Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
default-banner-l-01.jpg

Mercedes CLS 320

Mercedes-Benz CLS 320 Prezentare

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului Mercedes-Benz CLS 320, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

Vehicule de lux, autobuze şi camioane intră în oferta de piaţă a unuia dintre cei mai importanţi constructori auto la nivel global: Daimler AG, deţinător al brandului Mercedes-Benz. De la premiera mondială marcată în anul 1886 prin construirea automobilului Benz Patent-Motorwagen, Mercedes-Benz a inovat continuu, investind în tehnologia vehiculelor, precum şi în siguranţa şi confortul pasagerilor. Aceste trei scopuri sunt urmărite de Daimler AG încă de la înfiinţarea în 28 iunie 1926, când au fuzionat companiile Benz & Cie. şi Daimler Motoren Gesellschaft AG. După mai bine de şapte decenii de la acel moment, germanii revoluţionau din nou piaţa auto anunţând, în anul 1998, cea mai mare fuziune încheiată vreodată în plan mondial: cea cu Chrysler Corporation, fuziune evaluată la 38 miliarde dolari. În anul 2007, Chrysler a fost vândută către Cerberus Capital Management, iar Daimler AG şi-a păstrat linia şi identitatea care au caracterizat şi caracterizează brandurile sale. În paralel, Daimler AG a continuat dezvoltarea corporaţiei prin parteneriate importante sau achiziţii în domeniul automotive: în februarie 2013, corporaţia a devenit acţionar la Beijing Automotive Industry Holding Co Ltd.; în anul 2010 s-a demarat colaborarea cu BYD Auto pentru a creşte brandul Denza, specializat în maşini electrice; şi tot în acelaşi an s-a încheiat o alianţă cu Renault-Nissan pentru dezvoltarea inovaţiilor în domeniul motoarelor. Mercedes CLS 320

Siguranţă cu echipamente de top, pentru prima generaţie

Bazându-se pe seria de mare succes Clasa E, Mercedes-Benz a dezvoltat, la începutul mileniului, un nou vehicul de lux de talie medie, acesta fiind denumit Clasa CLS. Prima generaţie a seriei a fost lansată în anul 2004 şi se impunea pe piaţa de profil prin dinamismul construcţiei şi aspectul carismatic, prin confortul asigurat şi gradul ridicat de practicabilitate. Varianta de caroserie aleasă a fost cea de fastback cu patru uşi, dar cu un spaţiu mai restrâns pentru bancheta din spate pentru a spori aerul modern al noului vehicul; astfel, seria CLS a fost promovată ca având 2+2 locuri. Prima generaţie a fost concepută într-o varietate de motorizări, opțiunile fiind pe benzină şi altele două pe diesel. Modelul CLS 320 era propulsat de motor diesel de 3.0 litri V6 turbo care genera o forţă de 156 kW, o viteză maximă de 250 km/oră şi ajungea la 3800 rotaţii pe minut. Pe lângă airbaguri, automobilul era echipat cu sistem de siguranţă Pre-Safe, menit să detecteze pericolul de coliziune şi să realizeze închiderea automată a trapei din acoperiş, în cazul unui impact. Din echipamentul standard făceau parte oglinzile exterioare încălzite şi controlul climateric, iar printre cele opţionale se numărau: farurile HID cu xenon, senzorii de parcare Parktronic, sistemul de navigare prin GPS şi sistemul audio de tip surround.

Confort sporit la cea de-a doua generaţie

În octombrie 2010, la Salonul Auto Internaţional de la Paris, a fost prezentată oficial cea de-a doua generaţie, care a fost lansată pe piaţă în anul următor, în variantele fastback cu patru, respectiv cu cinci uşi. Modelele Clasei CLS se remarcau ca fiind primele maşini Mercedes-Benz care utilizau Led-uri Multibeam controlate digital şi interconectate cu sistemul inteligent de iluminare. Acest sistem a fost dezvoltat de constructorul german, fiind similar celui implementat de Audi: Audi Matrix LED. În plus, modelele CLS 320 erau echipate cu motor CDI BlueEFFICIENCY, conectat la cutia de viteză în şapte trepte TRONIC PLUS. Confortul sporit, prin spaţiul mărit pentru pasageri şi bagaje, precum şi echipamentele şi tehnologiile de ultimă oră, transformă un CLS 320 într-un concurent puternic pentru BMW 6 Series Gran Coupé, Jaguar XJ şi Porsche Panamera, iar preţul accesibil al unei maşini rulate aduce pasionaţii condusului mai aproape de un vehicul puternic şi fiabil.