Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
Renault Modus

Renault Modus

Constructorul francez Renault se află în momentul de față în topul celor mai mari companii de profil din lume. Istoria brandului a început în anul 1899, cu Louis Renault, care împreună cu cei doi frați ai săi, Marcel și Ferdinand, pune bazele companiei Société Renault Frères. Louis era un tânăr și promițător inginer ce avea deja la activ câteva proiecte în domeniul automobilistic, reușind totodată să construiască niște prototipuri înainte de a începe colaborarea cu frații săi. Principalele sale responsabilități erau legate de designul și producția automobilelor, în timp ce frații lui se ocupau de celelalte aspecte ale afacerii. În anul 1903 Renault începea să-și construiască propriile motoare, urmând ca doi ani mai târziu să înregistreze prima comandă mai consistentă. Sporturile cu motor au reprezentat încă de la început un aspect foarte important pentru constructorul francez, așa că încă de la începutul secolului al XX-lea mașinile Renault câștigau competiții importante. După moartea primului său frate în timpul cursei Paris-Madrid din anul 1903, Louis devine singurul proprietar în anul 1909, când încetează din viață cel de-al doilea frate și schimbă numele companiei în Société des Automobiles Renault. În perioada interbelică, Renault își extinde domeniul de activitate, începând să producă mașini industriale și echipamente de agricultură. De-a lungul timpului, constructorul francez a reușit să aducă numeroase inovații în industria auto, câștigându-și astfel poziția privilegiată în care se află astăzi. Una din mașinile lansate în perioada recentă a fost Renault Modus, o autoutilitară construită între anii 2004 și 2012 care s-a bucurat de un mare succes pe piața internațională.

Caracteristici Principale

Seria Renault Modus a fost prezentată pentru prima oară publicului larg cu ocazia Salonului Auto Internațional de la Geneva din anul 2004. Deși la nivel de design aduce câteva elemente originale, pe partea mecanică acest model era un fel de versiune ceva mai înaltă a celei de-a doua generații de mașini Renault Clio, împărtășind cu aceasta platforma mecanică și mare parte dintre motoare. Modus venea echipat cu motoare atât pe benzină, cât și diesel, toate având patru cilindri în linie. Transmisia era asigurată de cutii de viteze manuale cu 5 sau 6 trepte, cumpărătorii putând opta și pentru una automată cu patru trepte sau una semi-automată cu cinci trepte. Printre trăsăturile de design cele mai interesante era și așa-numitul Sistem Triptic, în care scaunele din spate erau așezate pe niște șine ce aveau disponibile patru poziții. Primele două erau optimizate pentru doar doi pasageri, aceștia beneficiind de un spațiu extins atât pentru picioare, cât și pentru restul corpului. Următoarele două poziții erau configurate pentru trei pasageri, cu un volum al portbagajului ceva mai mare.

Alte Modele

În anul 2007 a fost introdus modelul Modus Phase 2, care beneficia de îmbunătățiri semnificative pe partea de design și câteva elemente inedite adăugate la interior. În luna februarie a anului următor, cei de la Renault s-au hotărât să aducă îmbunătățiri întregii serii, lansând totodată un nou model, intitulat Renault Grand Modus. Aspectul mașinilor a fost reproiectat pentru a se potrivi cu stilul noului Grand Modus, iar motoarele au fost optimizate pentru un consum mai eficient și un randament mai bun. Un alt aspect care trebuie menționat în legătură cu Renault Modus este rezultatul excelent obținut la testele de siguranță. De fapt, Modus a fost primul autovehicul de dimensiuni mici care a obținut cinci stele în cadrul testelor de siguranță pentru pasageri EuroNCAP. Deși producția la nivel mondial a încetat în anul 2012, Renault Modus se bucură în continuare de o mare popularitate în rândul entuziaștilor auto, în special datorită fiabilității excelente de care a dat dovadă de-a lungul timpului.