Găsește autovehicule Opel Ampera second hand pe AutoScout24

Opel Ampera

Opel Ampera este prima mașină electrică produsă de către Opel

Au trecut surprinzător de puțini ani de la dezvoltarea unui vehicul hibrid până la prezentarea unui concept-car de către gigantul american General Motors (GM) în anul 2007 și lansarea în anul 2010 a unui automobil echipat cu motor electric și cu ardere internă. Americanii au acționat având în vedere crizele de pe piețele internaționale auto, dezvoltând segmentul mașinilor electrice cu un model adecvat pentru utilizarea de zi cu zi, care să fie lansat cât mai rapid posibil. Din punct de vedere tehnic, inginerii de la GM au optat pentru varianta unui plug-in hibrid. În timp ce vehiculul inovator rula pe piețele din America de Nord, ca modelul Chevrolet Volt, o versiune cu un aspect ușor modificat a fost lansată în majoritatea țărilor din Europa în 2011, sub emblema filialei germane a GM, cu denumirea comercială Opel Ampera. Opel Ampera vedere din fata

Conceptul tehnic al modelului Opel Ampera ca un vehicul electric

Modelele soră germano-americane au fost identice, cu excepția câtorva detalii, precum și a aspectului caroseriei. Așa că s-au montat atât pe Chevrolet Volt, cât și pe Opel Ampera, o unitate electrică Voltec GM și motoare cu ardere internă combinate. Caracteristica specială a mașinii electrice Opel Ampera: sedanul a fost acționat pur electric. Motorul pe benzină a fost utilizat pentru a alimenta un generator electric, care la rândul său, alimentează motorul electric de 111 kW (150 CP), atunci când este necesar. În modul de conducere pur electric, unitatea se alimentează din bateria litiu-ion a modelului Opel Ampera , care poate stoca până la 16 kWh. Celulele bateriei de bord pot fi reîncărcate printr-un cablu pentru prize casnice în aproximativ șase până la unsprezece ore. Un timp de încărcare mai rapid este posibil la stațiile de încărcare, care ar putea fi instalate la domiciliu de profesioniști. În acest fel, procesul de încărcare durează un pic peste patru ore.

Autonomia oferită de Opel Ampera variază între 80 și 500 kilometri

Cu energia electrică stocată în baterii, Opel Ampera se poate deplasa până la 80 de kilometri , în funcție de condițiile de conducere și de relief. Însă, cu o descărcare corespunzătoare a bateriei și cu alimentarea de la generatorul de energie al motorului pornită, Ampera fără încărcare și realimentare intermediară poate ajunge pâna la aproximativ 500 de kilometri. Producătorul a calculat din aceste valori un consum mixt de combustibil de 1,2 litri la 100 de kilometri. Aceasta corespunde unei emisii de CO2 de 27 g/ km. Opel Ampera vedere din lateral

Performanța modelului Opel Ampera

Viteza maximă a modelului Opel Ampera a fost estimată prin proiectare limitată electronic la puțin peste 160 de kilometri pe oră. Cu toate acestea, motorul electric de 150 CP furnizează valori bune la demaraj, pentru că odată ce cuplul complet al motorului electric este acționat, cele 1,7 tone ale Opel Ampera zboară de la zero la o sută, în mai puțin de zece secunde.

Opel Ampera este conceput ca un sedan cu patru locuri

Din cauza conceptului de unitate alternativă a trebuit să fie creat în interiorul Opel Ampera spațiul necesar pentru instalarea acumulatorului. Pentru o mai bună distribuție a greutății, inginerii au ales pentru grupul propulsor consola centrală și spațiul de sub scaunele din spate. Pentru ca aproape 300 de celule de baterii să se potrivească acolo, Opel Ampera a fost prevăzut în partea din spate cu două scaune individuale, astfel încât habitaclul poate primi patru pasageri. Opel Ampera, la o lungime totală de aproape 4.50 metri, are un portbagaj de aproximativ 300 de litri.