Salt la conținutul principal

Alege un suport de schiuri potrivit pentru tine

Iarna este un anotimp dificil și destul de frustrant pentru șoferii de pretutindeni, însă nu și pentru iubitorii de ski. Mulți dintre cei pasionați de acest sport dețin deja echipamente de înaltă calitate, iar un suport ski auto n-ar trebui să lipsească din trusa lor de scule.

Tipuri de suport schiuri disponibile pe piață

Chiar dacă iarna vine, de obicei, cu multe probleme pentru șoferii de pretutindeni, există anumite lucruri pe care le poți face doar în condiții de zăpadă abundentă. Printre acestea se numără și schiatul, iar iubitorii acestui sport profită de orice ocazie pentru a mai trage o fugă până la cea mai apropiată pârtie. Însă cum nu poți umple un portbagaj cu schiuri și echipamente pentru tine și prietenii tăi, un suport ski mașină este o achiziție indispensabilă. Iar dacă nu ai încă unul instalat pe mașina ta, ar fi bine să parcurgi rândurile care urmează, pentru că vom trece în revistă principalele tipuri de suport schiuri auto disponibile pe piață. Contează mult firma de la care îl achiziționezi, pentru că un suport ski Thule nu poate fi comparat cu un no-name foarte ieftin, dar și sistemul de prindere.

Suport ski magnetic

Un suport schiuri magnetic te poate scăpa de bătaia de cap asociată cu instalarea unui sistem de prindere suplimentar precum barele transversale sau cârligul de remorcare. Ba mai mult, ocupă puțin spațiu și poate fi demontat cu ușurință atunci când nu mai ai nevoie de el. Costurile sunt ceva mai ridicate față de celealte tipuri din comerț, iar numărul perechilor de schiuri ce pot fi agățate e destul de mic. Dacă mai punem la socoteală și faptul că nu-ți oferă prea multă siguranță dacă lași mașina nesupravegheată, avem o imagine mai clară asupra dezavantajelor principale. Însă dacă plimbările tale la munte sunt ocazionale, s-ar putea să ți se potrivească.

Suport ski auto bare transversale

Spre deosebire de un suport magnetic ski, cel cu montare pe bara transversală îți oferă suficient spațiu pentru schiurile tale și ale prietenilor tăi. Ba în unele cazuri poți avea loc și pentru o pereche de rezervă. Prețul e foarte mic, mai ales dacă ai barele deja instalate pe mașină, iar la capitolul siguranță nu prea trebuie să-ți faci probleme. Marele dezavantaj al acestor suporturi este faptul că schiurile tale vor fi expuse condițiilor meteorologice pe tot parcursul drumului.

Suport ski cârlig

Acest tip de suport de schiuri este destul de popular în rândul celor care au deja instalat un cârlig de remorcare pe mașină. El este foarte ușor de instalat și îți oferă acces facil la schiuri atunci când ești pe fugă și vrei să prinzi primul loc la telescaun. Oferă o capacitate generoasă de încărcare și nici nu interferează prea mult cu aerodinamica mașinii. Însă asta nu înseamnă că nu prezintă anumite dezavantaje destul de supărătoare. Asta pentru că vei avea o vizibilitate redusă în oglinda retrovizoare, iar dacă îl încarci prea mult s-ar putea să reduci și vizibilitatea stopurilor. Iar apropierea de carosabil duce la murdăriirea și la contactul cu substanțe foarte corozive folosite, de obicei, la deszăpezirea drumurilor.

Alte informații utile

Când te documentezi în vederea achiziționării unui suport e foarte important să-ți cunoști exact nevoile. Așa că poți să răspunzi la următoarele întrebări:

  • Folosești schiuri de calitate pe care vrei să le protejezi?
  • Cât de des mergi la pârtie într-un sezon?
  • Te preocupă mai mult calitatea sau prețul?
  • Ai deja un sistem de prindere montat pe mașină?

Concluzii

Fie că optezi pentru un suport magnetic schiuri, fie că alegi unul cu prinderea pe cârligul de remorcare, important e că vei avea posibilitatea să te urci oricând în mașină pentru câteva ture pe zăpadă ideală. Ar fi ideal dacă ai putea să-ți dedici ceva timp pentru a te documenta temeinic și a studia ofertele disponibile pe piață. În felul acesta vei putea găsi un produs care să se plieze pe nevoile tale. Așa că noi îți urăm coborâri plăcute și zăpadă din belșug pe pârtiile tale preferate de ski.

Toate articolele

Reparații injectoare – Sau cum să-ți salvezi mașina

Sfaturi · Tehnologia auto

Sistemul de frânare ABS - O revoluție tehnologică

Sfaturi · Tehnologia auto

Ce e de făcut dacă supapa EGR este înfundată

Sfaturi · Tehnologia auto
Afişează mai multe