Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
default-banner-l-01.jpg

Mercedes A 140

Mercedes-Benz A 140 Prezentare

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului Mercedes-Benz A 140, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

Mercedes-Benz este unul dintre cei mai renumiți constructori auto de pe întreg mapamondul. Ca mai toate companiile mari, germanii au trecut de-a lungul timpului prin tot felul de dificultăți, însă de fiecare dată au reușit să se adapteze și au ieșit învingători. Originile companiei ajung tocmai până la Karl Benz, cel care a inventat primul automobil cu un motor pe benzină în anul 1886. Două alte mari nume din industria auto au avut la rândul lor o contribuție foarte importantă: Gottlieb Daimler și Wilhelm Maybach. Primul automobil cu numele Mercedes a fost lansat în anul 1901 de către Daimler Motoren Gesellschaft. Un amănunt mai puțin cunoscut este originea denumirii Mercedes, care provine de la antreprenorul austriac Emil Jellinek. Acesta a fost implicat în procesul de găsire a numelui mașinii, așa că s-a hotărât să folosească numele fiicei sale, Mercedes Jellinek. Din acel moment a fost nevoie de încă 25 de ani până la crearea brandului Mercedes, odată cu fuziunea companiilor conduse de Karl Benz și Gottlieb Daimler. Astfel a luat naștere brandul Mercedes Benz, care a scris nenumărate pagini din industria automobilismului. De-a lungul timpului, Mercedes a devenit foarte cunoscut pe numeroase segmente de piață precum mașini de lux, camioane, dube sau autobuze. Însă astăzi vom analiza unul din modelele ceva mai modeste față de cele obișnuite. Mercedes A 140 a făcut parte din prima generație a seriei Mercedes A Class. Mașinile din Clasa A erau de dimensiuni mici și permiteau cumpărătorilor cu venituri mai scăzute să se bucure de caracteristicile brandului Mercedes. Mercedes Benz A 140

Caracteristici Principale

Prima generație a Clasei A, denumită W168, a fost lansată în cadrul Salonului Auto Internațional de la Frankfurt din anul 1997. Mercedes și-a uimit atunci auditoriul cu un design atipic, modelele având tracțiune pe față și o caroserie neobișnuit de înaltă și de scurtă. Însă în spatele aspectului ciudat se ascundeau numeroase inovații, printre care și un sistem de amortizare al impactului frontal denumit Sandwich. În eventualitatea unei coliziuni frontale violente, motorul și transmisia alunecau sub mașină, protejând astfel compartimentul pasagerilor. Designul a fost realizat de către Steve Mattin, care a primit și premiul Designerul Anului din partea revistei Autocar. Mercedes A 140 era echipat cu un motor M 166 E 14 de 1.4 litri cu 80 de cai putere și atingea o viteză maximă de 170 de kilometri pe oră. În anul 2000 a fost lansată o ediție îmbunătățită a acestui model, denumită A 140 Automatik, capacitatea motorului fiind crescută la 1.6 litri.

Alte Modele

Producția mașinilor din prima generație a Clasei A a fost oprită în anul 2005, iar ultimul model a fost lansat în 2002 și purta numele A 210 Evolution. Mașina era echipată cu un puternic motor de 2.1 litri, producea 101 cai putere și atingea o viteză maximă de 203 kilometri pe oră. Cea de-a doua generație și-a făcut apariția în anul 2004 și a adus îmbunătățiri pe aproape toate planurile față de modelele precedente. Însă începând cu cea de-a treia generație, lansată în anul 2012, Mercedes și-a schimbat strategia, optând pentru un design nou nouț și concurând de data aceasta pe un alt segment de piață. Aflate sub denumirea generală W176, aceste mașini concurau cu modele precum BMW Seria 1 sau Audi A3, iar unele variante erau dezvoltate de către divizia AMG, specializată în producerea mașinilor de înaltă performanță. Așa că dacă vreți să vă bucurați de calitățile care au transformat brandul Mercedes într-una dintre cele mai îndrăgite companii din lume fără a vă goli conturile bancare, puteți încerca modelul A 140.