Salt la conținutul principal
AutoScout24 este disponibil momentan doar într-o măsură limitată pe motivul unor lucrări de întreținere. Acest lucru afectează unele funcții, cum ar fi contactarea vânzătorilor, login-ul sau administrarea vehiculelor dvs. puse la vânzare.

Cum să obții profit din mașini avariate

Viața de șofer, pe lângă toate aspectele pozitive, implică și unele riscuri destul de serioase, cum ar fi accidentele. În cele ce urmează vom trece în revistă principalele opțiuni pe care le aveți la îndemână în legătură cu vehiculele auto avariate.

Mașini avariate – circumstanțe și opțiuni

Mașinile au schimbat felul în care întreaga noastră viață se desfășoară zi de zi. Fără ele nu am fi putut progresa într-un ritm atât de rapid, însă există și aspecte mai puțin plăcute, mai ales când vine vorba despre mașini avariate. Circumstanțele în care aceste avarii se produc sunt variate, de la accidente cu sau fără vina șoferului, până la efecte ale condițiilor meteorologice potrivnice. Vă puteți trezi cu mașina făcută praf chiar dacă era parcată în fața blocului, dar la fel de bine puteți derapa din cauza poleiului de pe carosabil. În cazul în care sunteți implicat într-un accident rutier care s-a produs din vina altui șofer, asigurarea vă ajută, în general, să scăpați de probleme și vă oferă posibilitatea de a face reparațiile necesare. Iar dacă sunteți și plătitor de CASCO, puteți fi despăgubit chiar și pentru cazuri excepționale. Dar ce e de făcut în caz contrar?

Centrele de dezmembrări auto

În cazul în care mașina e foarte avariată și nu mai poate fi reparată, prima și cea mai evidentă opțiune este vânzarea acesteia la un centru de dezmembrări auto. O simplă căutare pe Google după cuvinte cheie precum „dezmembrări auto ro” vă poate duce spre o sumedenie de astfel de centre. Ar fi bine ca înainte să transportați mașina direct acolo, să consultați un mecanic pentru a beneficia de o estimare vizavi de prețul pe care-l puteți obține pe componentele încă funcționale. În acest caz, puteți să contactați mai multe astfel de centre în căutarea unor oferte cât mai avantajoase, care să vă ajute să mai recuperați din pierderi. Însă e recomandabil să nu vă faceți speranțe prea mari în legătură cu prețul pe care-l puteți obține pentru că, de obicei, acestea sunt destul de mici, mai ales în cazul unor avarii foarte serioase.

Vânzarea separată a pieselor funcționale

Dacă centrele de dezmembrări vă oferă un preț prea mic, nu e cazul să vă îngrijorați. Asta deoarece există o sumedenie de mașini avariate de vânzare în România, iar unele persoane preferă să le achiziționeze în acest mod pentru a avea la dispoziție piese de schimb. Puteți folosi platforme precum OLX sau Publi24, dar aveți grijă să folosiți tag-uri corespunzătoare, cum ar fi „mașini pentru dezmembrări vânzare” sau „piese auto ro dezmembrări”, astfel încât anunțurile să poată fi văzute de cât mai multe persoane. Dacă aveți cunoștințe elementare de mecanică și puțin timp liber, puteți chiar să scoateți piesele funcționale și să le vindeți separat. În acest caz veți obține cu siguranță un preț mult mai bun decât în variantele enumerate anterior. Mai există varianta găsirii unui mecanic ce lucrează cu mașini pentru dezmembrări, cu care puteți negocia în cazul în care n-aveți nici timp nici cunoștințe.

Mici sfaturi pentru vânzarea de mașini avariate

Acum că aveți în vedere principalele modalități de a vă recupera pierderile, vă punem la dispoziție câteva sfaturi care vă vor ajuta pe termen lung:

  • fiți sinceri cu potențialii cumpărători, răspunzând tuturor întrebărilor
  • apelați la sfaturile unor mecanici experimentați pentru a găsi un preț corect pentru componente
  • încercați să studiați piața pentru a putea face o alegere cât mai potrivită

Concluzii

Statistic vorbind, există o șansă destul de mare să nu aveți vreodată de-a face cu astfel de probleme. Dar e bine să fiți pregătiți pentru orice eventualitate, iar în cazul în care pagubele deja s-au produs, puteți observa că nu e totul pierdut. Chiar dacă asigurarea nu vă acoperă niciun fel de cheltuială, sau costurile pentru reparații sunt atât de mari încât mai bine vă cumpărați o altă mașină, veți avea totuși posibilitatea de a recupera o parte din pierderi. E adevărat că va trebui să investiți ceva timp și să aveți răbdare, însă în cele din urmă efortul vă va fi răsplătit. În plus, există oameni care au mare nevoie de componentele salvate de dumneavoastră, așa că tot răul spre bine.

Toate articolele

All car reimport & car import & car import USA to Germany

Cum să cauți mașini potrivite pentru începători

Sfaturi · Cumpărările auto
e-mobilitaet wissen

Mașinile electrice și avantajele lor

Sfaturi · Cumpărările auto
All car reimport & car import & car import USA to Germany

Mașini din Germania: calitate la preț accesibil

Sfaturi · Cumpărările auto
Afişează mai multe