Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.

Cea mai rapidă mașină din lume în 2016

Viteza este unul din aspectele cele mai fascinante în ceea ce privește mașinile. Nimic nu se compară cu senzația de a fi la volanul unui bolid și de a simți cum accelerometrul se mișcă rapid spre dreapta. Așa că, în continuare vei afla cum să te bucuri de viteză cu propria ta mașină.

Cea mai rapidă mașină din lume 2016 – Informații și recomandări

Titlul de cea mai rapidă mașină este vânat în fiecare an de către marii producători de automobile, iar 2016 nu a făcut excepție de la această regulă. Marele câștigător al acestui an a fost fără îndoială Bugatti Chiron, succesorul celebrului Veyron. Chiron a impresionat la toate capitolele, beneficiind de un design futurist și de numeroase inovații tehnologice. Mașina era echipată cu un motor de 8.0 L capabil de 1479 de cai putere și putea să atingă o viteză maximă de 490 km/h. Bineînțeles că această valoare a fost obținută pe un circuit profesionist și cu atenta supraveghere a unui întreg echipaj tehnic, însă foarte puține persoane își permit o astfel de mașină. Există oare vreo măsură de mărire putere motor accesibilă oricui? Cu siguranță ai auzit de cip auto pentru cai putere suplimentari, așa că în continuare vom explora opțiunile disponibile pe piață pentru astfel de îmbunătățiri.

Mărire putere motor benzină

Să zicem că te-ai plictisit de felul în care merge mașina pe benzină cu aspirație pe care o conduci de ani de zile și ți-ar plăcea să simți mai multă putere sub capotă. Dar ce te faci dacă nu ai fonduri pentru o mașină nouă? Ai la dispoziție câteva opțiuni interesante. Prima dintre aceasta ar fi să mergi la un mecanic și să încerci să optimizezi pe cât posibil diferitele sisteme ale mașinii, cum ar fi sistemul de eșapament, frânele sau accelerația. În acest mod, mașina va fi mult mai manevrabilă și va răspunde mai rapid comenzilor. Dacă ai o mașină mai nouă poți, de asemenea, să optimizezi softul acesteia, lucru care poate duce la îmbunătățirea amestecului, dar și a avansului, ceea ce ar duce la o creștere semnificativă de putere. Avansul reprezintă diferența de timp dintre momentul aprinderii scânteii și momentul de maximă presiune rezultat în urma aprinderii.

Mărire putere motor diesel

Motoarele diesel beneficiază de ceva mai multă flexibilitate când vine vorba de îmbunătățiri de putere față de motoarele pe benzină. Astfel, dacă nu ești mulțumit de performanțele mașinii tale, ai de ales între mai multe procedee. În primul rând, poți să-ți cumperi o turbină mai performantă, care va produce mai mulți cai putere. Poți, de asemenea, să instalezi un soft nou pe computerul de bord, ceea ce îți va permite să umbli la sistemul de admisie sau la modificarea parametrilor amestecului, ambele fiind capabile să crească în mod considerabil puterea motorului. Însă trebuie să te gândești foarte bine înainte de a face acești pași, întrucât motorul va fi suprasolicitat și va avea astfel o durată de viață ceva mai scurtă. Ar fi bine să pui lucrurile în balanță și să iei o hotărâre informată, în funcție de nevoile tale și de prioritatea acestora.

Scurtă recapitulare și alte informații utile

Chiar dacă nu îți permiți să cumperi cea mai rapidă mașină din lume din 2016, ai putut observa că nu ești lipsit de opțiuni. În funcție de tipul de motor de sub capotă, poți opta pentru una din următoarele variante:

  • cip cai putere suplimentari
  • turbină mai performantă pentru motoarele dieselbil
  • reinstalarea softului pe computerul de bord și eliminarea unor restricții
  • îmbunătățirea sistemelor auxiliare

Concluzii

Viața de șofer poate fi uneori monotonă, mai ales când ești prins în trafic bară la bară și parcurgi câțiva kilometri în mai bine de o oră. Așa că, dacă te visezi des la volanul celei mai rapide mașini din lume, ți-ai mai putea îndulci viața prin procesul de mărire putere motor. Chiar dacă nu vei putea atinge viteze fenomenale, te vei putea totuși bucura de senzații noi la volanul mașinii pe care o conduci de ceva vreme. Și poate vei descoperi că nici n-ai nevoie de sute de cai putere în plus.

Toate articolele

Reparații injectoare – Sau cum să-ți salvezi mașina

Sfaturi · Tehnologia auto

Sistemul de frânare ABS - O revoluție tehnologică

Sfaturi · Tehnologia auto

Ce e de făcut dacă supapa EGR este înfundată

Sfaturi · Tehnologia auto
Afişează mai multe