Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
default-banner-l-01.jpg

Mercedes A 180

Mercedes-Benz A 180 Prezentare

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului Mercedes-Benz A 180, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Nou din:€ 26.600,-*
Uzat din:€ 500,-*
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

Mercedes-Benz este unul dintre cei mai de succes producători de mașini din întreaga lume. Fondată în mod oficial în anul 1926, compania germană este în momentul de față o divizie a grupului Daimler AG și s-a făcut remarcată de-a lungul timpului în special pe segmentul autoturismelor de lux. Însă Mercedes nu produce doar limuzine de ultimul răcnet, ci și autobuze sau camioane. Sigla companiei a fost înregistrată în anul 1909 de către Daimler-Motoren-Gesellschaft și reprezintă viziunea lui Adolf Daimler în direcția propulsiei motorizate universale atât pe uscat, cât și pe apă sau în aer. Astăzi însă vom analiza seria A-Class, lansată pe piață în anul 1997, concentrându-ne asupra modelului Mercedes A 180. Seria A a fost prezentată publicului larg în toamna anului 1997 în cadrul Salonului Auto Internațional de la Frankfurt. Aceasta purta denumirea internă W168 și aducea numeroase inovații, precum un sistem de absorbție a forțelor de coliziune numit Sandwich care se activa în cazul unui impact frontal violent. În aceste condiții, motorul și transmisia erau eliberate sub mașină, oferind șoferilor un grad sporit de siguranță. Între anii 1997 și 2004 au fost vândute aproape 1.1 milioane de mașini din această generație. Mercedes Benz A 180

Prima Generație

Modelul Mercedes A 180 și-a făcut debutul odată cu lansarea celei de-a doua generații A-Class, în anul 2004. Printre modificările aduse de noua generație putem aminti de numărul ridicat de airbag-uri suplimentare, inclusiv cele laterale care veneau ca dotare opțională. Prima versiune a modelului A 180 venea echipată cu un motor diesel de 2.0 litri ce dezvolta 109 cai putere și avea un consum mediu de 5.2 litri la suta de kilometri. Mașina atingea o viteză maximă de 184 de kilometri pe oră și accelera până la 100 de kilometri pe oră 10.8 secunde. Transmisia era asigurată de o cutie de viteze manuală cu cinci trepte, cea de tip CVT disponibilă ca dotare opțională. Motorul îndeplinea cu brio standardele de emisii Euro 4 și beneficia de instalarea opțională a unui filtru de particule special care reducea gradul de particule emise cu aproape 99%, fără folosirea aditivilor. În anul 2012 a fost lansată o ediție specială ce purta numele A 180 Final Edition. Au fost produse doar 300 de exemplare destinate pieței japoneze, iar din dotări făceau parte un aspect cromatic deosebit, interiorul negru sau sistemele sport ce includeau țeava de eșapament cu vârful cromat sau jantele de 17 țoli cu șapte spițe confecționate din aliaj.

Generațiile Ulterioare

Cea de-a treia generație A-Class a fost prezentată publicului larg în cadrul Salonului Auto Internațional de la Geneva din anul 2012 și se remarca printr-un design complet diferit față de generațiile precedente. Printre echipamentele nou introduse putem menționa kitul Drive Plus pentru iPhone, jantele din aluminiu ușor, modulul de telefon cu Bluetooth sau elementele opționale din pachetul sport. Modelul A 180 BlueEFFICIENCY putea fi achiziționat atât în varianta pe benzină cu un motor turbo de 1.6 litri cu patru cilindri în linie ce dezvolta 120 de cai putere, cât și în variantele diesel turbo de 1.4 sau 1.8 litri cu patru cilindri în linie ce dezvoltau 108 de cai putere. Transmisia era asigurată fie de o cutie de viteze manuală cu 7 sau 6 trepte, fie de una automată cu 7 trepte. Mașinile din această generație aveau drept competitori direcți modele precum BMW Seria 1 sau Audi A3. Mercedes A 180 este cel mai accesibil produs din gama A-Class, iar acesta este unul din motivele pentru care se bucură de o mare popularitate pe piața mașinilor second hand.