Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
BMW 116

BMW 116, calitate germană la preţ accesibil

Gigantul BMW, cu sediul în München, Germania, a devenit una din puterile mondiale din sectorul automotive. Prin cele patru divizii - Mini, BMW Motorsport, BMW i şi BMW Motorrad - sunt construite anual milioane de automobile, motociclete, maşini electrice, de lux şi sport, biciclete. Concernul a aniversat un secol de activitate în ziua de 7 martie 2016, prin prezentarea oficială a unei maşini concept, maşina viitorului - BMW Vision Next 100, a cărei cromotică se schimbă asemenea unui cameleon. Totuşi, primii o sută de ani ai celebrului constructor nu au trecut uşor, compania traversând momente dificile în timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale şi imediat după aceea, dar a reuşit să se redreseze şi să se afirme ca unul dintre principalii jucători pe segmentul automobile de lux. La începutul acestui mileniu, pe când BMW Seria 1 era în pregătire, compania prelua brandul Mini şi renunţa la Land Rover. De asemenea, se afirma în competiţii importante precum Raliul Dakkar, cursele Le Mans 24 Ore, Spa 24 ore şi American Le Mans Series. BMW 116 vedere din fata

Motorizare diesel şi pe benzină pentru prima generaţie a Seriei 1

În anul 2004, germanii ieşeau pe piaţă cu o maşină de clasă mică, de lux, menită să înlocuiască modelele BMW Seria 3 Compact. Noua serie BMW 1 era disponibilă, pentru început, în variantele hatchback cu trei şi cu cinci uşi. În plus, venea cu un preţ extrem de accesibil şi s-a dovedit a fi un succes de piaţă, în anul 2008 vânzările ridicându-se la o cincime din totalul unităţilor BMW. Mizând din nou pe diversitatea de oferte, seria a fost concepută într-o gamă variată de motorizări, printre acestea remarcându-se 116i – cu motor pe benzină şi cutie de viteză manuală în cinci trepte; şi 116d - cu propulsor diesel conectat la cutie de viteză automată în şase trepte. După faceliftul din 2006, transmisia automată a fost singura disponibilă pe toate modelele acestei generaţii.

Echipamente de top

Pe Europa şi Asia a mizat BMW la lansarea celei de-a doua generaţii a Seriei 1, oficial prezentate în anul 2011 la Frankfurt Motor Show şi la Auto Guangzhou. 116i, 116d, 118i, 118d, 120d s-au numărat printre primele modele introduse, urmate fiind de 116d EfficientDynamics, 125i şi 125d. În 2015 a avut loc un update al generaţiei, modelele 116 remarcându-se astăzi prin designul exterior sportiv, spaţiul interior ergonomic şi generos pentru o maşină din clasa lor, tehnologiile de ultimă generaţie precum BMW ConnectedDrive, ECO PRO, transmisia Steptronic automată în 8 trepte, asistenţa la parcare. Pentru confortul conducătorului auto şi al pasagerilor, modelele 116 pot fi dotate cu telecomandă, scaune tapiţate în stofă sau piele, în funcţie de nivelul de echipare, lumină ambientală, volan multifuncţional, dispozitiv hands-free, conexiune prin USB. Preţul accesibil al unui vehicul second hand şi echipamentele de top cu finisaje de foarte bună calitate, ce caracterizează maşinile germane, transformă modelele BMW 116 într-un concurent puternic pentru Volkswagen Golf, Mercedes-Benz Clasa A, Alfa Romeo Giulietta şi Volvo V40, precum şi în maşina care asigură plăcerea condusului prin marile aglomeraţii citadine.