Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
seat-arosa-l-01.jpg

SEAT Arosa

SEAT Arosa Prezentare

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului SEAT Arosa, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

Nouă premii a obţinut producătorul spaniol SEAT de-a lungul timpului, acestea fiind o recunoaştere la nivel internaţional a calităţii produselor sale, a inovaţiilor tehnologice şi a logisticii de mare randament. Brandul SEAT are o istorie relativ scurtă în industria automotive, compania fiind înfiinţată abia în anul 1950. Sociedad Española de Automóviles de Turismo, adică SEAT, a apărut într-o Spanie cu economie prea puţin dezvoltată şi a avut dificila misiune să contribuie la propulsarea ei. Scopul a fost atins, prin contractul de colaborare încheiat cu Fiat, prin inaugurarea unei fabrici în apropiere de Barcelona şi prin producerea primului automobil: SEAT 1400. Acesta era o limuzină de familie, propulsată de un motor în 4 cilindri care atingea o viteză maximă de 116 kilometri pe oră. SEAT avea să înscrie însă în istoria naţională prin seria SEAT 600, produsă în variantele de saloon cu două şi cu patru uşi. Acest automobil, fiabil şi cu preţ accesibil, a înregistrat un succes extraordinar la public, devenind un simbol al miracolului spaniol. În 1971, SEAT dădea 58% din producţia totală de pe segmentul automotive din Spania, în 1973 introducerea motoarele DOHC, iar în perioada 1979-1983, compania obţinea nu mai puţin de 11 titluri în cursele de maşini. În 1984, SEAT lansa cel mai de succes model al său: SEAT Ibiza, automobil produs în peste 5 milioane de exemplare până în prezent. După încetarea colaborării cu Fiat, compania spaniolă a întâmpinat probleme de design şi tehnologie şi a încheiat un nou parteneriat, de data aceasta cu Volkswagen. Astăzi, SEAT este subsidiară a Grupului Volskwagen şi exportă autovehicule şi piese în peste 70 de ţări de pe glob, două treimi din producţia anuală fiind destinată pieţelor externe. SEAT Arosa

Dotările SEAT Arosa

Modelul SEAT Arosa a fost prezentat oficial de constructorul spaniol la Geneva Motors Show în 1997. SEAT urmărea să îşi consolideze poziţia pe segmentul maşinilor de oraş cu un hatchback cu trei uşi şi patru locuri, uşor de condus prin aglomeraţiile urbane. Automobilul, foarte asemănător cu Volkswagen Lupo, folosea platfoma A03, utilizată de germani pentru Lupo şi Polo, iar de SEAT - pentru seria Ibiza. Automobilul era propulsat de motoare de 1.0 litri I4, 1.4 litri I4, 1.4 litri I4 cu 16 valve, 1.4 litri I3 TDI şi 1.7 litri I4 SDI. În dotările vehiculului erau cuprinse geamurile electrice, ștergătorul de lunetă, închiderea centralizată cu sau fără telecomandă şi sistemul ABS. În anul 2001, SEAT Arosa ieşea pe piaţă după un facelift profund care a inclus un design nou, mai agresiv, pentru partea exterioară, şi un interior schimbat, ce înlocuia caracterul spartan cu unul sport. Un nou tablou de bord, transmisia automată acţionată electronic şi materialele uşoare care scădeau greutatea maşinii s-au numărat, de asemenea, printre noutăţile SEAT Arosa după faceliftul din 2001.

Modele concept şi premii

Producţia seriei SEAT Arosa a încetat în anul 2004, dar aceasta se remarcă prin modelele concept lansate şi premiile obţinute. Pe segmentul modele concept, s-a dezvoltat Arosa Racer un prototip cu caracter sport, kit aerodinamic de caroserie, scaune Momo cu centuri de protecţie în patru puncte şi motor de 125 cai putere. Al doilea model concept - SEAT Arosa City Cruiser - inova prin interiorul modular, care permitea condiţii sporite pentru îngrijirea copiilor foarte mici. Seria SEAT Arosa a obţinut două premii: Volanul de Aur în anul 1997 şi Maşina Anului în Portugalia, în 1998. Manevrabilitatea ridicată, consumul mic şi rapiditatea cu care poate fi condus prin oraş, sunt, alături de preţul accesibil al unui vehicul rulat, factori decisivi în câştigarea competiţiei cu concurenţi precum Daewoo Matiz, Fiat Panda, Ford Ka şi Renault Twingo.