Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.

De ce să cumperi vehicule auto rulate cu garanție

Piața de vehicule second hand din România e foarte bogată în oferte avantajoase, însă există și destul de multe capcane pentru cumpărătorii neavizați. În cele ce urmează vom explora motivele pentru care ar trebui să luați în considerare doar vehiculele auto rulate cu garanție.

Variantele disponibile pe piață

Când vine vorba de prețuri pentru vehiculele auto second hand, avem adesea tendința să ne îndreptăm atenția spre ofertele cele mai avantajoase. Pe de o parte, acesta e un lucru normal, pentru că altfel ne-am orienta direct către o mașină nouă. Pe de altă parte, tendința de a achiziționa o mașină la un cost inițial foarte mic s-ar putea să ne coste mult mai mult pe termen lung. Asta pentru că, de cele mai multe ori, aceste vehicule suferă de tot felul de probleme grave, sau mai rău, fișa tehnică a fost într-un fel sau altul falsificată, ascunzându-se astfel defecțiunile serioase pe care e posibil să le fi avut. Sigur, în toată mulțimea de vehicule de pe piață există cu siguranță și chilipiruri, însă în general ar fi bine să tratați cu precauție astfel de „ocazii”. Ce soluții aveți la îndemână?

Vehicule auto rulate cu garanție de la dealeri autorizați

O opțiune destul de sigură o reprezintă achiziția unei mașini rulate cu garanție de la un dealer autorizat, indiferent că vorbim despre reprezentanți oficiali ai brandului sau despre dealeri independenți. Singurul dezavantaj îl reprezintă prețul mai ridicat de achiziție, care include și comisionul dealerului. Însă dincolo de acest mic inconvenient, varianta asta este de preferat pentru că puteți fi siguri de autenticitatea fișei tehnice și, în general, mașinile trec prin inspecții riguroase și reparații temeinice înainte de a fi puse spre vânzare. În plus, dacă sunteți pricepuți la negociere, veți putea obține o garanție generoasă care să vă protejeze din punct de vedere financiar de cheltuieli considerabile. Asta pentru că, oricum ar fi, mașinile se strică dintr-un motiv sau altul, iar prețurile pentru reparații de multe ori pot depăși chiar și cele mai sumbre previziuni.

Vehicule auto second hand cu garanție de pe piața liberă

Această opțiune vine cu niște riscuri destul de mari de care trebuie să fiți conștienți înainte de a lua o decizie. Cel mai mare avantaj este, bineînțeles, prețul ceva mai redus decât la dealerii autorizați. Însă dacă nu aveți cunoștințe temeinice de mecanică, sau dacă nu aveți vreun prieten care să vă ajute cu o analiză la fața locului, s-ar putea să vă treziți la un moment dat că veți scoate din buzunar o sumă dublă sau chiar triplă față de cât ați plătit inițial. Piața e inundată de persoane nu foarte bine intenționate al căror unic scop este profitul, motiv pentru care ori falsifică fișa tehnică, ori fac în așa fel încât să reducă în mod considerabil kilometrajul mașinii. Totodată, unii vânzători specifică în anunțuri că mașina beneficiază de garanție, dar trebuie să vă asigurați că aceasta este valabilă în cazul în care proprietarul se schimbă.

Avantajele achiziționării vehiculelor auto rulate cu garanție

Pe lângă aspectele despre care am discutat mai sus, la achiziția unei mașini rulate cu garanție vă veți putea bucura de următoarele beneficii:

  • o grămadă de timp economisit, pentru că nu va trebui să stați pe drumuri în căutarea unui service adecvat în cazul unor defecțiuni minore
  • siguranța faptului că veți putea vinde mașina fără a avea probleme cu actele
  • avantaje suplimentare obținute în timpul negocierii cu dealerii autorizați

Concluzii

Până acum câțiva ani, achiziția unei mașini second hand era asociată cu numeroase riscuri destul de serioase și e posibil să cunoașteți persoane care au avut probleme în acest sens. Însă în ultima perioadă situația s-a ameliorat, iar piața second hand a devenit mult mai sigură. Cu toate acestea, dacă vreți să aveți parte de liniște și să evitați eventualele situații neplăcute ce pot apărea fără voia dumneavoastă, recomandarea noastră este să apelați la un dealer autorizat. Nu uitați să țineți cont de faptul că mai întâi ar fi bine să vă documentați temeinic, să consultați forumurile online sau să vorbiți cu prieteni care au mai trecut prin acest proces.

Toate articolele

All car reimport & car import & car import USA to Germany

Cum să cauți mașini potrivite pentru începători

Sfaturi · Cumpărările auto
e-mobilitaet wissen

Mașinile electrice și avantajele lor

Sfaturi · Cumpărările auto
All car reimport & car import & car import USA to Germany

Mașini din Germania: calitate la preț accesibil

Sfaturi · Cumpărările auto
Afişează mai multe