Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.

Aplicație antiradar – Mit sau realitate?

Există situații în care poți primi o amendă pentru depășirea vitezei legale chiar dacă strada e goală și nu există un pericol iminent de accident. De aceea, unii șoferi aleg să folosească spray antiradar sau alte metode care sunt interzise prin lege. Dar există și alternative.

Metode neortodoxe de evitare a radarului

Șofatul poate fi uneori o activitate foarte plăcută și relaxantă, mai ales în condițiile în care te afli departe de orașele aglomerate și ai în față peisaje naturale superbe. Departe de vuietul orașului și în lipsa traficului intens, se poate întâmpla să te lași dus de val și să uiți pentru câteva momente de limita de viteză, întrucât nu ai oricând posibilitatea de a te bucura de mașină într-un astfel de peisaj. Însă de multe ori toată magia unor astfel de momente este risipită de apariția inopinată a unui echipaj de poliție, sau de o poză realizată de un radar fix, pe care o vei primi împreună cu o amendă usturătoare fix când ți-e lumea mai dragă. Există soluții pentru astfel de situații, precum spray antiradar sau folie număr înmatriculare antiradar, însă acestea au fost scoase în afara legii și îți pot aduce o amendă de toată frumusețea.

Folie antiradar

Una din metodele cele mai des întâlnite de păcălire a radarului se poate practica printr-o folie număr antiradar care se lipește peste numerele de înmatriculare. Aceasta este confecționată dintr-un material special care nu este vizibil cu ochiul liber, motiv pentru care nu poate fi identificată în cadrul unui control de rutină al Poliției Rutiere. Însă în momentul în care aparatul de radar declanșează blițul, folia reflectă în mod puternic lumina astfel încât numerele mașinii să nu poată fi identificate corespunzător. Cu toate că funcționează atât pentru radarele fixe, cât și pentru cele mobile, prețul pe care-l poți plăti pentru folosirea ei este considerabil, pentru că amenzile sunt foarte usturătoare. Așa că, în loc să riști în mod inutil, mai bine folosești o aplicație antiradar pentru smartphone care îți poate indica zonele în care există atât radare fixe, cât și cele în care patrulează radarul mobil.

Spray antiradar

O altă metodă ingenioasă de evitare a aparatelor radar constă în folosirea unui spray antiradar. După achiziționarea unui asemenea spray, de fiecare dată când pornești la drum lung trebuie să-l folosești aplicându-l pe numerele de la mașină. El creează o peliculă antiradar cu puternice proprietăți reflective, dar care nu poate fi ușor observată cu ochiul liber. Însă, spre deosebire de o folie antiradar, spray-ul nu funcționează pentru radarele mobile care folosesc laser și camere video performante. Unele produse de pe piață au un preț destul de ridicat, care însă poate crește exponențial dacă ești prins de poliție. La fel ca și în cazul de mai devreme, e recomandat să apelezi la o aplicație antiradar pentru telefonul mobil, care este perfect legală și poate fi chiar mai eficientă din multe puncte de vedere.

De ce e recomandată o aplicație antiradar pentru smartphone

În primul și primul rând pentru că este legală. Trăim într-o perioadă în care telefoanele mobile ne oferă acces la o sumedenie de aplicații menite să ne ușureze viața, așa că în mod inevitabil au fost create unele și pentru trafic. Prin intermediul unor aplicații precum Waze vei putea conduce în siguranță pentru că vei fi avertizat în cazul apariției unor pericole în drumul tău, fie că vorbim de gropi, accidente sau de copaci căzuți în mijlocul drumului. Iată alte câteva motive:

  • elimină riscul inutil al unei amenzi pentru folosirea de materiale și echipamente ilegale
  • te poate avertiza dacă treci printr-o zonă cu radar fix, așa încât vei putea reveni într-un timp foarte scurt la viteza legală
  • utilizatorii pot marca pe hartă locurile în care se plimbă radarele mobile

Concluzii

E clar că radarul are o funcție importantă și aceasta nu este doar de a genera amenzi pentru poliție. Scopul principal este de a-i face pe șoferi conștienți de riscurile la care se supun dacă intenționează să încalce legea. Așa că, în loc să folosești o folie antiradar sau alt echipament pentru care riști o amendă suplimentară, mai bine condu regulamentar și folosește-ți telefonul mobil.

Toate articolele

Sfaturi și trucuri legate de parcare cu spatele

Sfaturi · Legislație Auto

Tot ce trebuie să știi despre plata unor amenzi de circulație

Sfaturi · Legislație Auto

Informații importante despre trusa medicală auto

Sfaturi · Legislație Auto
Afişează mai multe