Salt la conținutul principal
Opel Cascada

Performanțele Opel Cascada

Opel Cascada este varianta decapotabilă a modelului Opel Astra J; în timp ce Astra H are ca variantă modelul deschis TwinTop, Opel a decis să facă din Astra J un model separat. Aceasta deoarece - printre altele - părți substanțiale ale caroseriei și tehnologia provin de la Opel Insignia și numai șasiul este comun cu Opel Astra. Așadar, rezumând, modelul Cascada este un hibrid între Astra și Insignia. Cu toate că decapotabila cu două uși este succesorul oficial al modelului Astra TwinTop, modelul are ca și Astra G o capotă de material textil, care chiar și la viteze de până la 50 km/h poate fi deschis în 17 secunde, ceea ce este remarcabil chiar și pentru TwinTop echipat cu capotă metalică. Începând cu luna aprilie, Cascada se află pe piața germană, după ce a fost prezentată anterior pentru prima dată la Geneva Motor Show. Producția are loc în Gliwice, Polonia. Modelul Cascada este disponibil în trei motorizări - pe benzină și două diesel. Modelul de vârf Turbo ecoFLEX 1.6 SIDI este un nou motor cu patru cilindri în linie, cu injecție directă și o putere de 125 kW (170 CP). Fiind singurul motor pe benzină, această variantă este, de asemenea, disponibilă cu o cutie de viteze automată cu șase trepte, în timp ce toate celelalte modelele sunt echipate cu transmisie manuală cu șase trepte. Printre celelalte variante sunt două variante de motoare: 1.4 Turbo și 1.4 Turbo ecoFLEX cu injecție multipunct, acesta din urmă fiind dotat cu un sistem start-stop. Puterile dezvoltate sunt de 88 kW (120 CP) și 103 kW (140 CP). În ceea ce privește emisiile de CO2 și consumul de carburant, nici variantele pe benzină, nici dieselul nu se pot lăuda la standardele de azi: motoarele pe benzină consumă între 6,3 și 6,5 litri la 100 de kilometri și emit 148-153 grame poluanți per kilometru. Cele două motoare diesel, reprezentate de 2.0 CDTI ecoFLEX cu 121 kW (165 CP) și 2.0 BiTurbo CDTI cu 143 kW (195 CP) consumă o medie de 5,2 litri la 100 de kilometri și emit în jur de 138 de grame de CO2 pe kilometru. Ambele versiuni sunt echipate cu un sistem de pornire/ oprire și cutie de viteze manuală cu șase trepte, în timp ce 2.0 CDTI ecoFLEX este disponibil opțional cu una automată cu șase trepte.

Așa arată Opel Cascada

În comparație cu modelul TwinTop precedent, Cascada a crescut ușor în dimensiuni și, cu cei 4,70 metri lungime și 1,84 metri lățime, a trecut din clasa compactă în clasa mijlocie. Capota impunătoare, parbrizul plat și foarte înclinat, liniile laterale agresiv înclinate spre stopuri, conferă noului Opel Cabrio un dinamism suplimentar. Cascada este echipată cu lumini frontale de zi cu LED-uri, ca și cele din spate. De notat că banda cromată cu emblema Opel trage în sus luminile din spate de pe capota portbagajului.

Opel Cascada aduce cu sine echipamente și confort

Opțiunile speciale ale modelului Opel Cascada sunt grupate în pachete diferite. Pachetul de asistență include un asistent de parcare, un sistem de avertisment al unghiului mort și o cameră frontală cu indicarea distanței, detecție trafic, sistem de avertizare de coliziune frontală și asistență a benzii. Pachetele Comfort, Park & Go, Vision și Spot includ, în plus față de facilitățile obișnuite, în funcție de alegerea opțiunilor, volan și scaune încălzite, o cameră retrovizoare, detectarea carosabilului, un senzor de ploaie, iluminare deviată activă, o iluminare în viraje și alarmă.