Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
Renault Captur

Puterea produsă de Renault Captur

Renault Captur este copia Mini-SUV a Renault Clio şi este disponibil din 2013 pe piaţa germană. După prezentarea modelului la Salonul Auto de la Geneva, producţia acestuia începe în primăvara anului 2013. Captur este succesorul oficial al minivan-ului Renault Modus, care se diferenţiază, pe lângă dimensiunea evident mai mică, şi optic de Captur. Din punct de vedere tehnic, Captur se bazează pe Clio 4 şi înlocuieşte modelele Modus şi Grand Modus – o legătură dintre un MPV şi un SUV compact. Conform Renault, Captur uneşte cele mai bune aspecte din trei lumi: stilul şi poziţia mai înaltă a unui SUV, locul şi flexibilitatea unui van şi agilitatea unui sedan compact. Acum, Captur poate fi echipat cu 3 motoare diferite , două pe benzină şi unul pe motorină – toate cu injecţie directă şi dotate cu o unitate turbo. Renault Captur este disponibil doar cu tracţiune faţă. Contra cost este disponibil diferenţialul mecanic RX2. Pe partea benzinarelor avem odată 0.9 TCe 90 : motorul în doar 3 cilindri şi o capacitate de 0,9 litri produce 66 kW (90 CP). Acesta este, aproape neobişnuit, legat la o cutie manuală de viteze în 5 trepte. Însă motorul slab impresionează prin consumul de doar 5,0 litri la 100km. Motorul pe benzină mai puternic, 1.2 TCe 120 EDC - 4 cilindri şi o capacitate de 1,2 litri, produce 88 kW (120 CP) şi consumă 5,4 l/100km. Motorul este cuplat standard la o cutie cu dublu ambreiaj în 6 trepte. Segmentul diesel este reprezentat de 1.5 dCi 90 , un motor cu 4 cilindri în linie şi 66 kW (90 CP). Acesta se evidenţiază prin consumul mic – doar 3,6 litri/100km şi emisii CO2 de doar 95 g/km. Este oferită aceeaşi cutie de viteze ca în cazul motorului mai slab pe benzină – astfel, ambele maşini au o viteză maximă de 171 km/h şi accelerează de la 0 la 100 km/h în aproximativ 13 secunde.

Aspectul Renault Captur

Un singur cuvânt: optimist. Captur străluceşte comparativ cu predecesorul său – izbucneşte în culori: opţiunile de personalizare sunt aproape nelimitate, datorită vopselei Bi-Ton în nenumărate combinaţii. Specific caracterului de SUV, mini-SUV-ul are, printre altele, o gardă la sol înaltă datorită roţilor mari. Astfel, şoferul şi pasagerii săi au poziţie uşor ridicată, beneficiind astfel de vedere şi o privire de ansamblu mai bună. Capota motorului este puternic curbată, iar în ansamblu Captur are un aspect rotund Renault Captur Renault Captur cockpit

Confort şi dotări în Renault Captur

Captur este dotat cu sisteme de asistenţă, precum asistenţă la plecarea din rampă, cameră de mers înapoi şi senzori de parcare. În afară de asta, mai există multe gadget-uri care sporesc confortul şi mai mult, precum sistemul keyless Keycard Handsfree , sistemul multimedia R-Link cu conexiune la internet şi un sistem audio 3D cu funcţii bluetooth şi audiostreaming.