Salt la conținutul principal
Ferrari F12

Ferrari F12 devine în 2012 cel mai rapid model de serie al producătorului

Motoarele V12 , optimizate din punctul de vedere al performanţei ca motorizare pentru variantele de top, fac parte de mult timp din oferta producătorului italian de supercaruri Ferrari - cu o mică excepţie la începutul anilor 1990. O nouă generaţie a astfel de motoare îşi sărbătoreşte premiera în anul 2011, atunci când producătorul a prezentat noul coupé cu tracţiune integrală şi patru locuri, Ferrari FF. În paralel cu Gran Turismo , au început etapele de dezvoltare ale unui model cu tracţiune convenţională şi cu două locuri, care să continue stilul design-ului al predecesorului Ferrari 599 şi pentru care producătorul italian a crescut şi mai mult performanţa motorului V12. În această ordine de idei, în toamna anului 2012 este prezentat coupé-ul Ferrari F12 Berlinetta, noua realizare a constructorului. Ferrari F12 a fost, la momentul introducerii sale pe piaţă, cel mai rapid autoturism de stradă produs în serie în fabrica din Maranello.

Design-ul Ferrari F12 sublinează afirmaţia acestuia de Top-Performer

Pretenţia de a fi un Top-Performer este demonstrată de caroseria Ferrari F12 Berlinetta mult mai agresivă, comparativ cu predecesorul Ferrari 599. Caroseria este dominată de partea frontală, unde observăm spoiler-ul aproape cât lăţimea maşinii (adică 1,94 m) de lat şi radiatorul foarte mare. Designerii de la studioul Pininfarina au preluat farurile mici de la seria precedentă. În spate, Ferrari F12 se remarcă datorită geamului alungit şi a ţevilor de evacuare duble , cromate. Ferrari F12 vedere din fata

Dimensiuni compacte şi greutate redusă pentru Ferrari F12

Cu o lungime de 4,62 metri şi o înălţime redusă la 1,27 metri, Ferrari F12 este ceva mai compact decât modelul produs până în 2012, Ferrari 599 Coupé. Chiar şi ampatamentul noii generaţii cu două locuri a fost scurtat cu trei centimetri, ajungând la 4,72 metri. Avantajul acestei construcţii compacte: blocul motor şi scaunele pot fi amplasate la o înălţime mai mică, iar astfel, distribuţia greutăţii este optimizată. Pe lângă asta, Ferrari F12 a slăbit aproape 60 kilograme, aspect de care beneficiază performanţa şi consumul de carburant al coupé-ului.

Performanţele Ferrari F12

Performanţele remarcabile F12 se datorează motorului de înaltă performanţă V12 utilizat de constructor, motor care-i conferă coupé-ului din Maranello o putere de 544 kW (740 CP). Motorul de 6,2 litri dezvoltă un cuplu maxim de 690 Nm. În combinaţie cu transmisia semi-automată cu dublu ambreiaj în 7 trepte, Ferrari F12 ajunge de la 0 la 100 km/h în 3,1 secunde. Coupé-ul trece de marcajul 200 km/h în 8,5 secunde, având o viteză maximă de 340 km/h. interiorul Ferrari F12

Sistem Start-Stop pentru Ferrari F12

Chiar dacă consumul joacă un rol minuscul în decizia cumpărătorilor de a achiziţiona sau nu un supercar din clasa Ferrari F12, inginerii din Maranello şi-au dat silinţa ca noua lor creaţie să aibă performanţe mai bune, dar şi un consum mai redus. Datorită motormanagement-ului electronic cu sistem Start-Stop , consumul mediu al modelului Ferrari F12 a scăzut cu o treime, comparativ cu modelul precedent - la 15 l/100 km (350 g/km CO2).