca bieleta de directie este buna sau nu ?

Opel reușește în 1982, prin premiera Corsa, să se lanseze pe segmenul auto subcompact

Printre modele recente, compania auto din Rüsselheimer oferă o gamă variată de modele Opel rezultate din întrepătrunderi ale genurilor lifestyle și entry-level. Totuși, în perioada anilor 1980, filiala germană a grupului General Motors (GM) se axează pe tipuri de automobile clasă medie și subcompact. Numai odată cu lansarea Corsa, generația A, în 1982, a reușit Opel să se afirme pe segmentul auto subcompact. Cu toate acestea, din punct de vedere organizatoric, integrarea noului program Opel nu a avut loc fără anumite dificultăți față de structurile de producție existente în Germania. Din acest motiv, responsabilii proiectului Corsa A au hotărât ca producția să se desfășoare în fabrica GM din Spania. Totuși, după reunificarea Germaniei, Opel s-a folosit de oportunitatea ivită de a-și stabili o nouă fabrică în centrul fostei uzine de est de mașini din Eisenach pentru producția de automobile subcompact.

Opel Corsa vedere din fata

Bazate pe Opel Corsa, apar la începutul anilor '90, tipurile de break și dubă

Din anul 1993, odată cu introducerea Corsa B, angajații Opel din Eisenach aveau sarcina de construi mașina subcompactă cu trei uși, în timp ce cea cu cinci uși era dezvoltată de către filiala GM din Spania. Particularități cu privire la clasa subcompactă: pe parcursul anilor de construcție, Opel a adus în 1994 o variantă de dubă pe piață care a fost introdusă pe piață în Austria și Marea Britanie sub numele de Corsa Van. În unele țări au fost disponibile break-uri bazate pe modelul Corsa, denumite în mod tradițional de către Opel drept Caravan. Drept urmare, Opel a fost unul dintre puținii producători auto de la acea vreme care au avut break-uri și subcompacte în program.

Opel a oferit în unele țări Corsa de tip notchback și pick-up

Folosindu-se de modelul de construcție Corsa A, GM a produs sedan-uri cu caracteristici de notchback, care în anii '80 au fost prezentate sub denumirea de Corsa TR. În 1993, odată cu introducerea pe piață a variantei Corsa B, modelul cu notchback a mai fost comercializat doar în câteva țări sub logo-ul de Opel. Versiunea pick-up a modelului Corsa a fost, de asemnea, comercializată în unele țări din afara Europei. Aceste vehicule au fost vândute de către GM cu precădere în Africa și America de Sud, americanii având o preferință pentru marca germană Opel.

Opel Corsa vedere din fata si din spate

Mașinile second-hand din gama Opel OPC Corsa sunt în mod special căutate

În Europa de Vest, Corsa a câștigat popularite prin modelul clasic cu trei, respectiv, cinci uși. Opel a favorizat asamblarea autovehiculelor subcompacte cu o gamă variată de motoare pentru a-și evidenția mai bine prezența pe piața auto. Astfel, Opel a adoptat în programul său din 1997, un motor pe benzină cu trei cilindrii, de 1,0 litri, acesta fiind instalat pe modelul Corsa B care au fost fabricate ulterior. Foarte căutate pe piața auto au fost versiunile Sport Corsa OPC, fabricate odată cu venirea anului 2007, fiind poziționate față de modele anterioare GSi cu mult în top. Cu un motor de 1,3 litri nou, lansat de la introducerea generației Corsa C în 2000, Opel a introdus în versiunea de top un diesel de 1,7 litri care a fost abandonat numai odată cu introducerea în 2014 a noului model Corsa E.

Ce este valva EGR și cum îmi dau seama că aceasta e stricată?

Sistemul EGR (prescurtare de la Exhaust Gas Recirculation) reprezintă sistemul care reutilizează gazele rezultate în urma procesului de ardere.

Valva EGR se înfundă mai des când mașina este folosită numai în oraș,deoarece aceasta nu funcționează la turații mari. Câteva motive care cauzează această înfundare a valvei sunt cum am spus mai sus, folosirea mașinii numai în oraș (atunci supapa lucrează cel mai mult), producerea funinginii (la motorul diesel) această funingine depunându-se în filtrul de particule. Dacă valva EGR începe să se înfunde atunci vezi prezenta probleme la pornirea mașinii, aceasta pornind mai greu, prezenta unui fum gros, puterea scade și intervalul de timp la care mașina ajunge la o temperatura optimă crește.

Cand se schimba distributia pe lant?

Distribuția pe lanț se schimbă mai rar decât distribuția pe curea, schimbarea acesteia fiind recomandată la 180.000 km, cea pe curea schimbându-se la 60.000.

Ce este bieleta de direcție? Cum pot verifica dacă bieleta de direcție este bună sau nu ?

Bieleta de direcție face parte din sistemul de suspensie al mașinii, acesta făcând legătura dintre bara stabilizatoare și amortizor. Bieleta menține planul mașinii cu cel al solului acționând amortizoarele în mod egal în cazul unor viraje sau al unor denivelări. Când bieleta prezintă defecte aceasta începe să aibe (deobicei nu mereu) niște zgomote specifice. Dacă simțiți că atunci când luați virajele ceva este în neregulă, prin rotirea bruscă a volanului poți vedea dacă sistemul de direcție are probleme, acesta având un joc.

Sfatul nostru este, totusi, să cereți părerea unui specialist.