Găsește autovehicule Renault Clio second hand pe AutoScout24

Renault Clio

Povestea Renault Clio

Renault Clio este unul din cele mai bine vândute modele ale producătorului auto francez Renault. Concurenţa lui directă este formată din VW Polo şi Fiat Panda. Astăzi, fiind produs deja de două decenii, Renault Clio este vândut în toată lumea. La început, în 1990, Renault Clio era disponibil doar ca hatchback în 3 uşi. Şase ani mai târziu, Renault îşi extinde gama cu modelul în 5 uşi. Puterea vehicului ieftin era destul de limitată, motorul producând între 40 kW şi 108 kW. Cu o greutate de doar 980 kg şi în ciuda dotărilor nu foarte luxoase, Renault Clio a putut să îşi facă mulţi prieteni, lucru datorat preţului foarte mic. Între timp, modelul a ajuns în 2005 la a treia generaţie.

Caroseria şi tehnologia

Noul Renault Clio 2011 este cunoscut şi sub denumirea internă Typ R. Clio nu este chiar aşa mic ca alte maşini din aceeaşi clasă: o lungime de 4.233 milimetri, o lăţime de 1,768 milimetri şi o înălţime de 1.496 milimetri fac ca dimensiunea modelului să fie un pic mai mare decât cele mai mici maşini ale concurenţei. Pentru a compensa asta, Clio este disponibil în nenumărate linii de echipare. De la echiparea de bază, botezată Authentique de Renault, până la cea mai preţioasă, Renault Clio Exception, există în total 14 versiuni diferite ale autoturismului. Toate aceste variante diferite nu au făcut ca producătorul francez să piardă securitatea din vedere: ca şi predecesorii lui, Renault Clio Typ R a primit cel mai bun rating la crash-testul de la NCAP. Renault ClioRenault Clio privit din lateral

Motor şi performanţe

Pentru o maşină mică, puterea modelului Clio 2011 este destul de mare. Motoarele de la 1,2 la 2,0 litri pe benzină produc până la 148 kW, iar motorul diesel de 1,5 litri produce 78 kW, ca şi majoritatea maşinilor mici. Vitezele maxime variază destul de tare. În timp ce cel mai mic Renault Clio atinge maxim 159 km/h, benzinarul de 2,0 litri atinge 224 km/h – un adevărat record pentru o maşină mică. Consumul de aproximativ 5,8 litri/100km al benzinarului Renault Clio este, din păcate, un pic mare, comparativ cu restul maşinilor din clasa mică. Varianta diesel, cu un consum de 4,2 litri/100km, este mai economică pentru navetă.

Preţ

Gama foarte mare de linii de echipare oferite vine, în același timp, cu diferenţe de preţ la fel de mari. Preţurile unui Renault Clio nou pornesc de la 16.300 euro şi ajung la 25.700 euro.