Volkswagen Golf autovehicule second-hand cumpărați pe AutoScout24

Găsiți-vă autovehiculul de vis

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

Oferte pentru căutarea dumneavoastră

1. Cand se lanseaza noul Volkswagen Golf?

2. Ce versiuni Volkswagen Golf sunt pe piata?

3. Cum se schimba bujiile incandescente?

VW Golf se bucură, de la naşterea sa, din 1974, de o popularitate amplă. Mereu a realizat cele mai bune cifre de vânzări şi se adresează publicului ţintă din fiecare categorie.

În 1974, primul Golf părăseşte linia de asamblare VW şi încheie istoria spectaculoasă VW Beetle. În scurt timp doboară toate recordurile de vânzare de pe piaţa europeană şi stabileşte noi standarde pentru întreaga industrie auto. VW Golf din prima generaţie s-a dovedit a fi o maşină inovativă şi fiabilă pentru viaţa cotidiană. Deja Golf 1 era disponibil în mai multe tipuri şi nivele de echipare, fiind astfel maşina ideală pentru fiecare persoană interesată. Era disponibil ca utilitarul Caddy, ca o decapotabilă şic sau ca GTI sportiv. GTI-ul rămâne neschimbat pentru o lungă perioadă de timp datorită design-ului bun.

vedere din fata Volkswagen Golf

În 1983, Golf 1 este înlocuit de Golf 2. Design-ul caroseriei se schimbă puţin şi s-au folosit tehnologii noi. Golf 2 era primul autovehicul de genul său dotat cu ABS.

Din 1991, fabrica din Wolfburg produce Golf 3. În cazul lui se observă cel mai bine diferenţa optică faţă de predecesorii săi. Liniile acestuia erau mai curbe şi mai dinamice, comparativ cu modelele anterioare. Golf 3 se remarcă prin multe inovaţii care sporesc confortul şi siguranţa. Nici distracţia nu a rămas pe loc cu tehnologia din noile motoare, ca cel în 6 cilindri.

A patra generaţie Golf apare în 1997. O tehnologie diesel nou dezoltată a fost răspunsul la problema economiei, combinată cu distracţia de a conduce şi cu protecţia mediului înconjurător.

Volkswagen Golf privit din spate

Cel mai nou Golf, VW Golf 5, este disponibil pe piaţa germană din 2003. Atuurile sale sunt detaliile practice şi noile caracteristici tehnice. Este disponibil în foarte multe nivele de echipare, care l-au transformat într-un model foarte căutat, atât de şoferul sportiv, cât şi de tânăra familie. Cu cutie automată sau manuală, diesel sau benzinar, economic sau în varianta cu 250 CP a R32; cu tracţiune integrală, Golful din a cincea generaţie este şi azi o linie tradiţională Volkswagen.

Cand se lanseaza noul Volkswagen Golf?

Noua serie Volkswagen Golf, si anume Volkswagen Golf 8 va intra in productie incepand cu iunie 2019. Aceasta generatie va avea si o variant Plug-In Hybrid care va fi lansata in anul 2020.

Ce versiuni Volkswagen Golf sunt pe piata?

Volkswagen Golf I(1974-1983)

Volkswagen Golf II(1983-1992)

Volkswagen Golf III (1991-1999)

Volkswagen Golf IV (1997-2004)

Volkswagen Golf V (2003—2009)

Volkswagen Golf VI (2009-2012)

Volkswagen Golf VII (2012-prezent)

Cum se schimba bujiile incandescente?

Pentru demontarea acestora aveti nevoie de un prelungitor pentru tubulara,o cheie dinamometrica,degripant,tubulara lunga, tarod de curatare a canalului bujiei, si un compresor de aer (optional).

Pasi de urmat:

  1. Puneti degripant la baza bujiei, atentie acest lucru trebuie facut cu o zi inainte!
  2. Ziua 2 – desfaceti firele de la senzori, capacele, tuburile etc (tot ce va sta in calea accesului catre acestea)
  3. Cu ajutorul compresorului eliminate mizeria din zona bujiile fiind o buna modalitatea ca acestea sa nu ajunga la motor.
  4. Incalziti motorul. Dupa setarea unu cuplu de 40 Nm folositi cheia dinamometrica pentru desfacerea bujiei, dar aveti grija sa nu o bruscati! Informati-va ce cuplu de desfacere trebuie folosit pentru fiecare tip de bujie.
  5. Curatati spatiul cu un alezor unde va fi introdusa noua bujie
  6. Ungeti filetul bujiei cu vaselina si infiletati-o drept. Daca aceasta se infileteaza greu, nu o fortati deoarece veti avea sansa de a strica filetul chiuloasei, iar vaselina nu trebuie sa ajunga la elemental de incandescenta)
  7. Strangeti bujia setand cuplul de strangere corespunzator, indicat de catre producator