Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
lincoln-l.jpg

Lincoln

În Europa, închirierea unei limuzine pentru nuntă nu este atât de obişnuită în cadrul unui astfel de eveniment, spre deosebire de SUA. Însă şi pe bătrânul continent se întâmplă tot mai des, în cadrul evenimentelor mai deosebite, ca un autoturism lung de 8 metri să fie parcat în faţa uşii, gata de plecare. Scaune din piele pe care ne putem întinde picioarele, bar complet echipat, televizor, tavanul înstelat artificial – acestea atrag atenţia celor maxim 10 pasageri. Asta în timp ce trecătorii sunt impresionaţi de dimensiunile impozante şi de statutul proeminent al ocupanţilor unui astfel de autoturism. Aproape nimeni nu este interesat de marca unei limuzine, iar astfel este aproape necunoscut faptul că în spatele multor limuzine se ascunde Ford Motor Company prin subsidiara de lux, Lincoln. Pe lângă astfel de modele Lincoln Town Cars, sunt importate în Europa şi limuzine din clasa superioară şi Sport Utility Vehicles (SUV-uri) . Lincoln Continental

Primele limuzine din clasa superioară produse de Lincoln

A doua marcă de lux, după Cadillac, Lincoln s-a stabilit încă din 1917 pe piaţa americană, aflată în continuă expansiune, a limuzinelor şi a cabrioletelor echipate superb, cu motoare puternice. Pentru o supravieţuire independentă a fost de ajuns numărul mic de exemplare scumpe vândute, însă doar atât. Henry Ford a putut, astfel, să integreze marca Lincoln în grupul său în 1922. Ca vânzările să crească, ideea lui a fost următoarea: modelele Lincoln cu motoarele lor V8 de aproape 100 CP trebuie să fie potrivite pentru vânătoare (de infractori). Astfel, divizia de lux de la Ford a fost mulţi ani la rând cel mai mare furnizor pentru autorităţile de poliţie din SUA și pentru flota de vehicule a președinților SUA – în special Lincoln Zephyr şi modelul de top produs până în 2002, Lincoln Continental.

Clasicele serii de limuzine Lincoln

Pe lângă modelele de vârf Lincoln Continental şi Lincoln Mark Series (1969-1998), limuzina introdusă în 1981, Lincoln Town Car, este una dintre cele mai cunoscute limuzine de lux produse de subsidiara Ford. Cu grila înaltă, aspectul colţuros şi o lungime de aproape 5,60 metri, Town Car a fost în anii 1980 reprezentatul tipic al vehiculelor de lux, mari şi cu un consum mare. Dimensiunile autovehiculului rămân aceleaşi, în ciuda introducerii unui nou design odată cu cea de-a doua generaţie, produsă între 1990 şi 1997. Abia generaţia produsă începând cu 1998 a emblemei Lincoln, grea de aproape două tone, are capacitatea cilindrică a motorului mai mică. Sunt oferite chiar şi versiuni mai scurte Lincoln Town Car. Lincoln LS

Noile limuzine Lincoln

La sfârşitul anilor 90, Lincoln introduce un nou model de bază, mai mic. Lincoln LS înlocuieşte în 1999 seria de limuzine Mark şi Continental. Cu redenumirea din 2007 a întregii game de produse, Lincoln LS este înlocuită de noul model de bază, Lincoln MKZ, şi de noul model de vârf, Lincoln MKS (2009). Doar seria Lincoln Town Car este continuată.

SUV, Pick-up-uri şi Crossovere – modele Lincoln

Grupul american foloseşte succesul seriei de SUV-uri Ford Expedition pentru a produce un SUV mai mare şi mai luxurios. Este vorba de primul SUV al mărcii de lux Lincoln, Lincoln Navigator, ce se bazează pe platforma Expedition. Gama de SUV-uri este completată în 2003 de modelul de bază, Lincoln Aviator, produs până în 2005. În 2007, Ford introduce pe piaţă noua generaţie de Crossovere drept seria Lincoln MKX. În 2010, producţia modelului mai mare Lincoln MKT este încetată. În 2001, Lincoln introduce cu modelul Blackwood, reprezentat de SUV-uri cu cabină dublă şi zonă de marfă. Succesorul acestuia, Pick-up-ul Lincoln MLT, este prezentat în 2005.

Linkuri suplimentare