Salt la conținutul principal

Tot ce trebuie să știi despre detailing auto

Mașina e un spațiu în care petrecem foarte mult timp, chiar dacă nu întotdeauna ne place să recunoaștem asta. Așa că, în cele ce urmează, vom vedea cum ne ajută procesul de detailing auto să prelungim viața mașinii și să avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi.

Ce înseamnă detailing auto?

În esență, aceasta este o procedură de curățare auto realizată cu echipamente speciale și cu substanțe personalizate pentru fiecare tip de material folosit la construcția mașinii. Deși poate fi făcut și pentru exterior, noi ne vom concentra pe procesul de detailing auto interior, întrucât aici pot apărea cele mai multe probleme legate de igienă care vă pot afecta în mod direct. Aici ne referim la aspecte care depășesc elementele de cosmetică auto, pentru că deși în aparență o suprafață poate părea curată, bacteriile se pot înmulți peste măsură și pot crea nenumărate probleme atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri. Ca să nu mai vorbim despre acarieni, praf în exces sau vapori toxici de benzen sau alte substanțe care se pot strecura prin sistemul de ventilație și pot cauza afecțiuni respiratorii serioase.

Ce presupune un detailing auto interior corect?

Un detailing interior auto corespunzător presupune, în primul rând, un efort mult mai mare decât o simplă curățare superficială, de dragul aspectului. Această operațiune este realizată de personal specializat, care a trecut printr-un proces de învățare și cunoaște toate tipurile de materiale folosite în construcția mașinii. Asta înseamnă că se vor folosi substanțe specifice pentru fiecare tip de suprafață, fie că vorbim de plastic, material textil, piele sau cauciuc. Scaunele sunt curățate în profunzime cu detergenți antibacterieni, bordul mașinii, volanul sau schimbătorul de viteze sunt degresate și dezinfectate, iar plafonul este curățat în profunzime cu instrumente profesionale, precum Tornadorul, sau perii speciale. Astfel, veți avea parte de o îngrijire auto de cea mai înaltă calitate, care va crea un ambient plăcut atât pentru pasageri, cât și pentru șofer.

Avantajele unui detailing interior

Orice interior auto se murdărește în timp, iar neglijarea curățeniei poate avea efecte nocive pe termen lung. Însă chiar dacă vă ocupați regulat de curățenie, tot nu veți putea obține rezultatele unui detailing interior. Asta pentru că aveți nevoie de substanțe specifice pentru materialele din mașina dumneavoastă, precum și de utilaje profesioniste care pot îndepărta praful și microbii din zone inaccesibile în mod normal. Dacă aveți, spre exemplu, tapiserie din piele, aceasta trebuie tratată pentru a rezista la temperaturi ridicate și expunerea la raze UV fără a se usca și a crăpa. Un detailing de calitate, pe lângă faptul că dezinfectează tot interiorul, prelungește durata de viață a materialelor și păstrează o valoare ridicată a mașinii. Astfel, în momentul în care doriți să o vindeți, veți avea parte de un preț mult mai bun. Iar plusul de confort zilnic vă va ușura tranzitul de zi cu zi.

Aspecte de care trebuie să țineți cont

Deși există pe piață multe firme care fac detailing, nu toate oferă servicii de calitate. De aceea, ar fi bine să țineți cont de următoarele aspecte:

  • încercați să căutați mai multe firme, nu vă opriți doar la prima pe care o găsiți
  • căutați pe net recenzii pentru a vă asigura că cei de acolo fac o treabă bună
  • discutați înainte cu personalul, întrebând, eventual, ce substanțe vor fi folosite pentru curățarea auto la interior
  • când mergeți să ridicați mașina, verificați cu atenție zonele greu accesibile și asigurați-vă că totul este impecabil

Concluzii

Trebuie menționat faptul că un detailing auto nu este tocmai ieftin, cel puțin în comparație cu o curățare auto interior efectuată la o spălătorie obișnuită. Însă dacă țineți la sănătatea dumneavoastră, la valoarea mașinii și la factorul de confort, e recomandat să efectuați cel puțin o astfel de operațiune pe an. Asta pentru că beneficiile pe termen lung amortizează cheltuiala, iar sănătatea este cu siguranță mai importantă decât banii. Iată că acum aveți la îndemână toate informațiile necesare pentru a face o alegere pertinentă.

Toate articolele

Schimbul de ulei asigură mentenanța mașinii

Sfaturi · Îngrijirea auto

Operațiunea de polish farurilor: o necesitate

Sfaturi · Îngrijirea auto

Tapițeria auto din piele: eleganță și confort

Sfaturi · Îngrijirea auto
Afişează mai multe