Opel Grandland X autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Opel Grandland X, un SUV dinamic pentru o piață în continuă creștere

Vehiculele de tip SUV sunt din ce în ce mai căutate pe piața auto internațională, iar constructorii auto răspund cerințelor prin introducerea de modele inovatoare. Germanii de la Opel s-au aliat trendului mondial, inaugurând în anul 2016 linia de vehicule X prin care atacă puternic segmentul B. Având în vedere cererea tot mai mare pentru vehicule de tip SUV și crossover SUV, atât de pe piața europeană, cât și de pe cea internațională, nemții au lansat trei modele în doar doi ani: Opel Mokka X - următoarea generație a mini SUV-ului Mokka, Opel Crossland X – un crossover SUV subcompact și Opel Grandland X – un crossover SUV. Aceste trei modele sunt menite să răspundă dorințelor conducătorilor auto de a beneficia de vehicule sportiv – utilitare și pentru viața cotidiană, din mediul urban.

Grandland X a fost prezentat oficial în luna aprilie a anului 2017, în cadrul celui mai mare târg auto din lume: International Motor Show din Frankfurt. Tot atunci, compania germană a ieșit la rampă cu alte cinci modele: cu Insignia GSI, în variantele sedan și break; cu Insignia Country Tourer – construit ca break de familie cu abilități de soft-road; cu Opel Exclusiv – un concept de personalizare auto; cu o nouă variantă a celei de-a cincea generații Opel ASTRA și cu Vivaro Tourer.

Acest demers ofensiv se înscrie în planul companiei de a lansa nu mai puțin de 29 de modele, pe parcursul anilor 2016 – 2020. Opel Grandland X este disponibil pentru comercializare din septembrie 2017 și înlocuiește pe piața europeană modelul Opel Antara, un crossover SUV compact, produs în perioada 2006 - 2015.

Dotările acestui vehicul

Opel Grandland X a fost conceput ca un crossover SUV cu cinci uși, ce folosește platforma PSA EMP2, utilizată și pentru modelele Citroën C5 Aircross, Peugeot 5008 (cea de-a doua generație) și DS 7 Crossback. Lungimea acestui SUV este de 4.477 mm, lățimea de 1.856 mm, iar înălțimea de 1.609 mm. Aerul modern, liniile atletice, aspectul off-road, vizibilitatea extraordinară și tehnologiile avansate utilizate de compania din Rüsselsheim am Main – sunt calitățile prin care Opel Grandland X s-a făcut remarcat încă de la lansare. Vehiculul are tracțiune pe față sau pe cele patru roți și motor pe față.

Pentru propulsare, Opel a mizat pe două tipuri de motoare: unul pe benzină, de 1.2 litri PureTech, cu trei cilindri, de 130 CP, și altul diesel de 1.6 litri Ecotec, de 130 CP; un al treilea propulsor, tot diesel, de 2.00 litri, de 150 CP, este preconizat să fie introdus în viitorul apropiat. De asemenea, la lansarea oficială a SUV-ului, Opel a promis introducerea unui sistem de propulsare hibrid. Motoarele sunt cuplate la o cutie de viteză în șase rapoarte, automată sau manuală. Media consumului de carburant se situează între 5,1-5,5 litri la 100 km, pentru propulsorul pe benzină, respectiv pentru 4,0-4,6 litri pe 100 km, pentru motorul diesel.

Nivele de echipare

Încă de la început, Opel Grandland X a fost disponibil în trei variante, după nivelul de echipare: Edition, Innovation și Elite. Vehiculele de pe nivelul Elite sunt dotate cu camera Opel Eye, cu regulator, respectiv limitator de viteză, cu pachetul vizibilitate, climatizare automată bi-zone și sistemul R 4.0 IntelliLink. Pe nivelul Innovation se adaugă funcții extinse pe sistemul Opel Eye, sistem de ajutor la parcarea frontală și cu spatele, mânere cu inserție cromată la portiere, volanul îmbrăcat în piele, deschiderea centralizată și scaunele ergonomice certificate AGR. Farurile inteligente LED, camera cu vedere de 360 grade, jantele de 18 inch din aliaj, sistemul avansat de asistență la parcare, volanul și scaunele din față încălzite, sistemul de navigație Navi 5.0 IntelliLink - toate fac parte din dotările disponibile pe segmentul Elite.

Sistemul de asistență online OnStar, tehnologia de avertizare la părăsirea benzii de rulare, stopurile LED, tehnologia de recunoaștere a semnelor rutiere, controlul electronic al tracțiunii IntelliGrip, controlul automat al croazierei, asistența la pornirea în rampă, asistența la frânare și sistemul de detectare a pietonilor, tehnologia de detectare a oboselii conducătorului auto se numără, de asemenea, printre dotările standard sau opționale ale vehiculului. La toate acestea se adaugă confortul sporit oferit de spațiul interior extrem de generos, atât pentru zona picioarelor, cât și pentru cea a capului.

În portbagaj, volumul disponibil pentru bagaje se situează între 514 litri și 1.652 litri. Prețul accesibil și atractivitatea după raportul preț - calitate, alături de tehnologiile menționate, transformă Grandland X într-un competitor redutabil, ce face față cu succes concurenței deschise cu Nissan Qashqai, Hyundai Kona, SEAT Arona și Volkswagen Tiguan.

Calitățile acestui SUV crossover au fost deja recunoscute prin includerea sa în lista finaliștilor pentru titlul de Best Buy Car of Europe/Cea Mai Bună Achiziție A Anului 2018 Din Europa, un premiu pe care constructorul german l-a obținut anterior cu Opel Corsa.