Găsește autovehicule Opel Zafira Tourer second hand pe AutoScout24

Opel Zafira Tourer

Opel Zafira a sărbătorit în anul 2012 lansarea pe piață

Odată cu intrarea producătorului german de autovehicule Opel în segmentul de piață al camionetelor și al utilitarelor compacte, inginerii au realizat în 1996 un concept spațial neobișnuit: aceștia au construit prin Opel Sintra o dubă care, cu puțin efort, putea fi convertită într-un autovehicul cu nu numai șapte locuri, ci chiar opt! Această configurație cu opt locuri nu a mai putut fi oferită până în 1999, la prezentarea succesorului său, Opel Zafira. De asemenea, Russelheim a mai păstrat o particularitate odată cu dezvăluirea modelului noii serii dubă: Opel Zafira a fost printre puținele camionete compacte cu loc pentru șapte pasageri în care se pliau în jos scaunele din spate, se puteau muta sau se puteau coborî, oferind, în acest fel, cu puțin spre deloc efort și fără utilizarea unor alte instrumente, un spațiu destul de mare. Grație acestei idei, Zafira a reușit să-și stabilească locul de clasic în categoria de camionetă a mărcii Opel. Filiala germană a gigantului auto american General Motors a revizuit atât din punct de vedere optic, cât și tehnic modelul din această clasă de van compact care urma să fie produs din anul 2012, acesta apărand pe piață fiind prevăzut cu sufixul Tourer, Open Zafira Tourer.

Conceptul de spațiu flexibil al Opel Zafira Tourer, care-i conferă proprietatea de a oferi șapte locuri

Versiunea de bază a MVP-ul compact, produs de Opel începând cu 2012, era vândută în mod convențional ca vehicul cu 5 locuri, cu o banchetă spate cu 3 locuri individuale. La concepul tipic de spațiu flexibil al Opel Zafira au fost aduse unele modificări în ceea ce privește varianta Tourer. Pentru Zafira Tourer era de acum înainte opțională a treia banchetă în spate, iar datorită echipării cu scaune individuale se puteau realiza configurații extrem de diferite. Așadar, Opel Zafira putea fi folosită în continuare ca un vehicul cu șapte scaune.

Scaunele glisante din spate ale Opel Zafira - pentru mai mult spațiu pentru picioare

Prin plierea celui de-al treilea rând de scaune și a spătarului scaunului din mijloc din cel de-al doilea rând de scaune al van-ului compact de la Opel, autovehiculul putea fi convertit într-o mașină cu patru locuri care oferea sentimentul de un interior foarte spațios. Planul de bază: scaunele exterioare din al doilea rând ar putea fi mutate spre centrul autovehiculului și apoi glisate spre spatele mașinii. Prin această metodă au profitat pasagerii din spate de capacitatea de reglare a scaunelor care le oferea mai mult loc.

Opel Zafira Tourer este oferit ca un motor pe benzină în trei niveluri de putere

Versiunea entry-level a Opel Zafira Tourer era cea pe benzină, cu un motor cu o capacitate cilindrică de 1,8 litri, furnizând 85 kW (115 CP). Acest model a fost completat de un motor turbo cu o cilindree de 1,4 litri care oferea o putere de 88 kW (120 CP). În plus, Opel Zafira a fost produs și ca versiune cu motor pe benzină cu o putere de 103 kW (140 CP), precum și versiuni cu GPL.

Varianta de top a Opel Zafira deține un motor diesel cu 195 CP

Fabricantul a pus în folosință și un motor diesel de 2,0 litri care putea fi folosit cu diferite nivele de putere. În versiunea de bază, unitatea montată în MPV-ul compact dezvolta până la 81kW (110 CP). Versiunea mai puternică oferea spre folosință fie 96 kW (130 CP), fie 121 kW (165 PS). Modelul de top folosește un motor diesel bi-turbo care produce 143 kW (195 CP).