Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
default-banner-l-01.jpg

SEAT Altea XL

SEAT Altea XL Prezentare

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului SEAT Altea XL, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

La mijlocul anilor 1990, producătorul auto spaniol SEAT intră cu modelul Alhambra în clasa monovolumelor. În aceeași perioadă, mai exact în primăvara anului 1995, compania-mamă Volkswagen intră și ea în această clasă. În timp ce alte serii VW apar pe piață ca modele SEAT întârziate, bazate pe modele VW precedente, producătorul spaniol preia tehnologia de ultima oră a companiei-mamă în materie de van-uri. Acest aspect este valabil și în cazul van-ului compact SEAT Altea, introdus pe piață în 2004. Totuși, subsidiara iberică a VW adaugă van-ului compact propriile accente: caroseria a fost adaptată imaginii SEAT, iar în program este introdusă o versiunea mai lungă a modelului. Diferența dintre modelul spaniol și cel german este că VW Touran nu are nicio versiune mai lungă. În 2006, pe piață apare SEAT Altea XL. În 2009, noul model primește un facelift care include câteva noutăți aduse motoarelor diesel.

SEAT Altea XL: mai mult spațiu pentru pasagerii din spate

Varianta SEAT Altea XL se bazează pe aceeași platformă ca van-ul compact Altea, însă constructorul prelungește caroseria versiunii XL cu aproape 20 centimetri. Astfel, cu o lungime de aproape 4,47 metri, SEAT Altea XL se remarcă ușor ca o versiune lungă a modelului normal, cu atât mai mult că ampatamentul de 2,58 este identic în cazul celor două modele. Pasagerii din spate sunt cei care profită cel mai mult de creșterea în lungime a modelului, ei dispunând acum de mai mult spațiu în interior. Alt plus al modelului SEAT Altea XL: datorită caroseriei prelungite, volumul portbagajului măsoară 530 litri. Dacă se pliază scaunele din spate, acesta crește la 1600 litri. Comparativ: versiunea scurtă are un portbagaj de aproximativ 410 litri. SEAT Altea XL este potrivit familiilor datorită celor două măsuțe pliabile, disponibile ca dotare opțională.

SEAT Altea XL post-facelift: modelul vine cu noi motoare Common-Rail-Diesel

SEAT Altea XL este oferit cu motoare diesel și pe benzină. Capacitatea cilindrică a motoarelor variază de la 1,2 la 2,0 litri. Modelul de bază are o cilindree de 1,4 litri și dispune de 63 kW (86 CP). Cel mai puternic benzinar are un motor de 1,8 litri care produce 118 kW (160 CP). În 2009, odată cu faceliftul adus modelului, SEAT renunță la tehnologia motoarelor pompe-düse și echipează modelul cu noi motoare Euro5 Common-Rail de 66 kW (90 CP) sau 125 kW (170 CP).