Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
daihatsu-feroza-front

Daihatsu Feroza

Daihatsu Feroza Prezentare

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului Daihatsu Feroza, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

Daihatsu Motor Co. Ltd este cel mai vechi producător de automobile japonez, însă, cu toate acestea, este un brand mai puțin cunoscut decât nume precum Toyota sau Lexus. Asta poate și pentru că s-a implicat doar pe segmentele mașinilor de mici dimensiuni și off-road. Originile Daihatsu ajung până în anul 1907, atunci când au fost puse bazele unei companii numite Hatsudoki Seizo Co. Ltd. În urma unei restructurări masive ce a avut loc în anul 1951, compania și-a schimbat numele în Daihatsu și a decis să aleagă o altă abordare. În timpul anilor '60, producătorul japonez a început să-și exporte o parte din modele în Europa, dar succesul s-a lăsat așteptat mai bine de 20 de ani. Între timp, în anul 1967 Daihatsu semnează un parteneriat cu Toyota Motor Corporation, care achiziționează 33% din acțiuni. Influența celor de la Toyota, care aveau mult mai multă experiență pe piețele internaționale, a început să se simtă treptat, astfel încât pe la sfârșitul anilor ’80 vânzările au început să meargă mai bine în Europa. În 1987, Daihatsu debutează pe piața nord americană cu modelul Charade, urmat la doar un an distanță de modelul Rocky. Din păcate, lucrurile nu au evoluat prea bine, astfel încât, în anul 1992, compania decide să înceteze vânzările și producția pentru piața americană. În 1998, Toyota devine acționar majoritar cu mai bine de 51 de procente. În anul 2011, încetează producția și pentru piața Europeană, compania aflându-se deja într-o situație destul de dificilă. Un ultim efort de resuscitare a venit în același an prin decizia de a investi aproape 240 de milioane de dolari într-o fabrică în Indonezia, care urma să producă mașini compacte la un preț foarte mic. Din păcate, nici aici lucrurile n-au mers foarte bine, astfel încât, în 2016, Toyota preia controlul complet. După ce le-am aflat povestea, haideți să analizăm și unul din modelele importante lansate de compania japoneză, numit Daihatsu Feroza. Vedere din fata Daihatsu Feroza

Caracteristici principale

Modelul Feroza a fost lansat în anul 1989 ca un mini SUV cu două uși. Denumirea Feroza era folosită pentru piețele din Europa, America Latină, Australia și Asia, în timp ce în Marea Britanie era cunoscută drept MkII Sportrak, iar în America de Nord purta numele Rocky. Pentru a evita confuziile, proprietarii modelelor folosesc, de obicei, numele de fabrică precum F-300 sau F310. Mașinile erau echipate cu un motor cu patru cilindri în linie SOHC de 1.6 litri cu 16 valve, cuplat fie la o cutie de viteze manuală, fie la una automată. În funcție de model, motorul dezvolta între 73 și 103 cai putere. Cumpărătorii puteau opta fie pentru varianta cu tracțiune pe față, fie pentru cea cu tracțiune integrală.

Alte Modele

Constructorul italian Bertone a folosit o versiune modificată a lui Daihatsu Feroza pe care a lansat-o pe piață sub numele Bertone Freeclimber II. Cea mai importantă schimbare a fost introducerea unui motor BMW M40 care dezvolta 98 de cai putere și se descurca mult mai bine decât motorul original. Producția pentru Daihatsu Feroza a încetat în anul 1998 din cauza vânzărilor internaționale destul de slabe. Compania japoneză este un exemplu foarte relevant în ceea ce privește competitivitatea pieței auto internaționale. Se pare că dacă nu ai o identitate puternică, o viziune de ansamblu coerentă și o execuție impecabilă, e destul de greu să-ți faci loc printre legende precum BMW, Ford sau PSA Peugeot Citroen. Cu toate acestea, Daihatsu a făcut o treabă decentă cu modelul Feroza, motiv pentru care această mașină încă mai este activă pe piețele second hand.