Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
opel-insignia-front

Opel Insignia

Opel Insignia Prezentare

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului Opel Insignia, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Nou din:
Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

În 2003, când Opel, filială deținută de General-Motors, prezenta la expoziția internațională auto o mașină cu numele de Opel Insignia, la sediul din Rüsselsheim, împreună cu societatea-mamă din SUA, se dezbătea posibilitatea unui V8 coupé de lux. Totuși aceasta a fost lăsată deoparte. Luând în considerare contextul de criză din industria auto, s-a preferat ofertarea unui model viguros de clasă medie, ca un succesor a două modele, Opel Vectra și Opel Signum. 2008 a marcat punctul de start al producției unei noi serii de automobile de clasă medie, producătorii auto punându-și speranțele în Opel Insignia, care în anul 2003 a primit premiul de cel mai bun concept auto.

Opel Insignia se lansează sub două versiuni: sedan și break

Având 4,90 metri în lungime și 1,86 metri lățime, Opel Insignia a fost proiectată pe o platformă folosită de General Motors pentru dezvoltarea modelelor mărcilor surori Buick și Chevrolet. Opel Insignia a fost gândit conform unui design care poate fi folosit cu ușurință în modelarea altor mărci de automobile. Opel Insignia a fost lansat în Europa sub două forme de caroserii: Hatchback și Notchback. La aproape jumătate de an după intrarea pe piață, a fost introdusă în 2009 versiunea break Opel Insignia. O schimbare importantă față de modelele anterioare: break-urile cunoscute inițial sub numele de Caravan primesc de această dată denumirea de Tourer.

Modelul Opel Insignia a fost oferit în șase variante, cu motoare pe benzină clasa Euro 5

Opel a echipat modelul de bază Insignia cu un motor de 1,6 litri, care a fost construit în două variante: cu și fără supraalimentare și care dezvoltă până la 132 kW (180 CP). Consumul mediu indicat de producător este de 7,7 litri, ceea ce corespunde unei emisii de CO2 de 188 g/ km. Două motoare în patru cilindri au fost, de asemenea, incluse în program; unul de 1,8 litri și motorul de doi litri, cu până la 162 kW (220 CP). Motorul de top V6 dezvoltă până la 239 kW (325 CP), propulsând Opel Insignia până la 250 km/ h. În conformitate cu specificațiile producătorului, cu acest motor, Opel Insignia consumă în regim mixt 11,4 litri benzină premium, ceea ce corespunde la o valoare a emisiilor de CO2 de 268 g/ km.

Motorizarea diesel la Opel Insignia

Producătorul oferă un motor diesel cu o capacitate cilindrică de 2 litri. Pe lângă cele două modele de motoare eco-optimizate, mai sunt disponibile trei motoare standard diesel. Modelul de bază Opel Insignia este echipat cu un motor cu rampă-comună cu 81 kW (110 CP), respectiv motoare mai mari cu 96 kW (130 CP) și 118 kW (160 CP) având o medie de consum de 5,8 litri 154 g/ km CO2. Varianta economică a motoarelor care echipează Opel Insignia dezvoltă 96 kW (130 CP), respectiv 118 kW (160 CP) și au un consum mediu de 5,2 litri de carburant (136 g/ km CO2).