Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
default-banner-l-01.jpg

Mercedes Clasa E

Mercedes E-Class este de departe unul din cel mai bine vândute autoturisme din segmentul superior al clasei mijlocii din Germania. Spre exemplu, pentru fiecare Audi A6 vândut, se vând cinci noi modele Mercedes-Benz din această clasă – ceea ce nu e de mirare, dacă privim mai îndeaproape cele două modele. E-Class sărbătoreşte în 1993 debutul – practic primul vehicul din această clasă este Mercedes-Benz 200 din 1984. Denumirea E-Class a fost introdusă în 1993 astfel încât clienţii să găsească mai uşor ceea ce caută în jungla de modele oferite de grup. Maşinile din această clasă aparţin segmentului superior din clasa mijlocie şi pot fi obţinute în toate formele de sedan la care ne putem gândi, ca şi combi, coupé şi cabriolet. Noua generaţie complet nouă este din martie 2009 disponibilă la reprezentanţe şi continuă succesul acestei clase. Mercedes Benz E Class

Caroserie şi tehnologie

Mercedes-Benz E-Class 2011 este disponibil în variantă sedan cu patru uşi, combi cu cinci uşi, dar şi în formă coupé ori cabriolet cu două uşi. Conform diversităţii caroseriei, şi dimensiunile E-Class variază foarte mult. Toate modele au aproximativ 4.700 milimetri lungime, 1.800 milimetri lăţime şi o înălţime între 1.300 şi 1.500 milimetri. Printre dotările standard se află toate elementele tehnice rafinate, disponibile contra cost. Cea mai mică variantă dispune de funcţia climatic care face diferenţă între şofer şi pasageri, sistem pentru amortizoare care ajustează sarcina în funcţie de drum, precum şi un torpedou cu răcire. Evident, şi siguranţa a fost luată în considerare: cel mai măreţ Mercedes E-Class îi transmite șoferului posibilele simptome de oboseală de la 80 kilometri pe oră în sus.

Motor şi performanţă

Cine conduce un Mercedes-Benz E-Class este orice altceva în afară de încet pe stradă. Motoarele pe benzină între 1,8 şi 6,2 litri asigură puteri de până la 410 kW, iar cine vrea neapărat un motor diesel are la dispoziţie între 2,1 şi 3,0 litri care produc maxim „doar” 195 kW. Doar motorul de 120 kW care funcţionează pe gaz este mai slăbuţ, dar perfect normal în cazul acestei motorizări. Doar cel mai mic motor pe benzină se dă bătut la 220 km/h. Restul variantelor ating lejer 250 km/h cu cei 185 kW, viteză limitată electronic din fabrică. Singura excepţie este versiunea sport AMG, care atinge şi 300 km/h.

Preţ

În ciuda tehnolgiei copleşitoare şi impresionantei puteri disponibile în cel mai mic model, Mercedes E-Class 2011 are un preţ de pornire de 39.000€ - fără opţionale. Decapotabilele încep de la 46.300€ .