Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
opel-corsa-l-01.jpg

Opel Corsa

Opel Corsa Prezentare

4,3 (ratings)

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului Opel Corsa, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Nou din:
Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

Printre modele recente, compania auto din Rüsselheimer oferă o gamă variată de modele Opel rezultate din întrepătrunderi ale genurilor lifestyle și entry-level. Totuși, în perioada anilor 1980, filiala germană a grupului General Motors (GM) se axează pe tipuri de automobile clasă medie și subcompact. Numai odată cu lansarea Corsa, generația A, în 1982, a reușit Opel să se afirme pe segmentul auto subcompact. Cu toate acestea, din punct de vedere organizatoric, integrarea noului program Opel nu a avut loc fără anumite dificultăți față de structurile de producție existente în Germania. Din acest motiv, responsabilii proiectului Corsa A au hotărât ca producția să se desfășoare în fabrica GM din Spania. Totuși, după reunificarea Germaniei, Opel s-a folosit de oportunitatea ivită de a-și stabili o nouă fabrică în centrul fostei uzine de est de mașini din Eisenach pentru producția de automobile subcompact.

Bazate pe Opel Corsa, apar la începutul anilor '90, tipurile de break și dubă

Din anul 1993, odată cu introducerea Corsa B, angajații Opel din Eisenach aveau sarcina de construi mașina subcompactă cu trei uși, în timp ce cea cu cinci uși era dezvoltată de către filiala GM din Spania. Particularități cu privire la clasa subcompactă: pe parcursul anilor de construcție, Opel a adus în 1994 o variantă de dubă pe piață care a fost introdusă pe piață în Austria și Marea Britanie sub numele de Corsa Van. În unele țări au fost disponibile break-uri bazate pe modelul Corsa, denumite în mod tradițional de către Opel drept Caravan. Drept urmare, Opel a fost unul dintre puținii producători auto de la acea vreme care au avut break-uri și subcompacte în program.

Opel a oferit în unele țări Corsa de tip notchback și pick-up

Folosindu-se de modelul de construcție Corsa A, GM a produs sedan-uri cu caracteristici de notchback, care în anii '80 au fost prezentate sub denumirea de Corsa TR. În 1993, odată cu introducerea pe piață a variantei Corsa B, modelul cu notchback a mai fost comercializat doar în câteva țări sub logo-ul de Opel. Versiunea pick-up a modelului Corsa a fost, de asemnea, comercializată în unele țări din afara Europei. Aceste vehicule au fost vândute de către GM cu precădere în Africa și America de Sud, americanii având o preferință pentru marca germană Opel.

Mașinile second-hand din gama Opel OPC Corsa sunt în mod special căutate

În Europa de Vest, Corsa a câștigat popularite prin modelul clasic cu trei, respectiv, cinci uși. Opel a favorizat asamblarea autovehiculelor subcompacte cu o gamă variată de motoare pentru a-și evidenția mai bine prezența pe piața auto. Astfel, Opel a adoptat în programul său din 1997, un motor pe benzină cu trei cilindrii, de 1,0 litri, acesta fiind instalat pe modelul Corsa B care au fost fabricate ulterior. Foarte căutate pe piața auto au fost versiunile Sport Corsa OPC, fabricate odată cu venirea anului 2007, fiind poziționate față de modele anterioare GSi cu mult în top. Cu un motor de 1,3 litri nou, lansat de la introducerea generației Corsa C în 2000, Opel a introdus în versiunea de top un diesel de 1,7 litri care a fost abandonat numai odată cu introducerea în 2014 a noului model Corsa E.