Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
chevrolet-corvette-l-01.jpg

Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette Prezentare

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului Chevrolet Corvette, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Nou din:
Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

S-a minunat lumea în 1953, când a apărut pe piaţa americană primul Chevrolet Corvette al grupului nord-american General Motors (GM). Această clasică maşină sport, disponibilă iniţial doar în variantă cabriolet, putea fi, după design şi dimensiuni, de provenienţă europeană. De fapt, roadster-ul BMW 507, adus pe piaţă de producătorul german BMW, seamănă izbitor de tare cu noul Corvette. Primul Corvette este opera designer-ului american Harley Earl. BMW 507, creat de Albrecht Graf von Goertz, pe atunci stabilit în SUA, a fost prezentat la doi ani după modelul american, iar, astfel, ne este clar cine a copiat, de la cine. Particularitate Chevrolet Corvette: aproape fiecare generaţie din 1953 încoace a primit un design schimbat radical. Chevrolet Corvette

În 2005, Corvette devine un brand sportiv al GM

Până în 2004, GM a comercializat primele maşini sport din istoria companiei sub brand-ul Chevrolet. Ajuns la cea de-a şasea generaţie, Corvette devine marcă proprie pentru a sublinia importanţa modelului în gama GM.

  • Prima generaţie Chevrolet Corvette (1953 - 1962) este, iniţial, produsă manual doar în serie mică. Ea avea o caroserie întărită cu fibră de sticlă, aceasta reducând greutatea şi garantând o stabilitate mărită. Primele modele aveu un motor în şase cilindri şi dispuneau de 107 kW (145 CP) – acesta fiind folosit şi în camioane. Acest motor este înlocuit în 1955 de un altul de 4,6 litri şi 216 kW (290 CP), care, în combinaţie cu transmisia manuală în 4 trepte introdusă în 1957, a făcut Corvette-ul cunoscut ca o puternică maşină sport.
  • **A doua generaţie Chevrolet Corvette (1963 - 1967) ** a fost complet reproiectată de către designer-ul GM Larry Shinoda după modelul maşinii de curse Stingray. Indicatorii învelișului exterior agresiv sunt capota foarte lungă şi prizele de aer încorporate. Această serie aduce, pe lângă varianta cabriolet cu acoperişul textil electrohidraulic, şi primul Corvette Coupé. Motorizarea de vârf este reprezentată de un motor de 7,4 litri cu 320 kW (435 CP), capabil să împingă Corvette-ul până la peste 200 km/h.
  • **A treia generaţie Chevrolet Corvette (1968 - 1982) ** are diferite linii, forme curbe şi aripile roţilor puternic bombate, conferind modelului un evident aspect marţial. Până în 1975, noua serie era oferită tot în variante coupé şi cabriolet. Varianta coupé are acoperişul alcătuit din două bucăţi detaşabile, astfel încât Corvette poate fi condus şi în variantă Targa. Nou este şi motorul „slăbit” de 5,7 litri, care produce 121 kW (165 CP), şi cutia de viteze automată în trei trepte, disponibilă opţional.
  • A patra generaţie Chevrolet Corvette (1984 - 1996) este marcată de farurile escamotabile şi de formele mai colţuroase, care fac ca modelul să pară mai puțin musculos. Ea este echipată cu o suspensie nouă şi cu motoare mici cu un consum mai mic. Motorizarea de vârf este reprezentată de motorul de 5,6 litri şi 243 kW (330 CP). După doi ani de la începutul acestei noi serii, GM oferă şi o variantă Cabriolet. În 1990 este prezentat Corvette ZR-1, o variantă cu performanţe îmbunătăţite şi 298 kW (400 CP), capabilă să treacă de 300 km/h.
  • Cea de a cincia generaţie Chevrolet Corvette (1997 - 2004) nu renunţă la farurile escamotabile, dar cu partea frontală şi cea din spate mai rotunde, mai curbe, pare acum mai îmblânzită ca predecesorii. Iar cu o lungime de 4,60 metri, această generaţie este cea mai mare din istoria Corvette. GM oferă maşina sport acum în variantă decapotabilă, una coupé, cu acoperiş detaşasabil, şi una coupé, cu acoperiş fix. Modelele Corvette din noua generaţie sunt dotate cu noile motoare din aluminiu, care produc 257 kW (350 CP) şi accelerează Corvette-ul până la 284 km/h.
  • Cea de-a şasea generaţie Corvette este introdusă în 2005 , fiind disponibilă în variantă coupé sau decapotabilă. Farurile escamotabile au dispărut, spatele cu cele patru stopuri rotunde şi capota tradiţional lungă au fost mult scurtate, astfel încât noua generaţie este mult mai compactă. Varianta de bază vine cu un motor V8 ce produce 297 kW (404 CP), iar cea de top, Corvette ZR-1, vine cu un motor de 6,2 litri şi 476 kW (647 CP). Ca cel mai rapid Corvette din istoria companiei, suta este atinsă în 3,4 secunde, iar viteza maximă este de 330 km/h.