Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
chevrolet-camaro-l-01.jpg

Chevrolet

Din 1911, Chevrolet este cea de a treia marcă istorică a grupului american General Motors (GM), fondat în 1908, alături de Buick şi Oldsmobile. Astfel, Chevrolet face parte din cei mai vechi producători de automobile din întreaga lume. El este şi producătorul cu cel mai mare volum din cadrul grupului GM. Datorită poziţiei sale puternice pe piaţa nord-americană, Chevrolet ocupă de zeci de ani un loc în top 10 al clasamentului mondial, categoria vânzări. Chevrolet a intrat pe piaţa europeană în anii 1970 cu legendara maşină sport Corvette, devenind între timp un brand separat. De la achiziţia majorităţii producătorului sudcoreean, Daewoo, din 2005, producătorul american este prezent, cu producţie proprie, pe piaţa europeană oferind modele de la clasa mică până la SUV-uri. Particularitatea producătorului Chevrolet: toate autovehiculele sunt oferite, opţional, cu instalaţie GPL şi a devenit astfel un pionier al acestei tehnologii mai economice şi mai prietenoase cu natura. Chevrolet Camaro

În Europa, Chevrolet se axează pe unităţile cu consum redus

În timp ce Chevrolet are pe piaţa din USA maşini cu motoare mari şi pick-up-uri, producătorul din Detroit foloseşte colaborarea cu sudcoreenii de la Daewoo pentru a adapta marca Chevrolet la gusturile pieţei europene. Chevrolet oferă modelele Matiz şi Aveo, din categoria mini şi din cea mică, bazate pe tehnologia Daewoo. Chevrolet Matiz EcoLogic are capacitatea motorului de 796 ccm şi emisii CO2 de 119 g/km, făcând parte din autovehiculele cu cea mai mică taxă de impozit din Germania. Modelul Aveo a fost primul Chevrolet de producţie proprie pe piaţa europeană, produs la fabrica Chevrolet din Polonia. Chevrolet oferă modelul Lacetti în clasa compactelor şi modelul Epica în cea medie. Pentru segmentul autoutilitarelor şi SUV-urilor Chevrolet are seriile HHR şi Captiva, atât în America de Nord, cât şi în alte zone din lumea întreagă. Fiecare al zecelea client îşi comandă Chevrolet-ul cu instalaţie GPL din fabrică, tehnologie care reduce emisiile CO2 - în cazul Matiz-ului până la 111 g/km. Chevrolet 2500

Renaşterea legendarului Chevrolet Camaro

Modelul de vârf al celor de la Chevrolet este coupé-ul sportiv Camaro, care a apărut pe piaţa europeană în 2009, fiind un remake al modelului omonim construit între 1969 şi 2002. Varianta performantă a noului model produs în Canada vine echipată cu un motor de 6,2 litri V8 şi dispune de o putere de 315 kW (422 CP), fiind o continuare a Camaro-ului din perioada clasicelor pony-uri americane, precum şi a originii sportive a mărcii de la începutul secolului al XX-lea.

Pilotul de curse Louis Chevrolet, fondatorul brand-ului tradiţional

Chevrolet Motor Car Company a fost fondată în anul 1911 de către pilotul de curse elveţian Louis Chevrolet (1878-1941) şi William C. Durant de la General Motors. Un an mai târziu, primul Chevrolet părăsea uzinele din Detroit. Classic Six Serie C era un sedan cu un motor în şase cilindri, disponibil pe piaţă până în 1914, ce atingea o viteză maximă de 105 km pe oră. În timp ce pasionatul pilot de curse Louis Chevrolet punea accentul pe maşini rapide şi confortabile din segmentul superior, partenerul său, Durant, vedea viitorul Chevrolet în modele mai solide şi mai ieftine, la fel ca şi competitorul lor Ford, care prezentase primul model T. Louis Chevrolet părăseşte parteneriatul, însă ambiţiile sale sportive nu sunt date uitării, căci Chevrolet a atins unul din cele mai mari succese din întreaga sa istorie, în materie de imagine şi vânzări, cu un automobil sportiv, Corvette-ul.