Găsește autovehicule Renault Megane second hand pe AutoScout24

Renault Megane

Istoria Renault Mégane

Renault Mégane este cel mai popular autoturism al producătorului francez Renault – fiind cea mai fiabilă maşină din clasa compactă. Actualul Renault Mégane este succesorul modelului de succes Renault 19. Asemenea predecesorului său, modelul face parte din clasa compactă, iar prima generaţie a acestuia a fost prezentată în 1995. Iniţial, maşina era disponibilă doar în variantă hatchback şi coupé. O variantă notchback şi una cabrio urmează să apară peste doi ani. Prima generaţie va fi produsă până în 2002, urmând ca în 2009 să fie sistată producţia celei de a doua generaţii. Numele modelului din a treia generaţie este completat cu „Typ Z”, iar modelul continuă din noiembrie 2008 tradiţia maşinii compacte.

Caroserie şi tehnologie

Renault Mégane 2011 a ajuns la dimensiunile 4,29* 1,80 * 1,47 metri (lungime * lăţime * înălţime). Modelul a crescut faţă de predecesorul său cu câţiva centimetri în fiecare direcţie. La început, modelul era disponibil pe piaţă doar ca notchback, urmând ca varianta coupé să apară la 3 luni după introducerea pe piaţă din 2009. Între timp, producătorul auto francez a adus pe piaţă şi varianta combi Renault Mégane. Precum şi alte maşini din clasa compactă, Mégane este disponibil într-o multitudine de echipări, de la varianta de bază Authentique şi până la Luxe, care dotează autovehiculul cu toate facilităţile posibile.

Motorul şi puterea oferită

Motorizarea Mégane 2011 cuprinde motoarele de 1,4 până la 2,0 litri pe benzină, ce oferă o putere maximă de 184 kW şi motoarele de 1,5 până la 2,0 litri pe motorină cu 118 kW. Cel mai rapid benzinar accelerează de la 0 până la 100 km/h în 6,0 secunde şi atinge o viteză maximă de 254 km/h. Cine preferă varianta diesel poate să accelereze doar până la 215 km/h, dar se bucură de economia acestuia.

Preţul

Preţul unui Renault Mégane variază, evident, în funcţie de linia de echipare. Versiunea de bază costă 15.990 euro, iar varianta Nonplusultra-Variante Renault Mégane Luxe poate fi achiziţionată pentru aproximativ 25.400 euro.