Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.
seat-leon-l-01.jpg

SEAT Leon

SEAT Leon Prezentare

Găsiți aici o prezentare completă a autovehiculului SEAT Leon, inclusiv detalii despre cele mai importante caracteristici, motorizare, dotare și alte informații utile despre modelul autovehiculului. Citeste mai mult

Nou din:
Uzat din:
*Cel mai mic preț pe AutoScout24 în ultima lună

SEAT Leon este un membru tânăr din familia SEAT. Modelul compact a fost introdus pe piaţă în 1999 şi de atunci se arată de succes. Primul model a fost construit pe aceeaşi platformă a familiei Volkswagen, pe care se bazează VW Golf IV şi Audi A3. Este disponibil doar în versiune cu 5 uşi şi iniţial oferit în variantele "Stella", "Signo" şi "Sport". Doi ani mai târziu apar, ca şi în cazul SEAT Ibiza, modelele sport "Cupra V6" şi Cupra TDI", iar ulterior şi "Cupra R". În anii următori, varianta "Cupra" este înlocuită de varianta "TopSport", care va fi înlocuită la rândul ei de "FR" (Formula Racing). Aceasta dispune de un motor pe benzină cu 132 kW/180 CP. În vârf se află varianta de neînvins, "Cupra R", care cu ai săi 165 kW/225 CP accelerează până la 100 km/h în 6,9 secunde. Noua generaţie SEAT Leon este din toamna anului 2005 disponibilă în Germania. Speranţa producătorului spaniol este că modelul va atinge un număr mare de vânzări. SEAT Leon Pentru că interesul clienţilor rămâne la „vechiul” SEAT Leon, la sfârşitul anului 2005 producătorul adaugă ediţia specială „Torro”. Aceasta poate fi echipată cu un motor de 77 kW/105 CP sau cu un 1,9 TDI de 74 kW/100 CP. „Taurul” a fost dotat confortabil şi dispune, pe lângă scaune sport, de un computer de bord, CD-Radio, climatronic şi jante de aluminiu de 15 inchi. Standard există şi un pachet pentru siguranţă, care include airbag-uri frontale şi laterale. Noul SEAT Leon, la fel ca şi SEAT Altea, a fost desenat în stil sportiv de designerul-şef Walter de Silva. Varianta de bază este echipată cu un motor pe benzină de 1,6 litri şi 75 kW/102 CP. Cine vrea ceva mai rapid, poate să opteze pentru alte 11 motoare pe benzină şi pe motorină diferite – "Cupra" cu 177 kW/240 CP şi "Copa Edition" cu 210 kW/285 CP. Modelul îşi manifestă şi grija pentru mediul înconjurător: de curând, Leon poate fi achiziţionat cu un motor 2,0 TDI cu 103 kW/140 CP şi cu filtru de particule. Vedere in interior SEAT Leon Variantele de echipare Leon "Reference", "Sport Limited", "Style" şi ceva mai scumpa "Comfort Limited", sunt disponibile cu o cutie de viteze automată sau cu o cutie de viteze manuală în 5 sau 6 trepte. Doar benzinarele pot fi echipate cu cutia automată. Cu o lungime de 4,18 metri şi o lăţime de 1,74 metri, SEAT Leon se bucură de suficient spaţiu în interior. Variabilitatea nu este de găsit, dar o parte din bancheta din spate se poate plia în faţă. Comparativ, SEAT Altea şi Toledo au un portbagaj mult mai mare. Cinci tetiere şi patru airbag-uri asigură siguranţa. Ca dotări standard, maşina are servodirecţie, afişaj pentru temperatura de afară, lunetă cu încălzire, imobilizator şi sistem de alarmă. Scaunul şoferului este reglabil pe înălţime şi se lasă adaptat optimal după înălţimea şoferului. Prea înalt nu ar trebui să fie, căci în acest caz va fi foarte înghesuit la nivelul genunchilor.