Salt la conținutul principal

Am dezvoltat un nou design al aplicaţiei pentru tine.

Mai atrăgător, mai modern și mai clar. Descoperă noul nostru design cu funcţiile obişnuite – sperăm să te bucuri de el!

Găsește autovehicule Audi RS5 second hand pe AutoScout24

Audi RS5

Primele autoturisme Audi RS au fost dezvoltate în colaborare cu Porsche

Audi S şi mai puternicul Audi RS fac parte din oferta subsidiarei VW încă din anii 1990, când inginerii Audi şi inginerii Porsche au făcut echipă ca să producă modele sport pentru producătorul din Ingolstadt. Audi RS reprezintă modelul de vârf din diferitele serii, fiind acum întâlnit şi în clasa compactă: Audi RS3 Sportback. La început, varianta RS exista doar pentru combi-urile din clasa medie. Ulterior, producătorul a dotat şi sedane şi cabriolete, precum şi roadster-ul Audi TT , cu motoare mai puternice şi caroserii adaptate stilului sportiv.

În 2010, apare coupé-ul de top Audi RS5

În 2007, când producătorul din Ingolstadt a adus pe piaţă încă un coupé, după zece ani de la primul său coupé, acesta nu a ezitat să ofere şi o versiune sport a modelului în două uşi Audi A5 . Producătorul îşi începe ofensiva cu modelul introdus în toamna anului 2007, Audi S5 : în primăvara lui 2009 a apărut cabrioletul Audi S5, iar un an mai târziu apare versiunea de performanţă Audi A5 în forma unui Sportback în cinci uşi. În primăvara anului 2010, producătorul din Ingolstadt prezintă, în sfârşit, noul coupé de top din serie, Audi RS5. Audi RS5 vedere din fata

Design dinamic pentru modelul sportiv Audi RS5

Design-ul dinamic al coupé-ului Audi pare a fi făcut pentru un finisaj sportiv: grila înaltă este flancată de două admisii de aer mari – iar elementele au o margine din aluminiu mat. O altă particularitate Audi RS5: grila Single-Frame a fost îmbunătățită printr-un finisaj negru mat al celulelor în formă de diamant. Aripile roţilor evazate şi difuzorul din spate subliniază dinamismul modelului sportiv. La prima vedere, nici nu se observă spoiler-ul Audi RS5, care la viteze mari se ridică automat pentru a crea un downforce mai mare.

Motor V8 cu 450 CP pentru Audi RS5

Ca fratele S5, Audi RS5 primeşte un motor V8 de 4,2 litri, care dezvoltă şi mai mulţi cai putere. Comparaţie: în timp ce Audi S5 trebuie să se mulţumească cu 260 kW (354 CP), Audi RS5 beneficiază de 331 kW (450 CP). Puterea în plus se face remarcată la timpii de accelerare îmbunătăţiţi. Cel mai slab motor al coupé-ului are nevoie de 5 secunde pentru a atinge suta, însă Audi RS5 quattro are nevoie de doar 4,6 secunde. Audi RS5 vedere din spate

Audi RS5: schimbarea rapidă a treptelor de viteze, consum redus

Performanţele Audi RS5 nu sunt date doar de motorul acestuia şi de caii putere pe care acesta îi produce. Inginerii s-au concentrat mai mult pe transmisia cu dublu ambreiaj în 7 trepte. Această cutie schimbă treptele de viteze mult mai rapid decât transmisia manuală în 6 trepte, întâlnită la Audi S5 Coupé. Alt avantaj al tehnologiei Audi S-tronic: consumul mediu al modelului Audi RS5 este de 10,8 l/100 km (emisii: 252 g/km CO2).