Cerere înmatriculare auto

documente

În zilele noastre, a avea o mașină este un lucru firesc. Trăim într-un secol al vitezei, în care activitățile se desfășoară cu o viteză formidabilă. În aceste condiții, avem nevoie să fim puși la curent cu noile informații și să ne adaptăm la stilul de viață modern. Odată cu noțiunea de adaptare vine și responsabilitatea de a întreține în mod constant mijloacele tehnologice de care dispunem. Unul din aspectele greu de neglijat este înmatricularea mașinii personale, activitate ce trebuie demarată în fiecare an. Dedicăm acest articol pentru a vă ajuta să înțelegeți mai pe îndelete ce înseamnă o cerere de înmatriculare auto și vă vom oferi mai multe detalii referitoare la întocmirea acestui document.

În primul rând, e nevoie să știi că această cerere de înmatriculare a mașinii tale este obligativitatea oricărui posesor auto în fața legislației în vigoare. Fie că ți-ai cumpărat o mașină nouă sau second-hand, fie că ai primit-o cadou de la cineva drag, trebuie să o înregistrezi numaidecât înainte să mergi cu ea la drum. Pentru asta, e necesar să treci printr-o serie de proceduri, precum consultanță pre-înmatriculare, asistență R.A.R., plătirea taxelor, a impozitelor și apelarea la serviciul de înmatriculări.

În cazul în care vrei să eviți acest proces, există o serie de firme precum aceasta care, contra-cost, îți pot preda la cheie cerea de înmatriculare dorită. Deși, din februarie 2017, conducătorii auto nu mai trebuie să aibă grija taxei auto de timbru de mediu și a taxei de înregistrare, există o listă întreagă de alte specificații de luat în considerare. În cele ce urmează îți vom prezenta documentele de care ai nevoie pentru a-ți rezolva singur cererea de înmatriculare auto.

Cererea de înmatriculare provizorie

Pentru a putea circula provizoriu cu propriul autovehicul, e nevoie să obții o autorizație de circulație. Un site care te va ajuta să-ți iei informațiile despre ce trebuie să faci în această direcție este acesta. De aici îți poți downloada și documentele model necesare în acest demers.

Cererea de înmatriculare definitivă

Procedeul de înmatriculare auto diferă în funcție de condițiile de achiziționare a mașinii. Fie că ai achiziționat-o din România, dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene sau din afara sa, Delta Speed Solutions îți spune tot ce trebuie să știi despre acest formular pentru cererea de înmatriculare auto. E important să cunoști datele referitoare la noua mașină precum marca, numărul de identificare sau anul de fabricație, deoarece va trebui să le incluzi într-o cerere tip pentru înmatriculare auto.

Dacă nu te descurci să completezi singur cererea tip de înmatriculare auto, cere ajutorul angajaților de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din orașul tău. De asemenea, dacă dorești să depui o cerere de preschimbare pentru certificatul de înmatriculare, poți apela la S.P.C.R.P.C.Î.V sau să citești despre asta aici, iar modelul pentru acest tip de cerere îl poți descărca de pe site-ul primăriei Sebeș.

Chiar dacă toate aceste etape par să te descurajeze, nu uita că la final vei putea conduce în sfârșit mașina parcată în garaj sau în apropierea locuinței tale.

 

În sus