Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
default-banner-l-01.jpg

Skoda Rapid/Spaceback

Skoda Rapid/Spaceback Prezentare

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului Skoda Rapid/Spaceback, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

Skoda Rapid este noua serie de modele din clasa compactă de la Skoda, disponibilă pe piaţa germană din octombrie 2012. Din 1991, producătorul auto ceh aparţine grupului VW, prin urmare în Rapid se ascunde tehnologia solidă din Wolfsburg, acoperită de design-ul nepretenţios, unghiular, în forma unui sedan cu 5 uşi. Între fraţi, Skoda Rapid se situează undeva între micul Skoda Fabia şi mai marele Skoda Octavia. Geamănul lui este SEAT Toledo , anunţat în 2013 – identic şi produs tot în fabrica Skoda din Mlada Boleslav. Predecesorul autoturismului ar putea fi considerat studiul de design Skoda MissionL, prezentat în 2011 la IAA. Preţul unui Skoda Rapid începe de la 13.990 euro pentru modelul de bază. Skoda Rapid vedere din fata Skoda a pregătit 6 motorizări diferite pentru Rapid, patru motoare pe benzină şi două pe motorină. Din cele din urmă, este disponibil momentan doar TDI-ul mai puternic de 1,6 litri şi 77 kW (105 CP) – cu un cuplu de 250 Nm, această variantă are cel mai impresionant cuplu dintre fraţii Rapid. Cei interesaţi trebuie să aştepte până în 2013 pentru motorul diesel – 1,6 TDI (CR), care produce din acelaşi motor doar 66 kW (90 CP). Opus variantei mai puternice, acesta este dotat standard cu un filtru de particule şi opţional cu o cutie de viteze Direct Shift în 7 trepte. Pe benzină sunt oferite practic doar trei motoare diferite, fiecare disponibil în două versiuni de performanţă: 1,2 TSI, cuplat la o cutie manuală în 5 trepte, produce 63 kW (86 CP), iar legat la o cutie manuală în 6 trepte produce 77 kW (105 CP). Sub acesta, găsim motorul de bază, 1.2 MPI, care produce cu ai săi 3 cilindri fără turbo 55 kW (75 CP). Cel mai puternic TSI produce 90 kW (122 CP) din motorul de 1,4 litri cuplat exclusiv la o cutie de viteze Direct Shift în 7 trepte. Skoda Rapid vedere din spate

Tehnologia Skoda Rapid

În materie de consum, Skoda Rapid se află undeva pe la mijloc. Astfel, motorul pe benzină în 3 cilindri consumă 6,1 litri per 100 km. Cine vrea ceva mai economic, trebuie să scoată încă 400 de euro din buzunar pentru Pachetul Green-Tec : acesta dispune de un sistem Start-Stop şi un sistem de recuperare a energiei la frânare. Cel mai puternic diesel ar trebui să consume undeva între 4,4 şi 4,0 litri la sută, iar 1.2 TSI va consuma undeva între 4,9 şi 5,1 litri/100km.

Skoda Rapid: dotări şi confort

Interior Skoda Rapid Demult cunoscute sunt liniile de echipare de la Skoda: Active, Ambition și Elegance. Acestea sunt disponibile şi pentru modelul Skoda Rapid, fiecare fiind dotat standard cu 6 airbag-uri, ABS; ESP, închidere centralizată, servodirecţie cu volan reglabil pe înălţime şi geamuri electrice. De aer condiţionat se bucură doar variantele Ambition şi Elegance – cei care vor această funcţie pentru varianta Active trebuie să plătească în plus 1000 de euro; încă 250 de euro pentru radio, iar pentru o banchetă parţial pliabilă trebuie plătit extra. Pe de altă parte, Skoda Rapid vine cu unele trucuri mici, precum un spărgător de gheață în capacul rezervorului şi mici coşuri de gunoi. Sedanul ceh este popular datorită spaţiului generos pe care îl pune la dispoziţie. Merită menţionat portbagajul care are un volum de 550 litri. Cei de la Skoda discută deja despre o posibilă variantă combi pentru modelul Rapid.