Opel Crossland X autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Opel Crossland X, un crossover campion al stilului și versatilității

Mereu atent la cererea de pe piața auto, constructorul german Opel a lansat, la începutul anului 2017, un crossover îndrăzneț, agil și, în același timp, extrem de elegant. Concomitent, designul vehiculului îi sporește manevrabilitatea în aglomerațiile urbane, astfel încât Opel Crossland X se remarcă a fi unul dintre competitorii puternici din clasa sa.

Încă din anul 2012, constructorul auto german anunța că, după modelul Opel Meriva, va fi dezvoltat un vehicul de clasă mare, în parteneriat cu alți constructori din Grupul PSA Peugeot Citroën. Noul vehicul a primit numele Crosslander X, iar prin intermediul lui, germanii au dorit să ofere publicului un crossover SUV special și să răspundă cererii tot mai ridicate de pe acest segment, în detrimentul MPV-urilor de tip compact.

În consecință, în anul 2017, a fost lansat Opel Crossland X, rod al colaborării dintre germani și francezi. Opel Crossland X a fost conceput ca un crossover SUV subcompact, cu cinci uși, care utilizează o formă modificată a platformei PSA PF1, folosită și la modelele Citroën C3 Picasso, Peugeot 208, Peugeot 2008, Citroën C4 Cactus și Citroën C3 Aircross.

Noul vehicul a fost prezentat oficial reprezentanților mass-media în luna ianuarie a anului 2017, iar două luni mai târziu, în martie, a fost lansat la cel de-al 87-lea Salon de Automobile de la Geneva; din iunie, Opel Crossland X a intrat puternic pe piața auto, întregind oferta germanilor pe segmentul B, alături de modelul sport Mokka X, și fiind promovat ca un competitor direct pentru modele precum Renault Captur și Peugeot 2008.

Nivele de echipare

Opel Crossland X are o lungime de 4.212 mm, o lățime de 1.765 mm și o înălțime de 1.650 mm. Pentru propulsarea acestui vehicul, germanii au mizat pe diversitate, echipând mașina cu motoare diesel, pe benzină sau alimentate cu GPL. Toate motoarele pe benzină sunt de 1.2 litri și 3 cilindri, coeficienții de putere fiind de 81 CP, 110 CP și 130 CP. Propulsoarele diesel au 1.6 litri și 4 cilindri, cu 99 CP sau 120 CP, iar motorul GPL atinge 110 CP. Motoarele de 120 CP diesel, respectiv cele de 130 CP pe benzină sunt conectate la o cutie de viteză manuală în șase trepte, iar celelalte propulsoare la cutii de viteză manuale, în cinci trepte.

În ceea ce privește nivelele de echipare, Crossland X a fost lansat în trei versiuni: Enjoy, Innovation și Ultimate. Generozitatea este cuvântul cheie pentru dotările standard de pe nivelul Enjoy, în a cărui echipare sunt cuprinse: lumini diurne de tip LED, sistem de aer condiționat, eleron pe spate, faruri halogen, geamuri atermice, respectiv electrice pe spate, filtru de polen pentru cabină, guri de ventilație pe spate, parasolare cu oglindă, scaun reglabil pentru șofer, atât pe înălțime, cât și în două direcții, sistem de asistenţă la pornirea în pantă, sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare, avertizoare pentru centuri, oglinzi exterioare electrice, încălzite, servodirecție, sistem de avertizare pentru șofer, în caz de oboseală, tempomat, tehnologia ESP, sistem de recunoaștere a semnelor de circulație.

Confortul în timpul călătoriei este asigurat prin cele șase difuzoare, prin dispunerea comenzilor de sistem audio pe volan, prin computerul de bord, prin disponibilitatea radio și USB, precum și prin utilizarea tehnologiei Opel OnStar – dezvoltată de germani ca un asistent personal pentru conectivitate. Vehiculele încadrate pe nivelul de echipare Innovation dispun, în plus, de proiectoare de ceață, parbriz atermic, senzori de ploaie, sisteme de alarmă anti-furt și de detectare a presiunii în pneuri, climatizare electronică dual zone, motor pregătit pentru conversia pe alimentare GPL, prize la consola centrală din față și la scaunul din spate, sistem de răcire pentru torpedou; în plus, pentru a mări spațiul de depozitare, bancheta din spate este rabatabilă, iar podeaua portbagajului este reglabilă; confortul conducătorului este mărit de volanul îmbrăcat în piele.

Ecranul de 8 inch al sistemului de navigație, numărul mai mare de boxe, jantele de 17 inch, sistemul de frânare automată la viteză mici, tehnologia specială de detectare a somnolenței conducătorului auto, sistemul de iluminare frontală adaptivă, scaunele ergonomice cu certificare AGR, sistemul de asistenţă la parcare, camera video pentru marșarier cu vedere panoramică, posibilitatea de încărcare wireless a telefoanelor smart, tehnologia de infotainment IntelliLink, compatibilă cu Apple CarPlay și Android Auto – sunt câteva dotările disponibile pe versiunea Ultimate. Spațiul de depozitare din portbagaj este de 410 litri, dar având în vedere faptul că bancheta din spate poate fi glisată cu 15 cm mai în față, volumul portbagajului ajunge la 520 litri; prin rabatarea fracționată a scaunelor, se obține un volum al portbagajului de 1255 litri.

Între eleganță și agilitate

Imediat ce primele fotografii oficiale au fost date publicității, Opel Crossland X a fost caracterizat drept un etalon în combinarea agilității, confortului și eleganței, ceea ce îl face perfect pentru rularea în mediul urban. De fapt, acesta a fost și scopul Opel: să creeze un vehicul care să combine atributele unui SUV cu cele ale unei mașini destinate vieții urbane, dar și să reprezinte filozofia de design a Opel: „Arta sculpturală întâlneşte precizia germană.”

Astfel, suprafețele se remarcă prin fluiditate și linii de adâncă precizie, în vreme ce plafonul, cu inserții cromate și conceput în două culori, permite un grad mare de personalizare. Pentru interior, germanii au mizat pe confort, astfel încât Crossland X se remarcă prin spațiul generos, cu multiple boxe de depozitare, precum și prin eleganța și calitatea finisajelor. Toate aceste atribute se combină cu grija pentru siguranța pasagerilor și cea a conducătorului auto: grație implementării tehnologiei de ultimă oră, există posibilitatea afișajului unor date cheie chiar pe parbriz, pentru a menține atenția șoferului la ruta de rulare.

Toate aceste caracteristici, alături de prețul competiv al unui vehicul nou sau de cel accesibil al unei mașini rulate, transformă modelul Opel Crossland X în alegerea perfectă a celor care își doresc un vehicul suficient de încăpător pentru o familie, dar care să răspundă și cerințelor de eleganță și agilitate.