- Pagină de start
- Auto
- Dacia
- Dacia Sandero
Dacia Sandero Prezentare
Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului Dacia Sandero, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult
La începutul anilor ’60, constructorul auto Dacia, aflat la acel moment în proprietatea statului român, a achiziționat licența pentru modele dezvoltate de grupul francez Renault și vândute în Europa de Vest. Cu puțin timp înainte de începutul noului mileniu, francezii au sesizat șansa de schimbare în România, așa că Dacia a devenit afiliată Grupului Renault și a stabilit un program de dezvoltare a unui model care ar fi trebuit să fie lansat începând cu anul 2004, în țările din Europa de Vest ca un low-cost ce urma să schimbe imaginea Dacia. Pornind de la modelul dezvoltat, Dacia Logan, constructorii români și francezi au lansat în următoarea perioadă o gamă de break-uri, pick-up-uri și o mașină compactă cu cinci uși, toate vândute în următoarea perioadă sub numele de Dacia pe piața europeană.
Capacitatea de încărcare a modelului Dacia Sandero este peste media clasei sale
Cu toate că Dacia Sandero a fost construită folosind mai mult de două treimi din componentele care au fost utilizate în Dacia Logan, sedan-ul de peste patru metri lungime și 1,75 metri lățime a beneficiat de un design unic în secțiunea față prin spoilerul frontal și farurile late și un spate dinamic determinat de un plan înclinat la un unghi abrupt. Avantajul soluției hatchback: interiorul modelului cu cinci locuri, Dacia Sandero poate fi folosit în mod optim, astfel încât o capacitate de încărcare de peste 320 de litri este disponibilă în compartimentul pentru bagaje. Dacă se rabatează scaunele din spate, spațiul de stocare va fi extins la aproximativ 1.200 de litri. Aceasta a făcut ca Dacia Sandero să dispună în mod considerabil de mai mult spațiu decât media de clasă, sau decât modelul echivalent de la Renault din seria Clio, care oferă 288 sau 1.038 de litri pentru bagaje.
În anul 2009, producătorul prezintă o versiune crossover a modelului Dacia Sandero
Constructorul român și-a extins gama de modele cu Dacia Sandero care a fost disponibilă pentru piețele din Europa de Vest începând cu 2009. Dacia Sandero Stepway s-a bazat pe elemente de design în stil cross-country, cum ar fi bare de capotă, praguri laterale îmbrăcate și scuturi laterale. Pentru dotarea off-road, garda la sol a crescut cu 20 de milimetri. Cu aceste caracteristici, Dacia Sandero este încă departe de a fi proiectată ca o adevărată mașină de teren, dar cel puțin poate fi utilizat pe drumuri neasfaltate.
Motorizarea Dacia Sandero
În diferitele piețe, Dacia Sandero a fost oferit în diferite nivele de performanță, pe benzină și motorină. Motorul de bază al modelului Dacia Sandero are o putere de 55 kW (75 CP), în timp ce motorizarea mai mare oferă Sandero până la 64 kW (87 CP). În plus, este disponibil un motor diesel de 1,5 litri și până la 63 kW (86 CP).